Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΟΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΛΟΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ

Τα δείγματα γραφής της παρούσας Κυβέρνησης είναι άψογα, όλα θα αλλάξουν. Όνομα, γιατί στην ουσία τους θα παραμείνουν ίδια και απαράλλαχτα.

Έχουν γίνει τόσες δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων τις τελευταίες μέρες, πριν καν η Κυβέρνηση καταθέσει τις -προγραμματικές της θέσεις και λάβει τη «δεδηλωμένη» , ολίγον ψεκασμένη, που αυτό που εκπέμπεται μέσα στην κοινή γνώμη είναι ένας «λευκός θόρυβος», μια χαοτική προσέγγιση των πραγμάτων, την οποία κανείς δε θέλει να βάλει σε τάξη για να μην σταματήσει ο λαός να ελπίζει.
Η ουσία όμως είναι η εξής:
Το χρέος δεν θα διαγραφεί, απλώς προσπαθούν να επιμηκυνθεί ή να συνδεθεί με ρήτρα ανάπτυξης, επιλογές που προϋπήρχαν με απαραίτητο όρο τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος. Το οποίο υπάρχει και το έπλασε ο ΣΥΡΙΖΑ την έβδομη μέρα της δημιουργίας του.
Οι ιδιωτικοποιήσεις που έχουν λάβει χώρα δεν θα αμφισβητηθούν, λίγο θα τις κράξουμε, αλλά θα τις κρατήσουμε, στο όνομα της συνέχειας του κράτους και της ολιγαρχίας. Την οποία ολιγαρχία θα καταπολεμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι φανατικά αλλά εκλεκτικά.
Οπότε στο οικονομικό πεδίο, αν εξαιρέσεις το dress code δεν προβλέπονται ιδιαίτερες αλλαγές.
Πάμε στα της 15ης Διοικητικής Μεταρρύθμισης: «Οι προσλήψεις θα γίνουν όπου υπάρχει ανάγκη», επανέλαβε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, σημειώνοντας ότι προτεραιότητα, στις 15.000 προσλήψεις που θα γίνουν το 2015, έχουν Υγεία, Παιδεία και ελεγκτικοί μηχανισμοί.
Αυτός ο προγραμματισμός ήδη υπήρχε, καθώς το κύμα συνταξιοδοτήσεων έχει αποψιλώσει ολόκληρες δομές, αλλά οι αριστερές προσλήψεις είναι πιο γλυκές.
Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ότι η κυβέρνηση παρέλαβε βαθύτατες αδικίες από τους προκατόχους της, αλλά «μέχρι να ανακάμψει η οικονομία δεν μπορεί να βελτιωθεί η μισθολογική κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων».
Δεν ξέρω αν το πιάσανε το υπονοούμενο οι υπάλληλοι αλλά σε αυτό που είπε ο Λάκης προεκλογικά «με ΣΥΡΙΖΑ επιτέλους θα ζήσουμε», οι μισθωτοί εξαιρούνται.
Τόνισε δε ότι «κανείς δεν θα χάσει τη θέση του στο Δημόσιο, θα προχωρήσουμε σε ένα τίμιο σύστημα αξιολόγησης και κινητικότητας, που δεν θα σημαίνει απόλυση», ενώ ανέφερε ότι περίπου 3.500 υπάλληλοι πρόκειται να επιστρέψουν στο δημόσιο.
Το πρώτο σκέλος το έλεγε κι ο Μητσοτάκης, τώρα όσον αφορά την επιστροφή στην υπηρεσία να δούμε ποιοι, για ποιες ανάγκες και με ποιες δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν. Θα έχει ενδιαφέρον. Τότε η κοινή γνώμη θα μιλήσει πάλι για τους ακαμάτηδες που επέστρεψαν, αλλά με τον κατάλληλο επικοινωνιακό χειρισμό, μπορούν τα ρουσφέτια να γίνουν «αβλαβώς».
Τέλος, για το θέμα της ΕΡΤ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη και τάχθηκε υπέρ μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και όχι μιας πελατειακής και κυβερνητικής τηλεόρασης.
Δικαιοσύνη στην ΕΡΤ σημαίνει μάλλον και αναγνώριση των «αγωνιστών». Γιατί στη χώρα της μνήμης του χρυσόψαρου ουδείς θυμάται ότι η κυβερνητική κρίση που ξέσπασε λόγω ΕΡΤ, έκανε την τριμερή διακυβέρνηση, συγκυβέρνηση μόνο με το ΠΑΣΟΚ και ουσιαστικά σήμανε την αρχή του τέλους της.
Τα δείγματα γραφής της παρούσας Κυβέρνησης είναι άψογα, όλα θα αλλάξουν. Όνομα, γιατί στην ουσία τους θα παραμείνουν ίδια και απαράλλαχτα.
Μ.Ο.
http://www.antinews.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet