Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

''ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ''...

Η Washington Post προβάλλει ανταπόκριση του Associated Press κάνοντας αναφορά στη σημερινή ανακοίνωση του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Gerry Rice, σημειώνοντας...
τη «στασιμότητα» για την αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας και ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν «μόνο αφότου αναλάβει μια νέα κυβέρνηση, μετά τις εθνικές εκλογές».
Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι ο κ. Rice δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει άμεσες ανάγκες χρηματοδότησης».

Επίσης, σημειώνεται ότι «το ΔΝΤ και οι χώρες της ευρωζώνης έχουν κρατήσει στη ζωή την Ελλάδα από το 2010, όταν η υπερχρεωμένη χώρα σχεδόν χρεοκόπησε». Προστίθεται δε ότι «σε αντάλλαγμα, οι κυβερνήσεις στην Αθήνα, με βαθειά δυσφορία, έκαναν περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων για αποκατάσταση δημόσιων οικονομικών».

Τέλος, αναφέρεται ότι «οι συνομιλίες της Ελλάδας με τους πιστωτές της έχουν παγώσει εδώ και μήνες, εν μέσω διαφωνιών πάνω στο τι απαιτείται σε νέες περικοπές δαπανών».

Στο μεταξύ, σε προηγούμενο δημοσίευμα στην ίδια εφημερίδα -ανταπόκριση από την Αθήνα -, πριν την πραγματοποίηση της σημερινής ψηφοφορίας στη Βουλή, υποστηρίχθηκε ότι «η μεγάλη σε χρονικό διάστημα λανθάνουσα κρίση της ευρωζώνης, θα μπορούσε να επιστρέψει στο βρυχηθμό, μετά την ψηφοφορία της Δευτέρας στην Ελλάδα».

Στο δημοσίευμα διατυπώνεται η άποψη ότι «η ψηφοφορία που ενδέχεται να ρίξει την κυβέρνηση και να ανοίξει τον δρόμο για τον ΣΥΡΙΖΑ, θα φέρει στην εξουσία ένα κόμμα της άκρας αριστεράς, για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ».

Επίσης, τονίζεται ότι «η όποια αλλαγή στην Ελλάδα όμως, θα σηματοδοτήσει την αλλαγή του πολιτικού κλίματος στην Ευρώπη, με τα κόμματα των πολιτικών άκρων να κερδίζουν έδαφος σε ολόκληρη την ήπειρο».

Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «στην Ελλάδα, αυτή η εξέλιξη συμβαίνει την στιγμή που η οικονομία άρχισε να σταθεροποιείται. Τώρα όμως, με πιθανή τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να στοιχηματίσει σε αυτή την σταθεροποίηση» και ότι «προοπτική μιας εκ νέου σύγκρουσης με τους δανειστές, έχει προκαλέσει αναταράξεις στις αγορές».

Τέλος, επισημαίνεται ότι «ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προειδοποίησε ότι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει τη χώρα στην χρεοκοπία και την έξοδο από την ευρωζώνη».

Στο δημοσίευμα περιλαμβάνονται δηλώσεις του βουλευτή και οικονομολόγου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει την στήριξη άλλων ευρωπαϊκών κομμάτων, που αντιτίθενται στις κυρίαρχες πολιτικές της ευρωζώνης». 

http://www.fimotro.blogspot.ca/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet