Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΓΑΛΑ,ΨΩΜΙ,ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ

Ετοιμο φέρεται να είναι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης -με την μερική –και όχι πλήρη- απελευθέρωση στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, το ψωμί, την ενιαία τιμή του βιβλίου και το «φρέσκο» γάλα.

http://myolympicidea.weebly.com/

Με αυτό το διαπραγματευτικό χαρτί προσέρχεται σήμερα η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης στις συζητήσεις με την τρόικα.

Το μεγαλύτερο «αγκάθι» αυτή τη στιγμή παραμένει το γάλα, καθώς υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις τόσο από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Τσαυτάρη όσο και γενικά από τους βουλευτές της πλειοψηφίας που εκλέγονται στην περιφέρεια.

Ο κ. Χατζηδάκης τονίζει ότι το μέτρο αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να επιλέγουν, ενώ παράλληλα σημειώνει ότι μόνο στην Ελλάδα το γάλα χωρίζεται μόνο σε δύο κατηγορίες (σε φρέσκο και σε μακράς διαρκείας).

Από την άλλη ο κ. Τσαυτάρης επιμένει ότι το φρέσκο γάλα μπορεί να έχει διάρκεια το πολύ πέντε ημέρες, ενώ όσον αφορά τα όσα υποστηρίζει ο κ. Χατζηδάκης περί μείωσης τιμής, αναφέρει χαρακτηριστικά «η αύξηση της διάρκειας του γάλακτος δεν είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε μείωση των τιμών για τον καταναλωτή. Όπως υποστήριξε ο υπουργός, στη χώρα μας πωλούνται ήδη γάλατα μακράς διαρκείς (ελληνικά και εισαγωγής) με υψηλότερες τιμές από το φρέσκο γάλα».

Οσον αφορά τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες φαίνεται ότι συμφωνήθηκε να απελευθερωθεί η τιμή πώλησης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) εντός των φαρμακείων.

Ωστόσο το συγκεκριμένο μέτρο θα επανεξεταστεί τους επόμενους μήνες για να διαπιστωθεί αν και εφόσον έχουν πέσει οι τιμές. Στην περίπτωση που οι τιμές των ΜΗΣΥΦΑ δεν έχουν μειωθεί, τότε θα υπάρξει απελευθέρωση της διάθεσής τους και εκτός φαρμακείων.

Στο "μέτωπο" του ψωμιού, η πρόταση που θα κατεβάσει το υπουργείο Ανάπτυξης προβλέπει την πώληση ψωμιού με το ζύγι.

Ωστόσο δεν θα προχωρήσει σε καμία αλλαγή ως προς την ονομασία των καταστημάτων, διατηρώντας το ισχύον πλαίσιο που θέτει περιορισμούς στο ποιο κατάστημα μπορεί να ονομάζεται αρτοποιείο και ποιο όχι.

Τέλος σε ότι αφορά στην κατάργηση της ενιαίας τιμής βιβλίου, οι ενδοκυβερνητικές αντιρρήσεις θα καμφθούν με τη συμβιβαστική λύση διατήρησης της ενιαίας τιμή μόνο στις νέες εκδόσεις για την πρώτη διετία (όχι εκπτώσεις μεγαλύτερες του 10%). Στο ξενόγλωσσο βιβλίο και τα σχολικά βοηθήματα θα υπάρξει άμεσα πλήρης απελευθέρωση.

fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet