Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΟΙ ¨ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ¨

Λίγη σοβαρότητα δεν έβλαψε ποτέ και κανέναν, ιδίως αρμόδιο.
Αποκαλύπτει ο Βηματοδότης στο Βήμα:

«Όλη αυτή η ιστορία με τον... αόρατο φιλάνθρωπο επιχειρηματία, που εμφανίζεται μέσω δίμετρων καλλονών οι οποίες μεταφέρονται σε πολυτελή τζιπ παραμονές Χριστουγέννων και Πάσχα στη Βαρβάκειο, κίνησε την περιέργεια και του υπουργείου Ανάπτυξης αλλά και του ΣΔΟΕ. Σου λένε ποιος είναι αυτός που υποτίθεται ότι μοιράζει μέσα σε μία ώρα 50.000 ευρώ - τόσο υπολόγισε τον τζίρο ο πρόεδρος της Βαρβακείου κ. Κλ. Τσιρώνης - χωρίς κανείς να γνωρίζει από πού βρέθηκαν τα χρήματα; Τα έχει δηλώσει στην Εφορία;
Από τις 23 Δεκεμβρίου, που υπήρξε το πρώτο «χτύπημα» του «φιλάνθρωπου» επιχειρηματία στη Βαρβάκειο Αγορά, κινητοποιήθηκαν τα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης. Ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Αθ. Σκορδάς έδωσε εντολή στις ελεγκτικές αρχές του υπουργείου να ανακαλύψουν με κάθε διακριτικότητα ποιος τέλος πάντων κρύβεται από πίσω. Από τότε οι ελεγκτές είχαν ξαμοληθεί στη Βαρβάκειο. Ρώτησαν εμπόρους, ρώτησαν τους ανθρώπους που βρίσκονταν πίσω από τους πάγκους και δεν ανακάλυψαν τίποτε: «Ήμαστε βέβαιοι πως επρόκειτο για διαφημιστικό κόλπο και παρατήσαμε από τότε την έρευνα» δηλώνει ο κ. Σκορδάς. Έλα όμως που η φήμη του αόρατου φιλανθρώπου επανήλθε και τη Μ. Τετάρτη».
Από τη στιγμή που ο Νίκος Τσιαμτσίκας, ο άνθρωπος που ήξερε από που κρατά η σκούφια κάθε αμνοεριφίου δεν κάνει ρεπορτάζ Βαρβακείου Αγοράς, αποκλείεται να μάθουμε τα περαιτέρω.
Επί της ουσίας όμως: το ΣΔΟΕ δεν έχει σοβαρότερες υποθέσεις να ασχοληθεί;
Γιατί η συγκεκριμένη, πέρα από τις εντυπώσεις, δεν έχει «φορολογικό ενδιαφέρον».
Κι αυτό διότι ακόμη κι υποθέσουμε –για λόγους οικονομίας της συζήτησης- ότι τα χρήματα είναι αδήλωτα, ένα σημαντικό μέρος τους μέσω του ΦΠΑ και των φόρων των κρεοπωλών θα καταλήξει στο κράτος.
Περαιτέρω το πνεύμα των φορολογικών νόμων (γύρω στους 5674 μαζί με τις υπουργικές αποφάσεις και τις εγκυκλίους) είναι η φοροαπαλλαγή των δωρεών.
Τα χρήματα λοιπόν του αγνώστου επιχειρηματία, έγιναν ψώνια για το πασχαλινό τραπέζι των μη προνομιούχων. Κι αυτό διότι τα Βόρεια Προάστια δεν κατεβαίνουν στην Αθηνάς, για να μην καταναλώσουν βενζίνη. Αφήστε που δεν υπάρχει ένα πάρκινγκ και ένα καφέ της προκοπής για επιχειρηματικά meeting.
Με την ίδια λογική το ΣΔΟΕ θα μπορεί να σταματά τους περαστικούς αν ρίξουν κέρματα σε κάποιον ζητιάνο και να τους ζητήσει αποδείξεις ότι τα χρήματα είναι δηλωμένα.
Λίγη σοβαρότητα δεν έβλαψε ποτέ και κανέναν, ιδίως αρμόδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet