Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

OI ΨΥΧΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ ΖΩΗΣ...

Δέκα έως είκοσι χρόνια ζωής, περισσότερα από ό,τι το συχνό κάπνισμα, κόβουν οι σοβαρές ψυχικές παθήσεις, όπως η σχιζοφρένεια, η διπολική διαταραχή ...και η κατάθλιψη, σύμφωνα με μια νέα βρετανική ψυχιατρική έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «World Psychiatry».
Οι ερευνητές του Τμήματος Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με επικεφαλής το δρα Σίνα Φέιζελ, αξιολόγησαν 20 δημοσιευμένες κλινικές μελέτες που αφορούν πάνω από 1,7 εκατ. άτομα και οι οποίες συσχετίζουν τον κίνδυνο θνησιμότητας με διάφορους παράγοντες, όπως τα ψυχικά προβλήματα, η κατάχρηση αλκοόλ, η χρήση ναρκωτικών, η άνοια, ο αυτισμός, οι μαθησιακές δυσκολίες και οι διαταραχές της παιδικής συμπεριφοράς.
Αναλυτικά, όπως προέκυψε, η μέση μείωση στο προσδόκιμο ζωής για τους ανθρώπους με διπολική διαταραχή είναι εννέα έως είκοσι χρόνια, για τη σχιζοφρένεια δέκα έως είκοσι χρόνια, για τη σοβαρή κατάθλιψη επτά έως ένδεκα χρόνια και για την κατάχρηση ουσιών εννέα έως 24 χρόνια.
Εκτιμάται ότι περίπου ένας στους τέσσερις ανθρώπους θα εμφανίσει κάποια ψυχική διαταραχή μέσα στο χρόνο, ενώ αρκετοί από τους πρόωρους θανάτους οφείλονται σε αυτοκτονία. Οι ερευνητές τονίζουν ότι, ενώ οι κίνδυνοι του καπνίσματος έχουν παγκοσμίως τραβήξει την προσοχή των αρμοδίων Αρχών και του κοινού, δεν έχει συμβεί το ίδιο με τις ψυχικές παθήσεις, παρόλο που το «τίμημά» τους είναι ακόμη μεγαλύτερο.
Όπως είπε ο Φέιζελ, μια αιτία γι' αυτό είναι ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια τάση που διαχωρίζει τις σωματικές παθήσεις από τις ψυχικές, ενώ οι τελευταίες συχνά φέρουν ένα κοινωνικό «στίγμα».
Οι επιστήμονες καλούν τις κυβερνήσεις να δώσουν προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των ψυχικά ασθενών, προκειμένου να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής τους.

Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet