Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

2ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ....ΘΑΥΜΑΤΑ

Εκατοντάδες άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων σε αναπηρικά αμαξίδια ή γονείς που κρατούν στην αγκαλιά τους παιδιά με παραμορφωμένα άκρα, περιμένουν...
ένα ξύλινο, υπερυψωμένο σπίτι...

Όλοι τους τρέφουν την ίδια ελπίδα: ότι θα θεραπευτούν ως δια μαγείας από τον Κονγκ Κενγκ, ένα αγοράκι μόλις 2 ετών.

"Ανακαλύψαμε ότι ο γιος μου έχει μαγικές δυνάμεις όταν αρρώστησε ο παππούς του και το αγόρι τον θεράπευσε", υποστηρίζει η μητέρα του, η Πατ Σόεν, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.

Από τη στιγμή που άρχισε να εξαπλώνεται η φήμη ότι το νήπιο θεραπεύει τους ασθενείς, την περασμένη εβδομάδα, εκατοντάδες απελπισμένοι άνθρωποι καταφτάνουν καθημερινά στο χωριό του, στην επαρχία Κομπόνγκ Τσαμ της Καμπότζης, που απέχει περίπου τρεις ώρες με το αυτοκίνητο από την πρωτεύουσα της χώρας.

Η οικογένεια του παιδιού χρεώνει στους "επισκέπτες" ένα δολάριο τον καθένα για να δεχτούν την "ευλογία" του Κονγκ Κενγκ.

Αφότου η είδηση μεταδόθηκε από τα εθνικά μέσα ενημέρωσης, το πλήθος έχει μεγαλώσει τόσο που η μητέρα και το παιδί κρύβονται στο σπίτι ενός συγγενούς. Η μητέρα υποστηρίζει μάλιστα ότι ο μικρός "εκνευρίζεται" από όλη αυτήν την προσοχή και πλέον θεραπεύει μόνο τις πιο βαριές περιπτώσεις. Ωστόσο οι ασθενείς δεν πτοούνται, συνεχίζουν να περιμένουν υπομονετικά ενώ η οικογένεια μαζεύει τα χρήματα που της δίνουν.

Οι "πιστοί" ενθαρρύνονται επίσης να δίνουν δώρα όπως τσιγάρα και αναψυκτικά. Άλλοι φέρνουν μαζί τους θυμίαμα που οι γονείς του Κονγκ χαρίζουν στους ντόπιους Βουδιστές μοναχούς.

Στο χωριό χρυσές δουλειές κάνουν επίσης οι έμποροι. Οι ασθενείς, πολλοί από τους οποίους περιμένουν επί μέρες για να δουν το "νήπιο-θεραπευτή", αγοράζουν αυγά, μάνγκο και καρύδες για να τραφούν. Ένας χωρικός πουλάει φτηνά πλαστικά παιχνίδια διαφημίζοντάς τα ως το "κατάλληλο δώρο" για το ευλογημένο παιδί. Όσοι δεν καταφέρνουν να δουν τον Κονγκ φεύγουν από το χωριό με ένα δεμάτι "μαγικών" κλαδιών και με φύλλα που "ευλόγησε" ο μικρός, τα οποία πρέπει να τα βάλουν στο τσάι τους και να πιουν.

Ένας 43χρονος πατέρας που δήλωσε ότι "άκουσε στο ραδιόφωνο ότι το αγόρι έχει μαγικές δυνάμεις" περίμενε επί μία ημέρα για να του ζητήσει να θεραπεύσει τον γιο του, ο οποίος πάσχει από πολιομυελίτιδα. "Τον πήγα στους δυτικούς γιατρούς αλλά δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Εδώ πληρώνω 4.000 ρίελ (1 δολάριο) για τη θεραπεία", είπε. Κοντά του, μια γυναίκα ελπίζει ότι έφηβος γιος της θα μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια του μόλις τον αγγίξει ο Κονγκ.

Οι ασθενείς και οι συγγενείς τους εκπλήσσονται πραγματικά ακούγοντας την ερώτηση αν ανησυχούν ότι θα τους εξαπατήσουν. Πολλοί εξηγούν ότι έχουν αναζητήσει βοήθεια στους γιατρούς, χωρίς επιτυχία. "Αυτή είναι η τελευταία μας ελπίδα", επαναλαμβάνουν μονότονα.

Ο αρχηγός του χωριού, Σου Χεν, είπε ότι 500-700 άνθρωποι αγοράζουν σε καθημερινή βάση τα "μαγικά φύλλα", επιμένοντας ότι και ο ίδιος πιστεύει στις θεραπευτικές δυνάμεις του παιδιού και αναφέροντας παραδείγματα ανθρώπων που θεραπεύτηκαν.

gkourou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet