Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΟΙ «ΞΕΡΟΛΕΣ» ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ!

Η τάση του Έλληνα, ότι όλα τα γνωρίζει όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει είναι γνωστή. Το τραγικό δυστύχημα του γερμανικού αεροσκάφους στις Άλπεις με τους 150 νεκρούς δεν θα μπορούσε...
να αποτελέσει εξαίρεση ο σχολιασμός του. Εκείνο όμως που προκαλεί εντύπωση, είναι ο τρόπος με τον οποίο προβάλλανε και ενημερώσανε τα ελληνικά δίκτυα τον ελληνικό λαό.

Κυρίως όμως τα πανελλαδικά κανάλια, οι παρουσιαστές/τριες των κεντρικών δελτίων, και διάφοροι «ειδικοί» δημοσιογράφοι, και αναλυτές. Δεν μιλάω βέβαια για κυβερνήτες αεροσκαφών και πιλότους με τεράστια εμπειρία. Μιλάω για «ειδικούς» σχολιαστές της ενημέρωσης. Τι ξεφτέρια ήταν αυτά; Τι ειδικές γνώσεις πάνω σε αεροπορικά δυστυχήματα; Μόνοι τους ρωτούσαν, μόνοι τους απαντούσαν.

Το τι μπουρδολογία ακούστηκε και ακούγεται ξεπερνάει κάθε φαντασία. Ρωτούσε ο δημοσιογράφος τον κυβέρνηση-πιλότο αλλά απαντούσε ο ίδιος για πάρτη του. Ακόμη έγιναν και ερωτήσεις από κορυφαίους της ενημέρωσης σε κεντρικό δελτίο καναλιού Τρίτη 24/3 Mega σε ρεπόρτερ, όπως: «Ξέρουμε για ποιο λόγο έπεσε;». Αφήστε ρε λεβεντιές να απαντήσουν οι ειδικοί, μην πετάγεστε σαν «...πορδές!».

Όσοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ξένα κανάλια θα είδαν τη μεγάλη διαφορά μεταξύ σχολιαστών-παρουσιαστών και ειδικών αναλυτών. Κοφτές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, έπαιρναν απαντήσεις από ειδικούς αναλυτές ερευνητές ατυχημάτων με απόλυτο σεβασμό στο τραγικό γεγονός. Άνθρωποι με εμπειρία και ειδικοί στο αντικειμενό τους.

Ο Έλληνας την υπερβολή και άγνοια την έχει στο αίμα του. Δεν επιτρέπονται όμως, υπερβολές φαντασιώσεις και σενάρια από ταγούς της ενημέρωσης. Στο μέλλον ας είναι πιο προσεκτικοί σε τόσο ευαίσθητα θέματα. Αν θέλουν να κάνουν αναλύσεις και εκτιμήσεις μπορούν να το κάνουν μέσα από ειδικές εκπομπές και όχι από τα δελτία ειδήσεων. Το δελτίο είναι ενημέρωση και όχι show. Για να δείτε τις τεράστιες διαφορές, πως αντιμετωπίζουν Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι τα γεγονότα, θα σας πω τούτο.

Όλοι θα είδαν και θα παρακολούθησαν τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης. Αν και το γεγονός συγκλόνισε τον κόσμο και μέχρι σήμερα θεωρείται ασύλληπτο, πέντε μέρες μετά, τα κεντρικά δελτία των CBS, ABC, NBC,δεν αφιέρωναν περισσότερα από 3 λεπτά και μόνο για ενημέρωση. Βεβαίως υπήρχαν ζωντανές συνδέσεις και εκπομπές στις οποίες συμμετείχαν μόνο ειδικοί αναλυτές κλπ.

Κάτι τέτοιο στην Ελλάδα θα ήταν αδιανόητο. Όταν έπεσαν οι πύργοι, οι τηλεθεατές, δεν είδαν  ούτε αίμα ούτε κλάμα, διότι οι αρχές δεν επέτρεψαν σε κάμερες να πλησιάσουν το χώρο. Εάν κάτι τέτοιο είχε συμβεί στην Ελλάδα, για πολλές μέρες οι τηλεοπτικές οθόνες θα ήταν βουτηγμένες στο αίμα και το κλάμα και μαζί τους όλη η ελληνική κοινωνία. Το δράμα των ανθρώπων θα το είχαμε κάνει θέαμα προς τέρψιν των τηλεθεατών. Αυτή την ενημέρωση παρέχουν τα Ελληνικά κανάλια. Όπου βλέπουν αίμα και κλάμα τρέχουν για αποκλειστικότητες. Και για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, υπάρχουν και εξαιρέσεις που μας εκπλήσσουν ευχάριστα. 

http://www.fimotro.blogspot.ca/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet