Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ;


Τελικά πόσο εγγυημένες είναι οι καταθέσεις μας;
Η συμφωνία των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε.
για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η εκκαθάριση και η ανακεφαλαίωση των ευρωπαϊκών τραπεζών αφήνει «ανοιχτό παράθυρο» για κούρεμα καταθέσεων και κάτω από 100.000 ευρώ.


Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη, εάν μια τράπεζα πτωχεύσει τότε -με τη σειρά- επιβαρύνονται οι μέτοχοι της, κατόπιν οι ομολογιούχοι και στο τέλος όσοι έχουν καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ.

Οπως όμως διευκρινίζουν κοινοτικές πηγές τις οποίες επικαλείται η ιστοσελίδα capital.gr, η συμφωνία για τις τράπεζες δεν εξασφαλίζει απόλυτα όσους έχουν καταθέσεις ακόμα και κάτω από 100.000 ευρώ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εάν δεν υπάρχουν μέτοχοι, ομολογιούχοι και καταθέτες με πάνω από 100.000 ευρώ, τότε εμμέσως θα κουρευτούν ακόμα κι αυτοί που έχουν καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ.

Σε αυτή λοιπόν την οριακή περίπτωση θα κουρευτούν χρήματα, και μάλιστα από το πρώτο ευρώ, από τα Ταμεία Εγγύησης Καταθέσεων που «κρατάνε» ένα ποσό από τις καταθέσεις.

Η δικαιολογία για έμμεσο κούρεμα ακόμα και στις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ είναι πως δεν θα πρέπει οι φορολογούμενοι και το Δημόσιο να πληρώσουν τη διάσωση μιας προβληματικής τράπεζας. Η λεπτομέρεια αυτή έχει καθοριστική σημασία διότι πολύ απλά η Ευρωζώνη αφήνει ορθάνοιχτο το «παράθυρο» για κούρεμα ακόμα και στις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, οι οποίες έως τώρα θεωρούνταν απόλυτα εγγυημένες.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet