Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ: «ΚΟΨΕ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΟΥ» ΘΕΛΩ 3,5 ΔΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΡΤΗ


Στην τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, με τον Αντιπρόεδρο και επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης κ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ,
καθορίστηκε επι της ουσίας η κατάργηση του μνημονίου και η άρνηση του Υπουργού Οικονομικών κ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ να αποδεχθεί τόσο την επόμενη δόση όσο και την μη συνέχιση του προγράμματος.

Το βέβαιο είναι ότι η ΤτΕ ως αρμόδιος φορέας γνωρίζει επ’ ακριβώς τα στοιχεία για τα χρήματα που έχουν κάνει φτερά στο εξωτερικό, δηλαδή κατόχους, εμβάσματα, ημερομηνίες και τράπεζες.

Αρα ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας σ’ αυτή την δύσκολη στιγμή της πατρίδας μας καλείται "να ανοίξει το στόμα του" και να δώσει τα στοιχεία στην κυβέρνηση ώστε με ένα πρόγραμμα σταδιακού επαναπατρισμού των χρημάτων, «κάτι σαν πράξη περαίωσης», να εισπράξει τα χρήματα που απαιτούνται για να αναπληρωθεί η δόση που δεν θα πάρουμε.

Αυτό ακριβώς φενεται να είπε στην σύντομη συνάντηση ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ προς τον ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, «πες τους να φέρουν επειγόντως 10 δίς στη χώρα για ρευστότητα στην αγορά και θα πληρώσουν ελάχιστο φόρο αλλιώς είσαι τελειωμένος».

Στην περίπτωση που θα «επαναπατριστούν» 10 δί,ς το κράτος θα εισπράξει 1 δίς από φόρο περίπου 10% που θα επιβάλλει, και 2,5 δίς περίπου από φόρους και ΦΠΑ, σύνολο 3,5 δίς τα οποία θα ξαναπέσουν στην αγορά.

Η πράξη αυτή θα αποτελέσει ένα τεστ αξιοπιστίας της νέας κυβέρνησης με αυτούς που έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και εφ’ όσον λειτουργήσει θα συνεχιστεί με αποτέλεσμα την έναρξη της πολυπόθητης ανάπτυξης.

Με όλα τα παραπάνω ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ευρίσκεται σε δεινή θέση γιατί αν από την μία δεν «συνεργαστεί» με την κυβέρνηση, θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, ενώ από την άλλη θα πρέπει να πείσει το ντόπιο σύστημα για να προβεί σε ανάλογη κίνηση πράγμα πολύ δύσκολο γιατί πίσω από αυτούς βρίσκονται αυτοί που τον τοποθέτησαν σε αυτή την θέση και φυσικά ως μαθημένοι, δεν θα ανεχθούν να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ, γιατί απλά επιθυμούν την ταχεία πτώση του ΣΥΡΙΖΑ.

Του Αθανασόπουλου Περικλή
http://lougantina.blogspot.ca

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet