Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΓΗ ΤΟ 2014;

Αλιόνα Ρακίτινα
Οι προφητείες των Μάγια αποδείχθηκaν αστήρικτες.
Όλοι οι κομήτες και μετεωρίτες, χωρίς να υπολογίζουμε το μετεωρίτη του Τσεμπαρκούλ πέρασαν παρακάπτωντας τη Γη. Μπορούμε άραγε να αναπνεύσουμε με ανακούφιση επιτέλους; Κάθε άλλο. Για το 2014 μας προτείνουν δύο σενάρια της Ημέρας της Κρίσεως...

Το 2014 θα έρθει η σειρά των αρχαίων Βίκινγκς να μας εκφοβίζουν με κοντινό και αναπόφευκτο τέλος, καθώς επίσης και με το όξινο νέφος που έρχεται από το κέντρο του γαλαξία, καταστρέφοντας τα πάντα κατά τη διαδρομή του.

Να, τι είπε για ό,τι μπορεί να συμβεί ήδη στις 22 Φεβρουαρίου του 2014, ο πολιτισμολόγος Βαντίμ Σερμπακόδ:

- Τα ΜΜΕ προσπαθούν να προκαλέσουν γύρω απ’αυτή την ημερομηνία σάλο, παρόμοιο με εκείνο που επικρατούσε γύρω από την «προφητεία των Μάγια». Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από καθαρή κερδοσκοπία. Στη συλλογή των αρχαίων ισλανδικών τραγουδιών για τους θεούς και τους ήρωες της σκανδιναβικής μυθολογίας γίνεται λόγος για κάποιο τριετή χειμώνα, που θα πρέπει να προηγηθεί του τέλους του κόσμου. Όμως, όπως όλοι μας έχουμε παρατηρήσει, κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών συντελούνταν οι κανονικές αλλαγές των εποχών του χρόνου.

Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με το σενάριο των σκανδιναβικών μύθων, θεωρητικά δεν θα πρέπει να βρεθούμε αντιμέτωποι με το τέλος του κόσμου. Αλλά ποιός ξέρει; Ίσως σε ορισμένες χώρες, οι άνθρωποι δεν κατάφεραν να απολαύσουν τις ζεστές ημέρες του Ιουλίου και τώρα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από ό,τι εμείς...

Όσον αφορά το γιγαντιαίο όξινο νέφος μεγέθους 16 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, που βγήκε από μαύρη τρύπα και έρχεται προς το μέρος μας με μεγάλη ταχύτητα από το κέντρο του γαλαξία, θα μας φτάσει, σύμφωνα με το αμερικανικό παρατηρητήριο Chandra (Chandra X-ray Observatory) ήδη την 1 Ιουνίου του 2014 και θα καταστρέψει όλο τον πολιτισμό. Οι Αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το «νέφος» αυτό σαρώνει τα πάντα στο δρόμο του: πλανήτες, αστέρια και αστεροειδείς. Με άλλα λόγια, κανείς δεν μπορεί να σωθεί απ’ αυτό το σύννεφο. Σε σχέση με αυτό δημιουργείται το εξής ερώτημα: «Κατά πόσο γρήγορα θα συντελείται η διαδικασία της καταστροφής του κόσμου μας; Αν πιστέψουμε στα δεδομένα του αμερικανικού Παρατηρητηρίου, η ταχύτητα του «νέφους» ισοδυναμεί με την ταχύτητα του φωτός. Δηλαδή, στην ουσία δεν θα προλάβουμε να φοβηθούμε και να καταλάβουμε ακόμα πώς είμαστε ήδη νεκροί. Ωστόσο οι Ρώσοι επιστήμονες δεν πιστεύουν σ’ αυτή την προοπτική.

Ο αστροφυσικός Μιχαήλ Οντιντσόφ είπε πεπεισμένος στο ΡΣ «Η Φωνή της Ρωσίας» τα παρακάτω:

- Για να είμαι ακριβής, θα πρέπει να σημειώσω ότι το Παρατηρητήριο Chandra είχε κάνει την «ανακάλυψή» του ακόμα το 2005. Τότε πραγματικά οι επιστήμονές του δημοσίευσαν πληροφορίες για την ισχυρότερη σε όλη την ιστορία των παρατηρήσεων, εκπομπή ουσίας από μια υπεργιγαντιαία μαύρη τρύπα. Η εκπομπή της ουσίας συνέβη σε απόσταση 2,5 δισεκατομμυρίων ετών φωτός από εμάς. Ακόμη και αν υποθέσουμε θεωρητικά ότι το όξινο νέφος μπορεί να κινείται με την ταχύτητα του φωτός, κάτι που είναι αδύνατο, επειδή έχει μάζα και άλλα χαρακτηριστικά που δεν επιτρέπουν να αναπτυχθεί τέτοια ταχύτητα, τότε το «σύννεφο» αυτό δεν θα έρθει σύντομα σε μας, αλλά ύστερα από πολύ, πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Με δυό λόγια, ως τις αρχές Ιουνίου, σίγουρα δεν θας μας φτάσει ... Εξάλλου, όλοι περιμένουν ανυπόμονα πότε επιτέλους θα γίνει πραγματικότητα έστω και κάποια μια από τις προφητείες - είτε επιστημονικές,είτε μυθικές.

greek.ruvr.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet