Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

ΤΑ ¨7 ΣΗΜΑΔΙΑ¨ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΣΥΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΡΑΚ...

Σε διπλωματικό  αλλά και γεωστρατηγικό αδιέξοδο στη Συρία φαίνεται πως οδεύει ο αμερικανο-βρετανικός άξονας ύστερα και από την τελευταία αναδίπλωση των Βρετανών, αλλά και την άρνηση της Αιγύπτου να συνδράμει σε μια επίθεση.

Ουάσιγκτον και Λονδίνο διαβλέπουν κάθε 24ωρο που περνά να χάνουν σημαντικά ερείσματα στην περιοχή, ενώ την ίδια ώρα αυξάνονται οι αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας απέναντι στην προοπτική ενός στρατιωτικού κτυπήματος στη Συρία.

Αποτέλεσμα αυτών η αμερικανική κυβέρνηση να εξαναγκάζεται σε σημαντικές υπαναχωρήσεις αναφορικά με την αρχική σκληρή φρασεολογία που είχε ακολουθήσει απέναντι στο καθεστώς της Συρίας. Πρόκειται για εξελίξεις οι οποίες διαδραματίζονται με καταιγιστικούς ρυθμούς.

 -Η Αίγυπτος το μεγαλύτερο στήριγμα των ΗΠΑ μετά το Ισραήλ, στην περιοχή και ηγέτιδα δύναμη του αραβικού κόσμου, έχει κάνει σαφές πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμιά επίθεση στη Συρία ενώ ταυτόχρονα εχθές ανακοίνωσε πως σκοπεύει να κλείσει το κανάλι του Σουέζ σε οποιοδήποτε αμερικανικό πλοίο το οποίο θα βρεθεί στη Μεσόγειο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Ναμπίλ Φάχμι  άλλωστε το αποσαφήνισε σήμερα καθώς δήλωσε ότι η χώρα του «αντιτίθεται σθεναρά σε οιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία»

 -Στη Βρετανία και μετά τις έντονες αντιδράσεις των Εργατικών στο κοινοβούλιο της χώρας ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον –ένας εκ των πρωτεργατών της επίθεσης- αναγκάστηκε σε αναδίπλωση  λέγοντας ότι στόχος μιας πιθανής επέμβασης στη Συρία δεν θα είναι η καταστροφή του χημικού οπλοστασίου του Άσαντ αλλά να περιορίσει τις δυνατότητες του καθεστώτος της Δαμασκού να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα.

Ταυτόχρονα η βρετανική βουλή αποφάσισε ότι θα πρέπει να αναμένει πρώτα την απόφαση της επιτροπής του ΟΗΕ για την επίθεση με χημικά τηε 21ης Αυγούστου πριν αποφασίσει την οποιαδήποτε ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Δαμασκού.

 -Η Ιταλία με δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών της Εμίλια Μπονίνο δήλωσε πως καμία επίθεση στη Συρία δεν πρέπει να γίνει χωρίς αύτη να στηρίζεται σε πρότερη απόφαση του ΣΑ των Ηνωμένων Εθνών

 -Η Γερμανία αρνήθηκε κάθε συμμετοχή στην επέμβαση χωρίς προηγούμενη απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ ενώ Γερμανός ειδικός επί θεμάτων τρομοκρατίας λέει πως μια επέμβαση το μόνο που θα πετύχει θα είναι η ενίσχυση της al-Qaeda στη Συρία.

 -Η Κίνα η οποία μαζί με τη Ρωσία έθεσαν «βέτο» στην απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για επίθεση στη Συρία, σε μια πλέον ασυνήθιστη κίνηση κάλεσε μέσω  των ελεγχόμενων εντυπων του κινεζικού καθεστώτος μια διεθνή γενική κινητοποίηση για να εμποδιστεί μια ένοπλη δυτική επέμβαση στη Συρία.

Και ειδικότερα κάλεσαν την Ρωσία και το Ιράν να στείλουν στρατιωτικές ενισχύσεις στην Συρία!

«Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να σταματήσει  να την σέρνουν από τη μύτη οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών», γράφει η εφημερίδα "China Daily" σε κύριο άρθρο με τίτλο: «Όχι δικαιολογίες για πλήγματα».

Σε άλλο σημείο του άρθρου αναφέρεται:

«Πριν από δέκα χρόνια, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους παρέκαμψαν τον ΟΗΕ για να επιβάλουν δια της ισχύος μια αλλαγή καθεστώτος στο Ιράκ, με το πρόσχημα ότι αυτό το καθεστώς είχε στην κατοχή του όπλα μαζικής καταστροφής. Αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί και πάλι», προσθέτει η εφημερίδα.

 Η Global Times αναφέρει: «Οι παγκόσμιες δυνάμεις που αντιτίθενται σε μια στρατιωτική επέμβαση πρέπει να ενωθούν και να εμποδίσουν αυτή τη δυτική επίθεση στη Συρία».

 -Η Ρωσία και σε μια καθαρή ένδειξη ότι δεν πρόκειται να αφήσει τη Συρία μόνη, κατεβάζει στη Μεσόγειο το καταδρομικό του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας Moskva μαζί με ένα αντιτορπιλικό και τέσσερα αποβατικά σκάφη.

Την ίδια στιγμή άλλα τρία αποβατικά και ένα βοηθητικό σκάφος αποπλέουν από τη Συρία και τη ναυτική βάση της Ταρτούς. Η συνεχής αυτή θαλάσσια αυτή επικοινωνία μεταξύ Μόσχας και Δαμασκού σύμφωνα με αναλυτές δεν εμπεριέχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα αλλά αντίθετα πολλοί είναι αυτοί που συμφωνούν πως ο εφοδιασμός του συριακού Στρατού με νέα όπλα και συστήματα από τη Μόσχα συνεχίζεται απρόσκοπτα.

 -Η Γαλλία και αυτή ακολουθώντας τη Βρετανία ως ένθερμος οπαδός μιας επίθεσης στη Συρία τώρα απλά έχει «εξαφανιστεί» τηρώντας σχετική «σιγή ιχθύος». Οι χώρες της Λατινικής Ισημερινός, Βολιβία, Βενεζουέλα, Βραζιλία όλες έχουν ταχθεί κατά μιας επέμβασης στη Συρία.

Αλλά και στην ίδια την αμερικανική κυβέρνηση δεν υπάρχει αποκρυσταλλωμένη άποψη. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama δήλωσε σε συνέντευξή του  ότι δεν έχει πάρει ακόμα απόφαση για τον τρόπο που οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν στη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ!

Και όλα αυτά μόλις τρίς ημέρες μετά τη σκληρή φρασεολογία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι ο οποίος κατέδειξε ως υπεύθυνο το Συριακό καθεστώς για τη σφαγή με χημικά της 21ης Αυγούστου και ο οποίος με περιπαικτικό ύφος στηλίτευσε όσους χαρακτήρισαν το μακελειό  για κατασκευασμένη και προβοκατόρικη επίθεση των ανταρτών.

Είναι σαφές ότι ο Λευκός Οίκος χάνει τα ερείσματά του  τόσο στη διεθνή κοινή γνώμη όσο και στην αμερικανική, ενώ ζυγίζει διπλά τώρα τις διεθνείς αντιδράσεις αλλά και την αντίδραση του Ιράν το οποίο έχει μιλήσει για άμεσα αντίποινα και τον κίνδυνο να τυλιχθεί όλη η Μέση Ανατολή στις φλόγες.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet