Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΡΗΣΜΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ

Οι μεγάλοι χρησμοδότες της φυλής μας!
Είναι συγκλονιστικό πώς αυτοί οι ρασοφόροι γέροντες της Φυλής μας κατάφεραν να προφητεύσουν, σε τόσο δύσκολες εποχές της Ρωμιοσύνης.
«Πράματα και θάματα», με τόση καταπληκτική ακρίβεια, που όχι μόνον η σύγχρονη τεχνολογία δεν μπορεί να παρακολουθήσει, αλλά ούτε κι αυτοί οι λεγόμενοι βαθυστόχαστοι φιλόσοφοι και μελλοντολόγοι του αιώνος μας μπορούν να ερμηνεύσουν!..

ΧΩΡΙΣ αμφιβολία, το Ελληνικόν Γένος, απ’ τα πανάρχαια χρόνια μέχρι τον προηγούμενο αιώνα μας, κατάφερε να γεννήσει συγκλονιστικές προφητικές φυσιογνωμίες των οποίων οι προρρήσεις όχι μόνον έμειναν στην Ιστορία, αλλά, με την επαλήθευσή τους, σημάδευσαν την πορεία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας σε τέτοιο βαθμό, που οι σημερινοί Επιστήμονες αδυνατούν να κατανοήσουν, λόγω της μικρότητάς των απέναντι σ’ αυτές τις θρυλικές και φλογερές μορφές της Φυλής μας!

Προσωπικότητες όπως ο Κάλχας, ο Τειρεσίας, οι Σίβυλλες, οι Πυθίες, και τόσοι άλλοι, χρωμάτισαν με τους καλύτερους χρωστήρες την εικόνα του μέλλοντος του Ελληνισμού, έτσι όπως ακριβώς αυτός διήνυσε την πορεία του μέσα στους αιώνες! Και όχι μόνον…

Διαβάζοντας κανείς το βιβλίο μας «Οι Ελληνίδες της Αρχαιότητας», έχουμε ένα κεφάλαιο που ομιλεί για τις επαληθεύσεις των χρησμών του παρελθόντος από διάφορους μάντεις και μάντισσες..

Όποιος διαβάσει αυτούς τους χρησμούς, θα αντιληφθεί ότι το θεϊκό χάρισμα ορισμένων ανθρώπων να προλέγουν τα μέλλοντα δεν ήταν φειδωλό.

Δεκάδες τα παραδείγματα!.. Δεκάδες οι χρησμοί!... Δεκάδες οι επαληθεύσεις!...

Χρησμός στον Βασιλιά του Ορχομενού Εργίνο για πολεμικές επιχειρήσεις και την διαδοχή του!..

Χρησμός στον Μενέλαο όταν ρώτησε το μαντείο αν απ' την Ελένη θ' αποκτήσει παιδιά!..

Χρησμός στον Κροίσο για το αν θα μπορούσε να εμποδίσει την παραπέρα αύξηση των δυνάμεων των Περσών!..

Χρησμός στον γιο του Ηετίωνα, τον Κύψελο, για επίθεση στην Κόρινθο!..

Χρησμός στους Εφεσίους για θεμελίωση της πόλεως!..

Χρησμός στον Αρχία, τον Κορίνθιο, μιας και ο Απόλλωνας τον έστειλε στον οικισμό των Συρακουσών!..

Χρησμούς στους ίδιους τούς κατοίκους των Δελφών για τον φόβο των Περσών!..

Χρησμός στον Ρωμύλο γιατί όλα συμβαίνουν επί βασιλείας του!..

Χρησμός στους Σπαρτιάτες για όσα είχε πει Άγις σε βάρος του Λεωτυχίδη, ότι δηλαδή δεν ήταν γνήσιος γιος του!..

Χρησμός στους Αθηναίους για την θεραπεία του λοιμού που έπεσε στην πόλη!..

Χρησμός στον Επιμενίδη για τον ομφαλό της γης!..

Χρησμός στον Ησίοδο για τον ποιητικό διαγωνισμό του με τον Όμηρο στην Χαλκίδα!..

Χρησμός στον Αρχίδαμο για την φύλαξη της Σικελίας!.. Χρησμός στον Λύσανδρο για την ζωή του!..

Χρησμός στον Επαμεινώνδα για τις εκστρατείες του!..

Χρησμός στον Αλέξανδρο τον Α τον Μολοσσό, βασιλιά της Ηπείρου, για προσωπικούς κινδύνους!..

Χρησμός σε ιερείς για εγκράτεια και αγνότητα!.. Χρησμός στους Αθηναίους πριν την ναυμαχία της Σαλαμίνος με τα «ξύλινα τείχη»!..

Ακόμη και ο λεγόμενος χρησμός που δόθηκε στον Ιουλιανό τον αποκαλούμενο «Παραβάτη», μέσω του απεσταλμένου του γιατρού Ορειβάσιου, είχε κι αυτός την δική του συμβολική αξία:

«Είπατε τω βασιλή χαμαί πέσε Δαίδαλος αυλά ουκέτι Φοίβος έχει καλύβαν, ου μάντιδα δάφνην ου παγάν λαλέουσαν; απέσβετο και λάλον ύδωρ» (: Πέστε στον βασιλιά πως έπεσε κάτω η αυλή που βρισκόταν το ξόανο, δεν έχει πια σπίτι ούτε πηγή να μιλάει χάθηκε και το νερό που μιλούσε)!..

Κι αν αυτά τα αναφέρει ο Κεδρηνός, ο Βυζαντινός χρονογράφος, που γράφει για το ταξίδι του γιατρού Ορειβάσιου και απεσταλμένου του Ιουλιανού για να του δοθή χρησμός, εν τούτοις παρακολουθούμε πολλούς Πατέρας της Εκκλησίας να διερωτώνται με ιεράν συγκίνησιν, αλλά και παράπονο, σαν τον Ευσέβιο Καισαρείας:

«Που γαρ σοι το εν Δελφοίς ιερόν παρά πάσιν Έλλησιν εξ αιώνος βεβοημένων; Πού ο Πύθιος; ο Κλάριος; Πού και ο Δωδωναίος;»!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet