Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΧΟΡΤΑ Η 76ΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ...


skili1
Εχτές το απόγευμα στην Ερέτρια στην τοποθεσία “Μύλοι”, μια 76χρονη κάτοικος Ερέτριας βρέθηκε νεκρή σε οικόπεδο στο οποίο είχε πάει για να μαζέψει χόρτα.
http://myolympicidea.weebly.com/

 Την 76χρονη αναζητούσαν συγγενείς της καθώς είχε φύγει απο το σπίτι της μαζί με το καροτσάκι της απο τις τρείς και μιση το μεσημέρι, καθώς όμως γνώριζαν τα μέρη οπου συνήθιζε να πηγαίνει για χόρτα την εντόπισαν γύρω στις 20:00.
Την μακάβρια ανακάλυψη έκαναν τα ανίψια της άτυχης γυναίκας και έμειναν εμβρόντητοι αντικρίζοντας το πτώμα της, καθώς ήταν κατασπαραγμένο και διαμελισμένο απο άγρια σκυλιά, μάλιστα τα δύο άγρια σκυλιά δεν δίστασαν να επιτεθούν με μανία και στους συγγενείς παρόλο που αυτοί κρατούσαν φτυάρια, τσουγκράνες και φακούς.
Αμέσως οι συγγενείς ειδοποίησαν την αστυνομία και ασθενοφόρο απο την Χαλκίδα που δεν άργησε να έρθει, παράλληλα ειδοποιήθηκε και η σήμανση, όμως κανείς δεν μπορούσε για πολλές ώρες να εισέλθει στον χώρο που βρισκόταν το πτώμα της άτυχης γυναίκας καθώς υπήρχε ο κίνδυνος μιας νέας επίθεσης απο τα αγριεμένα ζώα που κρύβονταν στην βλάστηση του οικοπέδου.
skili2
 
Μετα απο επικοινωνία του  Evia-press με τον πρόεδρο της Φιλοζωικής Κο Χαράλαμπο Βιορέ, ο δεύτερος ήρθε αμέσως στον χώρο και κατάφερε μετά απο πολύ και κοπιαστική προσπάθεια μέσα στην βροχή να ναρκώσει το πιο μεγαλόσωμο ζώο και έπειτα με την βοήθεια και της συζύγου του Αικατερίνης να το θέσουν υπο έλεγχο.

skili3
Αμέσως μετά την σύλληψη του ζώου, οι διασώστες και η σήμανση μπήκαν στον χώρο και μετέφεραν το πτώμα της άτυχης γυναίκας για νεκροψία.
Η 76χρονη Κ.Κ. φαίνεται πως έπασχε χρόνια απο την καρδιά της και εικάζεται οτι τα σκυλιά την κυνήγησαν και την τρόμαξαν προκαλώντας της πιθανώς ανακοπή και έπειτα της επιτέθηκαν κατασπαράζοντας την προκαλώντας της τραυματα στο πρόσωπο και αποκολλώντας της το αριστερό χέρι. Για περισσότερες λεπτομέρειες όμως θα πρέπει να αναμένουμε τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.
Οπως εξήγησε ο πρόεδρος της Φιλοζωικής Κος Βιορές, τα συγκεκριμένα σκυλιά έδρασαν ως αγέλη η οποία προστατεύει την λεία της και γιαυτό επιτέθηκαν στους συγγενείς της 76χρονης, ενώ πιθανότατα θα θανατωθούν όπως ορίζει η νομοθεσία. Στο άγριο και επικίνδυνο ημίαιμο τσοπανόσκυλο βρέθηκε περιλαίμιο αλλά χωρίς διακριτικά, ούτε και τσιπάκι, ενώ και η γενίκοτερη κατάσταση του σκυλιού φανερώνει οτι πιθανότατα δεν είναι αδέσποτο ή οτι έχει πρόσφατα εγκαταληφθεί.
Στο σημείο αυτό αξίζει να τονίσουμε οτι ο Δήμος είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος φορέας για τα αδέσποτα ζώα όπως ορίζει με απόλυτα σαφή τρόπο ο νόμος. Συγκεκριμένα ο Δήμος υποχρεούται να μεριμνά για την περισυλλογή, την περίθαλψη, την φιλοξενία των ζώων, την στείρωση και το τσιπάρισμα τους και τέλος για την οργάνωση προγράμματος υιοθεσίας ωστε να εκλείψει το πρόβλημα με τα αδέσποτα όπως έχει γίνει σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου. Ο Δήμος Ερέτριας όμως κωφεύει στις εκκλήσεις που κάνουν οι κυνηγοί και οι φιλοζωοι της Ερέτριας, χαρακτηριστική ειναι και η καταγγελλία που μας έκανε ο πρόεδρος των κυνηγών οτι την περασμένη χρονιά ο Δήμος τους ζήτησε να κινητοποιήσουν και τα 450 περίπου μέλη τους και να κάνουν το τσιπάρισμα σε όλα τα σκυλία περίπου 400 σε αριθμό όμως πάλι η γραφειοκρατεία την τελευταία στιγμή απέτρεψε την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet