Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΠΑΓΙΔΑ Η ¨ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΣΑΦΕΙΑ¨;

Μήπως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνουν μια... δημιουργική ασάφεια επίτηδες; Δηλαδή ρίχνουν στον κόσμο τη βόμβα της αδυναμίας πληρωμής των χρεολυσίων,
δηλαδή χρεοκοπία ώστε όταν έρθει η ώρα της απόλυτης κωλοτούμπας να πουλήσουν τα μέτρα ως «το μη χείρον βέλτιστον;»
«Δημιουργική ασάφεια». Είναι ο νέος όρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που εισήγαγε στη ζωή μας ο Γιάνης Βαρουφάκης και που ήδη κάνει θραύση. Είναι η «βάφτιση» της κατάστασης που στη λαϊκή το λένε «τρικυμία εν κρανίω». Σε τέτοια φάση βρίσκεται ο υπουργός, ο πρωθυπουργός και ορισμένα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και δεν ξέρουν τι τους γίνεται και τι να κάνουν.
Με την οικονομία να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και με το πιστωτικό γεγονός να είναι προ των πυλών η «δημιουργική ασάφεια» είναι πλέον η κεντρική γραμμή της κυβέρνησης. Το αποκάλυψε και ο Βαρουφάκης. Είχε συμφωνήσει την... δημιουργική ασάφεια με τους εταίρους οι οποίοι ήθελαν κι αυτοί να περάσουν την παράταση στα κοινοβούλιά τους,είπε.
Τις συμφωνίες περί δημιουργικής ασάφειας διέψευσε βέβαια,η εκπρόσωπος του Σοϊμπλε τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν παράλληλες συνεννοήσεις, πέρα από τη συμφωνία που είναι ήδη γνωστή από το Eurogroup.
Υπήρξαν δημοσιεύματα για το ότι έγινε ακριβώς μια τέτοια παράλληλη συμφωνία για το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων. Και τέτοια παράλληλη συμφωνία - αυτό θέλω να το πω για μια ακόμη φορά ρητά - δεν υπάρχει,σημείωσε η Μαριάνε Κοτέ.
"Τα πρωτογενή πλεονάσματα ισχύουν όπως έχουν συμφωνηθεί. Μόνο για το 2015 το Eurogroup έχει διαβεβαιώσει στη δήλωση ότι οι θεσμοί μπορούν να λάβουν υπόψη την οικονομική κατάσταση που έχει αλλάξει. Αυτό σημαίνει ότι ο στόχος που έχει συμφωνηθεί στο πρόγραμμα - εδώ ο αριθμός 4,5% του ΑΕΠ είναι σημαντικός - συνεχίζει να ισχύει. Αυτός δεν είναι, και αυτό το έχουμε πει ήδη επανειλημμένα, αυθαίρετος αριθμός, αλλά είναι σημαντικός προκειμένου να μειωθεί το ύψος του χρέους και πάλι σε βιώσιμο επίπεδο, όπως έχει συμφωνηθεί».
Όμως, όταν έρχεται η ώρα της πληρωμής τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Όταν κανείς δε σου δίνει λεφτά και όλοι σου γυρνούν την πλάτη τότε έρχεται η στιγμή του σκληρού ρεαλισμού. Τότε η «ασάφεια» του Βαρουφάκη πάει περίπατο μαζί και ο υπουργός. Δεν ξέρουμε αν είμαστε μάντεις αλλά ο... διάσημος οικονομολόγος μάλλον μετρά εβδομάδες στην κυβέρνηση. Θα χρησιμοποιηθεί ως αποδιοπομπαίος τράγος όταν θα έρθει η ώρα της ακόμη πιο σκληρής προσγείωσης.
Τις τελευταίες ώρες ακούγεται όλο και πιο συχνά η άποψη της μη πληρωμής των δανείων, ακόμη κι αν αυτό σημάνει πιστωτικό γεγονός, δηλαδή χρεοκοπία. Σήμερα, το «μάζεψαν» κάπως λέγοντας ότι μπορούν να βρεθούν λεφτά. Ο Νικολούδης λέει ότι θα βρεθούν 2,5 δισ. ευρώ από τα 120 δισ. που είναι κρυμμένα στο εξωτερικό.
Ο Μάρδας λίγο πολύ μας είπε ότι υπάρχουν λεφτά σε σεντούκια και θυρίδες, αλλά είναι ένα ερώτημα πώς θα ψάξει. Την ίδια ώρα γίνονται διαπραγματεύσεις με τους δημόσιους φορείς για να δανείσουν το κράτος. Αλλά όλοι ελπίζουν να κάνει το θαύμα της ο... άγιος Ντράγκι και η θεά Λαγκάρντ. Να μας αφήσουν να εκδίδουμε ομόλογα πάνω από 15 δισ. ευρώ ή να μας δώσουν παράταση αλλά αυτό να μη θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός.
Αν δεν βρεθούν από αλλού τα λεφτά τότε ο μόνος δρόμος οδηγεί στους δανειστές οι οποίοι όμως βάζουν όρους. Δηλαδή να εφαρμόσουμε τα μέτρα που προβλέπει το υπάρχον μνημόνιο και από Ιούνιο βλέπουμε για το χρηματοδοτικό κενό και για το νέο μνημόνιο που έρχεται.
Μήπως, λοιπόν, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνουν μια... δημιουργική ασάφεια επίτηδες; Δηλαδή ρίχνουν στον κόσμο τη βόμβα της αδυναμίας πληρωμής των χρεολυσίων, δηλαδή χρεοκοπία ώστε όταν έρθει η ώρα της απόλυτης κωλοτούμπας να πουλήσουν τα μέτρα ως «το μη χείρον βέλτιστον;»
Το σχέδιο απλό και πολυχρησιμοποιημένο. Ρίχνουμε στον κόσμο το φόβο του χρεοκοπημένου κράτους για να ρίξουμε στη συνέχεια ως αναγκαίο κακό τα νέα χαράτσια, τις αυξήσεις στον ΦΠΑ, τον νέο ΕΝΦΙΑ και λοιπά. Μέτρα που δεν θα περνούσαν από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και από βουλευτές στα κάγκελα. Για σκεφτείτε: Πώς θα περάσει ο Τσίπρας από τη Βουλή νέους φόρους και χαράτσια; Ο μόνος τρόπος είναι να βάλει τη ζυγαριά: Χρεοκοπία ή μέτρα; Κάποιοι προφανώς θα προτιμήσουν χρεοκοπία, αλλά δεν θα είναι πολλοί. Ποιος τρελός θέλει μια Ελλάδα «καμμένη γη»; Ούτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Επομένως, μήπως τελικά η δημιουργική σύγχυση είναι και η λεγόμενη «θεωρία του τρελού;» Κάνουμε τους παλαβούς, ώστε όταν έρθει η ώρα της κρίσης να πούμε στους χαχόλους που πιστεύουν ότι έρχεται η αριστερή επανάσταση, πως δεν γινόταν αλλιώς; Πώς τα μέτρα και τα νέα μνημόνια είναι αναπόφευκτα;
Και μέχρι τότε, ανακοινώνουμε και μια εξεταστική επιτροπή, στήνουμε κι ένα ειδικό δικαστήριο και καθαρίσαμε....
http://www.antinews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet