Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ...

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποτελέσει παράγοντα κυβερνητικής κρίσης και αποσταθεροποίησης της χώρας και τα όσα έγιναν χθες στη Βουλή με τον Γ. Παπανδρέου επιβεβαιώνουν τα παραπάνω

Ένα βήμα πριν τη διάσπαση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κυβερνητική σταθερότητα. Κι αν αυτό δε γίνει τώρα όπως όλα δείχνουν τα μαχαίρια θα βγουν για τα καλά μετά τις ευρωεκλογές.
Το είχαμε ξαναγράψει. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποτελέσει παράγοντα κυβερνητικής κρίσης και αποσταθεροποίησης της χώρας και τα όσα έγιναν χθες στη Βουλή με τον Γ. Παπανδρέου επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.
Ο πρώην πρωθυπουργός, μαζί με τον Παπανδρεϊκό Απόστολο Κακλαμάνη, άδειασαν τον Ευ. Βενιζέλο ενώ με το ζόρι κρατιούνται βουλευτές όπως ο Θάνος Μοραΐτης οι οποίοι ακόμη και μέσα στη Βουλή χθες έβριζαν τον πρόεδρό τους αλλά έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία και ψήφισαν το νομοσχέδιο.
Αργά χθες το βράδυ, μετά την ψηφοφορία ο Βενιζέλος έβριζε τον Παπανδρέου κάνοντας λόγο για πολιτική αλητεία. Κάποιοι είπαν ότι του φώναζε «ντροπή σου. Δεν με πήρες ούτε ένα τηλέφωνο να μ ενημερώσεις για τις προθέσεις σου».
Εκνευρισμένος ήταν και με τον Απ. Κακλαμάνη ο οποίος δεν είχε εκφράσει καμιά αντίρρηση στα επίσημα όργανα του κόμματος κι όμως δεν ψήφισε υπέρ.
«Ο Γιώργος Παπανδρέου, αν συνεχίσει την απομόνωση του ΠΑΣΟΚ, μετατρέπεται σε παράγοντα αποσταθεροποίησης και αιτία ανωμαλίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ανώτερη πηγή της Χαριλάου Τρικούπη.
Όπως λένε όλοι, αν χθες ήταν μόνο ο κ. Παπανδρέου που είχε διαφωνήσει κι όχι και ο κ. Κακλαμάνης τότε θα τον είχε διαγράψει ο κ. Βενιζέλος. Όμως, με τα χθεσινά δεδομένα ή δεν έπρεπε να διαγράψει κανέναν ή και τους δύο.
Το ερώτημα είναι τι θα κάνει τώρα ο Βενιζέλος. Θα τραβήξει το σχοινί ή θα υποχωρήσει και μέχρι πότε; Κάποιοι λένε ότι μπορεί να απειλήσει τον κ. Παπανδρέου με το ανοικτό θέμα των οικονομικών του κόμματος το οποίο επί αρχηγίας του ΓΑΠ χρεοκόπησε λόγω της απίστευτης σπατάλης που έγινε.
Όπως και να έχει, με τους Παπανδρεϊκούς βουλευτές στα κάγκελα, το ΠΑΣΟΚ κρέμεται από μια κλωστή. Μπορεί κρίσιμα νομοσχέδια να μην υπάρχουν μέχρι τις εκλογές, αλλά με ένα ποσοστό κάτω από 4% στις ευρωεκλογές, οπότε και δεν θα εκλέξει κανέναν ευρωβουλευτή, το ΠΑΣΟΚ είναι σίγουρο ότι θα διαλυθεί. Κι αυτό ασφαλώς θα επηρεάσει και την πολιτική σταθερότητα της χώρας αφού κανείς δεν θα γνωρίζει αν η κυβέρνηση θα έχει τη δεδηλωμένη. Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν προτείνει στον κ. Παπανδρέου να κάνει άλλο κόμμα και να αφήσει τον Βενιζέλο στα κρύα του λουτρού. 
http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet