Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Οι βουλευτές καλούνται να αποδείξουν αν μπορούν να παρακάμπτουν τα προσωπικά τους και να σκέφτονται με βάση το συμφέρον της πατρίδας.

Τέσσερις ημέρες πριν την τρίτη και κρισιμότερη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή, οι ζυμώσεις και παρασκηνιακές κινήσεις είναι έντονες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται και νέα πολιτική παρέμβαση του πρωθυπουργού.
Τρεις ημέρες έμειναν πριν από την ώρα της κρίσης για το πολιτικό σύστημα, τη Δημοκρατία, τον Πρόεδρο και κυρίως την οικονομική σταθερότητα που χρειάζεται η Ελλάδα. Τρεις ημέρες από τη στιγμή που οι βουλευτές καλούνται να αποδείξουν αν μπορούν να παρακάμπτουν τα προσωπικά τους και να σκέφτονται με βάση το συμφέρον της πατρίδας.
Ήταν περίεργα τα φετινά Χριστούγεννα. Κανείς δεν χάρηκε τις άγιες μέρες, κυρίως οι πολιτικοί που σίγουρα θα έφαγαν τη γαλοπούλα με ελάχιστη όρεξη. Άλλωστε, ο κόμπος στο λαιμό δεν αφήνει και πολλά περιθώρια. Κι αν θέλετε και κάτι. Το έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ, να μετατρέψει την προεδρική εκλογή σε δημοψήφισμα και το «λάθος» του Συντάγματος να συνδέει την ύψιστη αυτή δημοκρατική διαδικασία με την σταθερότητα της κυβέρνησης, αδικεί τους βουλευτές.
Ειδικά εκείνους που αντιλαμβάνονται την ιστορικότητα της στιγμής και στην πλάτη τους έχει πέσει ένα τόσο μεγάλο βάρος. Δεν πρέπει να τους αδικούμε γιατί κάποιοι άθλιοι τακτικιστές της Αριστεράς, σε συμμαχία με σιχαμερές πολιτικές ομαδούλες, αποφάσισαν να κάνουν την Ελλάδα… ροντέο.
Όμως, τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να ληφθούν αποφάσεις. Αν οι βουλευτές θέλουν εκλογές έχουν κάθε δικαίωμα να το ζητήσουν, αλλά με όνομα και επώνυμο πλέον θα πρέπει να βγουν μπροστά και να εξηγήσουν γιατί συνέβαλαν στο να κινδυνεύσουν ή τελικά να χαθούν οι κόποι και οι θυσίες πέντε ετών.
Αυτό, λένε οι πληροφορίες, θα είναι και το μήνυμα του πρωθυπουργού, αύριο ή την Κυριακή. Θα θέσει τους βουλευτές προ των ευθυνών τους, θυμίζοντάς τους και τονίζοντας με έμφαση τους κινδύνους που κρύβει η προσφυγή στις κάλπες με τη διαπραγμάτευση ανοικτή και την Συνταγματική Αναθεώρηση επιβεβλημένη.
Ίσως πολύς κόσμος να μην αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν και χειρότερα. Πολλοί λένε: «Ο βρεγμένος φοβάται τη βροχή;». Δεν είναι έτσι. Ο βρεγμένος πρέπει να φοβάται τη θύελλα που μπορεί να έρθει. Το πολιτικό και οικονομικό τσουνάμι που θα πλήξει την Ελλάδα το επόμενο διάστημα. Και τότε τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα για όλους τους Έλληνες.
Αν κάποιος ρίξει μια ματιά στις δημοσκοπήσεις θα αντιληφθεί τα εξής: Ο λαός δεν θέλει εκλογές σε μεγάλη πλειοψηφία. Επίσης, θέλει να εκλεγεί Πρόεδρος, δεν επικροτεί την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των συνεταίρων του να παίξουν την Ελλάδα στα ζάρια. Και επίσης, δείχνει ο κόσμος να μην εμπιστεύεται τους απίθανους μαθητευόμενους μάγους της Κουμουνδούρου. Σε αντίθετη περίπτωση θα έδινε στον ΣΥΡΙΖΑ υψηλά ποσοστά και θα αναδείκνυε τον Τσίπρα ως μεγάλο ηγέτη, αλλά δεν το έχει κάνει.
Οι βουλευτές λοιπόν οφείλουν να ακούσουν αφενός το λαό που εκπροσωπούν και ο οποίος δε θέλει εκλογές. Σε ένα χρόνο μπορεί να γίνουν, όχι τώρα. Και πρέπει να ακούσουν και τον πρωθυπουργό να τους μιλά τη γλώσσα της αλήθειας. Η οποία λέει ότι μπορεί η Ελλάδα να ξαναγυρίσει στο 2011 και ακόμη χειρότερα. Διότι ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει και να… μη σκίσει τα μνημόνια, θα είναι υποχρεωμένος να υπογράψει συμφωνίες με ακόμη πιο επαχθείς όρους. Εκτός κι αν η κυβέρνηση της Αριστεράς καταρριφθεί σύντομα, οπότε πάμε σε νέο γύρο ακυβερνησίας.
Όπως όλα δείχνουν είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν 180 βουλευτές και να μην πάει η χώρα σε κάλπες. Πιθανότατα στις 30 Δεκεμβρίου να ανακοινωθούν πρόωρες εκλογές και η νέα χρονιά να βρει την Ελλάδα σε αναταραχή. Και μιας και είναι το πνεύμα των ημερών, θα έχει μεγάλη σημασία να δούμε αν μέσα στη Βουλή θα υπάρξουν βουλευτές που θα υποδυθούν το ρόλο του… Ηρώδη. Μόνο που αυτή τη φορά η σφαγή δεν θα είναι παίδων. Θα είναι η σφαγή των ελπίδων να συνεχίσει η Ελλάδα να βρίσκεται σε μια κανονικότητα. Να συνεχίσει να αγωνίζεται σε σταθερές βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Και κυρίως για να αποτραπεί σε εκδικητικούς, οπορτουνιστές και ψεύτικους επαναστάτες να κάνουν μπάχαλο την πατρίδα.
http://www.antinews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet