Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Εκνευρισμό και μεγάλη ενόχληση προκαλεί στο πρωθυπουργικό σύστημα εξουσίας η παρασκηνιακή κινητικότητα διαφόρων παραγόντων της ΝΔ
οι οποίοι συζητούν «περίεργα» σενάρια που λειτουργούν αποσταθεροποιητικά για τον κυβερνητικό συνασπισμό.
Εκνευρισμό και μεγάλη ενόχληση προκαλεί στο πρωθυπουργικό σύστημα εξουσίας η παρασκηνιακή κινητικότητα διαφόρων παραγόντων της ΝΔ οι οποίοι συζητούν «περίεργα» σενάρια που λειτουργούν αποσταθεροποιητικά για τον κυβερνητικό συνασπισμό. Ένα από αυτά τα σενάρια είναι η συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού, η οποία εκ των πραγμάτων έχει ως στόχο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο αρχίζουν ορισμένα στελέχη της ΝΔ να υπονομεύουν, προσφέροντας κάκιστη υπηρεσία, όχι μόνο στην παράταξη, αλλά και στη χώρα.
Στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου ασπάζονται σε μεγάλο βαθμό τη θεωρία ότι υπάρχουν κέντρα, εντός και εκτός της Ελλάδας, που υπονομεύουν την κυβέρνηση και γι’ αυτό και στέλνονται μηνύματα για «καθαρές λύσεις» και ας αποφασίσει ο ελληνικός λαός εν τέλει τι θέλει, εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Εντύπωση προκαλεί η κινητικότητα της οικογένειας Μητσοτάκη και κυρίως η αναφορά του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, μετά τη συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο να θέσουν κάποιοι το εθνικό συμφέρον, υπεράνω των κομματικών και των προσωπικών συμφερόντων. Ποιον εννοεί; Πολλοί βλέπουν πίσω από την κινητικότητα των μητσοτάκηδων, την επιθυμία τους να δημιουργηθεί μείζον πρόβλημα στον Σαμαρά και να επαναληφθεί το σκηνικό του Νοεμβρίου του 2011, όταν και συγκροτήθηκε κυβέρνηση ειδικού σκοπού υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Αυτά τα σενάρια ενισχύονται και κυκλοφορούν και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμπλέουν με παράγοντες της ΝΔ. Αρκεί κανείς να δει τα ονόματα που πρωταγωνιστούν σήμερα και τα συγκρίνει με αυτά του 2011. Θα διαπιστώσει πολλές ομοιότητες.
Ο Αντ. Σαμαράς εμφανίζεται αποφασισμένος να μη γίνει ο ίδιος μέρος των «παιχνιδιών» που, όπως λένε κορυφαία στελέχη της ΝΔ, «παίζουν» διάφοροι παράγοντες της Κεντροδεξιάς με βάση την προσωπική τους ατζέντα. Η οργή περισσεύει στο πρωθυπουργικό περιβάλλον από τα διάφορα σενάρια που διακινούνται από συγκεκριμένα πολιτικά και επιχειρηματικά κέντρα των Αθηνών σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει μια νέα κυβέρνηση από τη Βουλή, υπό την τρέχουσα σύνθεσή της.
«Όλα αυτά στερούνται σοβαρότητας» ήταν η πρώτη αντίδραση στο Μέγαρο Μαξίμου και διαμηνύεται προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Σαμαράς δεν θα γίνει Ιφιγένεια και ότι είναι σκληρός παίκτης, αν και έχουν ενοχληθεί πάρα πολύ και από τα παιχνιδάκια στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
«Ο Σαμαράς δεν θα γίνει Παπανδρέου, όπως φαντάζονται ορισμένοι» λένε υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ και θεωρούν αστεία τα σενάρια περί επανάληψης του «πειράματος Παπαδήμου», ενώ παρατηρούν με προσοχή τις δηλώσεις ορισμένων παραγόντων της ΝΔ, οι οποίοι με τις υπόγειες επαφές και συζητήσεις τους δημιουργούν κλίμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης τάσης.
Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ υπάρχουν αρκετοί που επισημαίνουν ότι τα σενάρια αυτά αποπροσανατολίζουν την κυβέρνηση και δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν πως υπάρχουν και στελέχη του «καραμανλικού» συστήματος που κινούνται σε άλλη τροχιά από αυτήν του Μεγάρου Μαξίμου και επικρίνονται πως έχουν ανοικτή γραμμή με ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Μάρκος Αυρήλιος
http://www.antinews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet