Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ...

Τρομοκράτες εκπαιδευμένοι από την Αλ Κάιντα και το παρακλάδι της από την Υεμένη ...

αλλά και οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους ήταν οι τρεις ένοπλοι και η σύντροφός τους που έσπειραν τον τρόμο τις τελευταίες τρεις ημέρες στη Γαλλία.


«Εγώ, ο Σερίφ Κουασί, στάλθηκα από την Αλ Κάιντα της Υεμένης. Πήγα εκεί και με χρηματοδότησε ο Ανουάρ αλ Αουλάκι» δήλωσε στο γαλλικό κανάλι BMF ο 32χρονος τρομοκράτης, o οποίος μαζί με τον κατά δύο χρόνια μικρότερο αδερφό του Σαίντ σκότωσαν δώδεκα ανθρώπους στο περιοδικό Charlie Hebdo την Τετάρτη πριν πέσουν νεκροί από τα πύρά αστυνομικών στην πόλη Ντεμαρτάν δύο ημέρες αργότερα.

Ο αλ Αουλάκι ήταν ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της αλ Κάιντα στην Υεμένη που σκοτώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Τη συνάντηση των δύο ανδρών το 2011 επιβεβαίωσε στο Reuters πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών της Υεμένης.

Από την πλευρά του ο Αμεντί Κουλιμπαλί, ο ένοπλος που κράτησε ομήρους πελάτες και υπαλλήλους σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι την Παρασκευή και σκότωσε μια αστυνομικό την Πέμπτη, ισχυρίστηκε ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Υποστήριξε επίσης ότι ήταν εσκεμμένη και προγραμματισμένη η επιλογή του συγκεκριμένου παντοπωλείου για την επίθεσή του αφού σκοπός του ήταν να υπερασπιστεί τους Παλαιστίνιους και να πλήξει τους Εβραίους.

Η συνύπαρξη των τεσσάρων αυτών ανθρώπων, οι οποίοι κατά την αστυνομία ανήκαν στον ίδιο ισλαμιστικό πυρήνα που δρούσε στο βόρειο Παρίσι, ξύπνησε νέους φόβους σε όλη την Ευρώπη για την πιθανή συνεργασία της Αλ Κάιντα και των Τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους με κοινό στόχο να σπείρουν τον όλεθρο και τον θάνατο στη Γηραία Ήπειρο.

Ενδεικτική ήταν η δήλωση τόσο του Φρανσουά Ολάντ όσο και του Μπαράκ Ομπάμα ότι μπορεί ο κίνδυνος προς στιγμήν να αντιμετωπίστηκε αλλά ακόμα η τρομοκρατική απειλή δεν έχει πλήρως εξαλειφθεί.

Μια πρώτη κοινή αλλά συμβολική απάντηση θα επιχειρηθεί να δοθεί την Κυριακή με την πορεία για τη Δημοκρατία στο Παρίσι στην οποία μετά από πρόσκληση του Ολάντ θα παρευρεθούν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλιοντ Γιούνκερ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.
Ολάντ: Αντιμετωπίσαμε αλλά δεν τελειώσαμε με τις απειλές
H Γαλλία «αντιμετώπισε», αλλά «δεν έχει τελειώσει με τις απειλές εναντίον της», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού διαγγέλματος που απηύθυνε με αφορμή το τριήμερο τρόμου που βίωσε η χώρα και τις επιθέσεις που στοίχισαν την ζωή σε 17 ανθρώπους και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 20 άλλων.

«Η Γαλλία αν και έχει πλήρη επίγνωση ότι (τις) αντιμετώπισε, ακόμα και αν γνωρίζει ότι μπορεί να (τις) διαχειριστεί με τις δυνάμεις ασφαλείας, με άνδρες και γυναίκες που διαθέτουν τόλμη και γενναιότητα, δεν έχει τελειώσει με τις απειλές των οποίων έχει γίνει στόχος. Θέλω να απευθύνω σε εσάς έκκληση για επαγρύπνηση, για ενότητα και για κινητοποίηση» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος απευθυνόμενος στους πολίτες της χώρας.
Επικίνδυνη, οπλισμένη και ελεύθερη η σύντροφος του Κουλιμπαλί
Οπλισμένη και επικίνδυνη θεωρείται μια γαλλίδα υπήκοος, η 26χρονη Χαγιάτ Μπουμεντιέν, η οποία θεωρείται σύντροφος του Κουλιμπαλί, του ανθρώπου που αιματοκύλισε το εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι.

Η φωτογραφία της δόθηκε στη δημοσιότητα, καθώς δεν έγινε δυνατόν να εντοπιστεί από τις αρχές.

Κατά τη διάρκεια της ομηρίας στο παντοπωλείο στην Βενσάν οι πληροφορίες για την Μπουμεντιέν ήταν συγκεχυμένες, για το αν βρισκόταν κι εκείνη ταμπουρωμένη με τον Κουλιμπαλί. Κατά την επιχείρηση της αστυνομίας, πληροφορίες ανέφεραν πως η γυναίκα κατόρθωσε να το σκάσει, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώθηκε.

Μετά το θάνατο των αδερφών Κουασί στη Ντεμαρτάν και του Κουλιμπασί στη Βενσάν, η Μπουμεντιέν είναι η μόνη ύποπτη των τελευταίων επιθέσεων στη Γαλλία που παραμένει ελεύθερη.
http://www.fimotro.blogspot.ca/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet