Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;

Θέλουν να χρεοκοπήσουν; Θέλουν να καταστραφούν; Θέλει ο Τσίπρας να γίνει ο πρωθυπουργός της δραχμής και της... δεκάρας και να φύγει με ελικόπτερο από το Μαξίμου;»

«Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι», έλεγε συχνά – πυκνά ο Οβελίξ προτού τους πλακώσει στο ξύλο για ακόμη μια φορά. Και πως να μην το έλεγε όταν οι Ρωμαίοι έκαναν ό,τι περνά από το χέρι τους για να τους ξυλοφορτώσει ο συμπαθής ευτραφής Γαλάτης.
Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να σκεφτούμε κι εμείς και οι άλλοι... Γαλάτες στην Ευρώπη καθώς βλέπουν την ελληνική κυβέρνηση να μην ξέρει τι κάνει. Και αναρωτιούνται: «Μα καλά είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες; Θέλουν να χρεοκοπήσουν; Θέλουν να καταστραφούν; Θέλει ο Τσίπρας να γίνει ο πρωθυπουργός της δραχμής και της... δεκάρας και να φύγει με ελικόπτερο από το Μαξίμου;»
Εύλογα ερωτήματα αν κάτσει κάποιος και δει την πορεία των δύο και πλέον μηνών της κυβέρνησης. Ακόμη και τώρα που η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, που ακόμη και στελέχη του οικονομικού επιτελείου λένε «ό,τι έχουμε στο ταμείο 2 δισ., θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και μετά... τέλος», στην κυβέρνηση... ψηλά αρμενίζουν.
Πράγματι η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά γιατί δεν μπορεί να είναι τόσο ανόητοι ούτε να έχουν τόση άγνοια κινδύνου. Και πλέον όλα όσα ακούμε και διαβάζουμε μας κάνουν να σκεφτούμε ότι έχουν συγκεκριμένο σχέδιο. Αφενός να μας τρελάνουν όλους και αφετέρου να οδηγήσουν τη χώρα σε δημοψήφισμα.
Αυτό είναι το τελικό σχέδιο του κ. Τσίπρα: Δημοψήφισμα το οποίο θα έχει ξεκάθαρα ως δίλημμα: «Συμφωνία με επώδυνα μέτρα αλλά εντός του ευρώ ή ρήξη και χρεοκοπία και στη συνέχεια... δραχμούλα με ό,τι αυτό σημαίνει».
Το σχέδιο είναι απλό. Δεν μπορεί ο Τσίπρας σε καμιά περίπτωση να φέρει μέτρα στη Βουλή διότι απλά θα διαλυθεί το κόμμα του. Και προφανώς θα είναι ντροπή να περάσουν μέτρα με τις ψήφους των άλλων κομμάτων και η ομάδα Λαφαζάνη να τους κουνά μαντήλι.
Μη μπορώντας λοιπόν, ακόμη κι αν το θέλει, να υπογράψει μια συμφωνία που θα έχει και μέτρα με τους δανειστές το επόμενο βήμα του θα είναι να ρίξει το μπαλάκι στον ελληνικό λαό. Αυτός θα αποφασίσει και θα πρέπει να επιλέξει το ευρώ και τα μέτρα που θα διασφαλίζουν χρήματα τα επόμενα χρόνια ή κατάρρευση της χώρας, φτωχοποίηση και σκηνικό Αργεντινής.
Αν μπορούμε να καταλάβουμε το κλίμα στην Ελλάδα, ένα 70%-80% θέλει να μείνει η χώρα στο ευρώ και θα επιλέξει, έστω και με κρύα καρδιά να υποστεί νέα μέτρα και δύσκολες πολιτικές αποφάσεις παρά να χρεοκοπήσει. Έτσι λοιπόν, ο κ. Τσίπρας θα πάρει το δημοψήφισμα στα χέρια του και θα πει στη Βουλή και βεβαίως στο κόμμα του: «Κύριοι, ο λαός αποφάσισε και είναι πάνω απ' όλους. Πάμε σε επώδυνη συμφωνία και σ' όποιον αρέσει μένει, σ' όποιον δεν αρέσει φεύγει». Έτσι λοιπόν θα έχει πετύχει ένα διπλό σκοπό: Αφενός θα περάσει τα σκληρά μέτρα που σήμερα δεν μπορεί γιατί έχει δεσμευτεί προεκλογικά και αφετέρου θα ξεφορτωθεί τα «βαρίδια» της ακροαριστεράς που του έχουν μπει καβάλα.
Παρά το γεγονός ότι δεν τους έχουμε για τόσο έξυπνους τους αριστερούς, φαίνεται ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει αυτή η στρατηγική. Η οποία φαίνεται να έχει συζητηθεί και με τους δανειστές που παίζουν το δικό τους παιχνίδι. Ήτοι, θα πιέζουν αφόρητα, θα απειλούν με έξοδο από το ευρώ, θα δίνουν τελεσίγραφα, θα σφίγγουν τη θηλιά αλλά δεν θα μας πετάνε έξω. Κι έτσι θα εξωθήσουν την κυβέρνηση στο δημοψήφισμα και στα όσα θα ακολουθήσουν.
Πράγματι δεν βλέπουμε άλλη διέξοδο για τον κ. Τσίπρα. Είτε θα καταγραφεί ως ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας είτε θα σηκωθεί και θα φύγει αφήνοντας τον μουτζούρη στους άλλους που τράβηξαν τρία χρόνια το κουπί. Και στις δύο περιπτώσεις καταστρέφει το πολιτικό του μέλλον. Και μην ξεχνάμε. Είναι 40 ετών κι έχει μπροστά του μεγάλη πολιτική σταδιοδρομία.
Επομένως το άλλο σενάριο είναι και το πιο πιθανό. Μένει να το δούμε να εξελίσσεται.
http://www.antinews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet