Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ;

Αυτή είναι ανανέωση, αυτό είναι το σύγχρονο ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα που όλοι ονειρεύονται;

Όταν ένα συνέδριο κόμματος το τιμούν δύο πρώην πρωθυπουργοί, ασφαλώς πρόκειται για σημαντικό γεγονός. Άλλωστε, δύο πρώην πρωθυπουργοί (ο Σημίτης και ο Γ. Παπανδρέου) τίμησαν -σε διαφορετικές όμως εκδηλώσεις- τα... 40 του ΠΑΣΟΚ και είδατε τι έγινε.
Έτσι λοιπόν και η Νέα Δημοκρατία θα γιορτάσει τα δικά της 40χρονα μετά βαΐων και κλάδων. Και ποιος δεν θα παραβρεθεί στη μεγάλη εκδήλωση, έτσι όπως θέλουν να την χαρακτηρίζουν τα κομματικά στελέχη της Συγγρού. Θα πάει κατ' αρχάς ο μέγιστος Κώστας Μητσοτάκης ενώ θα δώσει δυναμικό παρών και ο Κώστας Καραμανλής ο οποίος πλασάρεται από τους Καραμανλικούς (ίσως και χωρίς ο ίδιος να το ξέρει) ως εν δυνάμει... νέος αρχηγός της παράταξης που θα την σώσει από του κακούς Σαμαρικούς όταν έλθει εκείνη η μαύρη ώρα.
Οι δύο πρωθυπουργοί θέλουν να στείλουν μήνυμα πανστρατιάς με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να πηγαίνει στο ιστορικό Athos Pallas το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου. Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα τιμήσει με την παρουσία του την επετειακή εκδήλωση των 40 χρόνων στην Στέγη γραμμάτων και Τεχνών, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, θέλοντας από τη δική του μεριά να στείλει το δικό του μήνυμα για την δύναμη και ενότητα της παράταξης.
Αλλά είναι τέτοιο το... σάλπισμα ενότητας, νίκης και «ανανέωσης» της ΝΔ ώστε πέραν των δύο πρώην προέδρων του κόμματος, κάλεσμα ενότητας, ομοψυχίας και συνένωσης θα στείλουν με την παρουσία τους και τα ιστορικά πρόσωπα του κόμματος όπως οι Πέτρος Μολυβιάτης, Αχιλλέας Καραμανλής, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, Σταυρός Δήμας και Δημήτρης Σιούφας. Ιδιαίτερα συγκίνηση θα προκύψει όμως στο γαλάζιο στρατόπεδο από την ανταπόκριση στο κάλεσμα στελεχών του κόμματος που έδωσαν μεγάλους αγώνες όπως οι Αντώνης Σγαρδέλης, Άγγελος Μοσχονάς, Άγγελος Μπρατάκος, Δημήτρης Δημόπουλος και Παναγιώτης Δέντσορας.
Πράγματι, πολύ συγκινητικό γεγονός. Μας θυμίζει τις ελληνικές ταινίες που μαζεύονται κάποιοι παλαίμαχοι της ζωής και συζητούν για τα παλιά. Πίνουν το τσαγάκι τους, μιλάνε για τα περασμένα μεγαλεία, συγκινούνται για όσα πέρασαν και μετά πηγαίνουν στο σπιτάκι τους να ξεκουραστούν. Ευτυχώς που η ΝΔ δεν είναι πολιτικό πτώμα όπως το ΠΑΣΟΚ και δεν θα βγάλουν και κανένα κονιακάκι με κουλούρι.
Από την άλλη, αν αυτή είναι ανανέωση, αν αυτό είναι το σύγχρονο ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα που όλοι ονειρεύονται τότε μέχρι και ο θεός σηκώνει τα χέρια ψηλά. Επειδή «ξύπνησε» ο κάτοικος Ραφήνας και ο αειθαλής Μητσοτάκης μαζί με κάποιους ξεχασμένους θα πρέπει να το κάνουμε θέμα; Έτσι θα ανανεωθεί η παράταξη; Με φαντάσματα του παρελθόντος; Σε λίγο θα σηκώσουν και το... σκήνωμα του Παπάγου.
http://www.antinews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet