Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ

Ένα εντυπωσιακό βίντεο κατάφεραν να καταγράψουν δύο επαγγελματίες «κυνηγοί κυκλώνων» μέσα από έναν ανεμοστρόβιλο, στο Smith County του Kansas...
Οι Brandon Ivey και Sean Casey που εμφανίζονται σε ανάλογη σειρά του Discovery Channel, για να καταγράψουν το υλικό, χρησιμοποίησαν ένα ειδικά τροποποιημένο όχημα.

Πρόκειται για ένα TIV2, συντομογραφία του Tornado Intercept Vehicle που σχεδιάστηκε προκειμένου να μπορεί να καταγράψει βίντεο μέσα από έναν ανεμοστρόβιλο, με τη βοήθεια μιας κάμερας IMAX.
Το όχημα κατάφερε να ανταπεξέλθει στην πρόκληση αν και, σύμφωνα με τους δύο άντρες, ο κυκλώνας «ξήλωσε» μια πόρτα και διάφορα όργανα από την οροφή. Ο Brandon Ivey σημείωσε, ότι ο άνεμος που χτυπούμε το όχημα άγγιζε ταχύτητες 280 χλμ/ώρα!

Το TIV2 βασίζεται σε ένα ειδικά τροποποιημένο Dodge Ram με δυνατότητα κίνησης σε έξι τροχούς. Τέσσερις υδραυλικά κινούμενες «ποδιές» μπλοκάρουν την είσοδο του αέρα κάτω από το όχημα ώστε να αποτρέψουν την ανατροπή του. Επιπλέον, εξοπλίζεται με εξελιγμένο σύστημα ανάρτησης και ξεπερνά σε βάρος τους 6,3 τόνους!  

24ωρο
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet