Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΤΟ ΠΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Μόνο αυτό έλειπε από την κυβέρνηση. Ένας κύκλος εσωστρέφειας και γκρίνιας γύρω από το πρόσωπο του νέου τσάρου ή αν θα μείνει ο Στουρνάρας.

O κακός χαμός έγινε γύρω από το όνομα του υπουργού Οικονομικών σε σχέση με τον ανασχηματισμό που όλοι λένε ότι θα γίνει αλλά δεν ξέρουν πότε. Κάποιες διαρροές που κατηγορούσαν τον Γιάννη Στουρνάρα ακόμη και για... το εκλογικό αποτέλεσμα, προκάλεσαν την μήνη του υπουργού ο οποίος αισθάνεται αδικημένος από σκληρές κριτικές που του ασκούνται. Μάλιστα υπήρξαν φήμες ότι ο υπουργός εκνευρισμένος διέρρευσε πως δεν επιθυμεί υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, την παραμονή του στο υπουργείο Οικονομικών.
H αρχή έγινε από την ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος που όπως είναι γνωστό προωθεί δικούς της «τσάρους» με πρώτο και καλύτερο τον κ. Παπασταύρου. Το δημοσίευμα έλεγε ότι ανώτατοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών τόνιζαν ότι ο Στουρνάρας λέει ότι «δεν θα γίνω εγώ σάκος του μποξ για κανέναν. Δεν ανέχομαι την υποβάθμιση της δουλειάς μου επί δύο χρόνια. Με κάλεσαν να συστρατευτώ πριν δύο χρόνια».
Αφού έγινε χαμός ότι ο Στουρνάρας είναι έτοιμος να τα βροντήξει, με άλλες διαρροές επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί το θέμα με το υπουργείο Οικονομικών να λέει ότι «η κριτική πάντα γίνεται αλλά μερικές φορές είναι άδικη».
Ωστόσο οι πληροφορίες του antinews αναφέρουν ότι ο κ. Στουρνάρας ουδέποτε θέσε εκβιαστικά διλήμματα σε κανέναν για το αν θα μείνει ή θα φύγει και που θα πάει. Οπου βρεθεί και όπου σταθεί τονίζει ότι αυτό είναι απόφαση του πρωθυπουργού. Και να για λέμε την αλήθεια επί δύο χρόνια είναι ο μοναδικός υπουργός που έχει γίνει σάκος του μποξ παρ’ ότι κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά όταν η χώρα κατέρρεε. Κάποιοι θα πρέπει να θυμούνται -ανεξαρτήτως αν συμπαθούν ή όχι τον Στουρνάρα- ότι το υπουργείο της φωτιάς κανείς δεν ήθελε να το πάρει. Μάλιστα ο Ράπανος που είχε αναλάβει επικαλέστηκε λόγους υγείας όταν είδε με τρόμο την τρόικα μπροστά του και τι τον περιμένει.
Επί δύο χρόνια οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα κινούνταν στην κόψη του ξυραφιού, όπως και η χώρα. Ο Στουρνάρας έκανε τις διαπραγματεύσεις όταν ορισμένοι υπουργοί κρύβονταν κάτω από τα γραφεία τους και δεν εμφανίζονταν παρά μόνο αν υπήρχε κανένα καλό νέο.
Και στο κάτω – κάτω η οικονομική πολιτική είναι σχεδιασμένη από τα κόμματα που συγκυβερνούν και δεν κάνει ο εκάστοτε υπουργός του κεφαλιού του. Όλοι αυτοί που κάνουν διαρροές για τον ανασχηματισμό και τη θέση του Στουρνάρα μοιάζουν με τα σαλιγκάρια που βγαίνουν μετά τη βροχή. Που ήταν όλοι αυτοί οι όψιμοι επικριτές του υπουργού οι οποίοι είναι φανερό ότι χτυπάνε εκείνον για να μην χτυπήσουν τον Σαμαρά.
Αν είναι καλός ή κακός υπουργός ο Στουρνάρας θα κριθεί από την ιστορία. Έχει κάνει λάθη, έχει επιβάλλει σκληρά μέτρα αλλά ήταν μέτρα που συναποφασίστηκαν και πολλές φορές επιβλήθηκαν από τους δανειστές. Και είχε συμφωνήσει και ο Βενιζέλος και κάποιοι άλλοι κρυπτόμενοι υπουργοί. Άσε δε τους βουλευτές που τώρα χτυπάνε τον Στουρνάρα. Ψήφισαν τα μέτρα και τα μνημόνια γιατί αλλιώς θα χρεοκοπούσε η χώρα.
Αν η Ελλάδα στάθηκε όρθια υπό τις παρούσες συνθήκες το οφείλει στον Σαμαρά, τον Στουρνάρα και πέντε – έξι ακόμη στελέχη που μπήκαν μπροστά στη μάχη όταν οι υπόλοιποι ήταν οπισθοφυλακή. Για το αν η ΝΔ πλήρωσε τον Στουρνάρα ή τον Θεοχάρη στις εκλογές να το συζητήσουμε. Αλλά είναι τουλάχιστον άνανδρο να επιτίθενται ορισμένοι χαμαιλέοντες της πολιτικής εκ του ασφαλούς.
Εν πάση περιπτώσει, μόνο αυτό έλειπε από την κυβέρνηση. Ένας κύκλος εσωστρέφειας και γκρίνιας γύρω από το πρόσωπο του νέου τσάρου ή αν θα μείνει ο Στουρνάρας.
Η απόφαση είναι στα χέρια του πρωθυπουργού ο οποίος πρέπει να σταθμίσει και το γεγονός ότι ξεκινά μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση για το χρέος. Την οποία θα πρέπει να κάνει ένας έμπειρος και δεν πρέπει να αφεθεί στα χέρια ερασιτεχνών. Γι’ αυτό είναι δύσκολη η απόφαση για αλλαγές στο οικονομικό επιτελείο που ενδεχομένως θα έδιναν τον τόνο του νέου ξεκινήματος. Όπως και είναι δύσκολο να αναλάβει κάποιος αυτό το δύσκολο έργο.
Με γκρίνιες, διαρροές και πολιτικά παιχνίδια, πάντως, μόνο καλό στην οικονομία και τη χώρα δεν κάνουν. Απ’ όπου κι αν προέρχονται.
http://www.antinews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet