Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΜΕ ΤΟ.. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ



Για να κάνετε βουτιές… σαν άλλος Σκρουτζ Μακ Ντακ
Πωλείται θησαυροφυλάκιο του 1912 μαζί με τα 8 εκατομμύρια κέρματα που βρίσκονται μέσα σε αυτό αξίας 325.000 ευρώ.
Δεν πρόκειται για κάποια φάρσα, αλλά για…
επίσημη αγγελία θα έλεγε κανείς, από τα μέλη της ακτιβιστικής οργάνωσης «Generation Basic Income Initiative» (Πρωτοβουλία για την καθιέρωση του βασικού εισοδήματος) που εδρεύει στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Η ομάδα θέτει προς πώληση ένα ολόκληρο θησαυροφυλάκια μιας ελβετικής τράπεζας, που κατασκευάστηκε το 1912 και διαθέτει 1.619 θυρίδες.

Οι θυρίδες και τα κλειδιά τους είναι όλα χειροποίητα από χάλυβα και ορείχαλκο.


Τον περασμένο Οκτώβρη η ίδια ομάδα ακτιβιστών είχε τοποθετήσει μέσα στο θησαυροφυλάκια 8 εκατομμύρια κέρματα των 5 λεπτών, ένα για κάθε έναν πολίτη της Ελβετίας, ενώ νωρίτερα τα είχαν «πετάξει» έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου στη Βέρνη.

Στόχος της οργάνωσης είναι η καθιέρωση κατώτατου βασικού εισοδήματος για κάθε πολίτη της χώρας στο ύψος των 2.030 ευρώ το μήνα.


«Πρόκειται για το αυθεντικό θησαυροφυλάκιο από την πρώην ιδιωτική τράπεζα Schweizer Volksbank, ένα από τα καλύτερα χειροποίητα “κομμάτια” των αρχών του 20ου αιώνα. Είναι σε πολύ κατάσταση και μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί ως θησαυροφυλάκιο τράπεζας. Μπορεί να μεταφερθεί σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου» είπε στη Daily Mail ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Che Wagner.


Τα μέλη της οργάνωσης ελπίζουν ότι από την αγοραπωλησία αυτή θα συγκεντρώσουν τους απαραίτητους πόρους, προκειμένου να συνεχίσουν την εκστρατεία τους σε παγκόσμιο επίπεδο.




newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet