Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ο Τσίπρας οδηγεί ολοταχώς τη χώρα σε δημοψήφισμα προκειμένου να απεμπλακεί από τα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε. Αυτό ήταν το σχέδιό του από την αρχή.
Για να δούμε όμως με κλειστές τράπεζες και διαλυμένα ταμεία τι θα κάνει;
Παγιδευμένος στην αποτυχία του, στο προσωπικό και κυβερνητικό του ναυάγιο, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στο «φιλικό» του στούντιο και στον αγαπημένο του δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου.
Εχοντας ως μπούσουλα την συνέντευξη που έδωσε προεκλογικά ο δημοσιογράφος του έκανε ερωτήσεις που φυσικά ο κ. Τσίπρας γνώριζε ότι θα κάνει και άρχισε να απαντά πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα. Ο πρωθυπουργός μιλώντας και πάλι στο κομματικό του ακροατήριο, χαϊδεύοντας αυτιά και χωρίς ουσιαστικά να θέλει να δείξει ότι ετοιμάζεται για έναν επώδυνο συμβιβασμό εκ διαμέτρου αντίθετο με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και όλες τις υπόλοιπες ανοησίες που έχουν ειπωθεί, απαντούσε περί ανέμων και υδάτων.
Είναι προφανές ότι μπορεί ο Βαρουφάκης να… απέθανε, η Μπαρουφακίαση έχει, όμως, πλήξει καίρια και τον πρωθυπουργό. Δημιουργική ασάφεια, δήθεν σκληρές κουβέντες για τους δανειστές όταν λίγες ώρες πριν τους ικέτευε για μια συμφωνία και έδιωχνε τον βασικό του συνεργάτη μπας και ξεκολλήσουν οι διαπραγματεύσεις. Μαγκιά, υφάκι κυρίαρχου όταν και ο ίδιος και όλοι ξέρουν ότι η χώρα είναι χρεοκοπημένη. Εφτασε στο σημείο να επιτεθεί σε όλους τους προηγούμενους. Είχε το θράσος να ειρωνευτεί τον Σαμαρά, τον Στουρνάρα, τον Χαρδούβελη και όλους εκείνους που έκαναν λάθη αλλά τουλάχιστον τους παρέδωσαν μια χώρα.
Χαρακτηριστικό της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκεται ο κ. Τσίπρας είναι ότι πλέον έχει αφήσει ορθάνοικτο (και θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε όλοι) το θέμα της διεξαγωγής δημοψηφίσματος. «Αν η συμφωνία είναι εκτός πλαισίου, ο λαός θα αποφασίσει και όχι με εκλογές. Γιατί να κάνουμε εκλογές;», είπε αλλά δεν ξεκαθάρισε ποιο θα είναι το ερώτημα στο δημοψήφισμα.
Ακόμη πιο χαρακτηριστικό του πόσο «στρίμωγμενος» είναι, ήταν ότι μίλησε και πάλι για συνωμοσία ξένων και εγχώριων συμφερόντων. Του την έστησαν και τον υπονόμευσαν είπε θέλοντας να δικαιολογήσει την ανικανότητά του να κυβερνήσει.
Χαρακτήρισε τα υπόλοιπα κόμματα «εσωτερική τρόικα» την ίδια στιγμή που τους καλούσε για συστράτευση. Εκτός τόπου και χρόνου δηλαδή. Δεν σκίσαμε το μνημόνιο σε μία νύχτα, δεν ξεφύγαμε από την επιτήρηση μεμιάς, όμως πήραμε συμφωνία που δίνει δυνατότητες στην Ελλάδα να ξεφύγει από το μέιλ Χαρδούβελη και τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Τόλμησε να στηρίξει πλήρως τον Βαρουφάκη τον οποίο «απέλυσε» λίγες ώρες πριν λέγοντας ότι είναι σημαντικό κεφάλαιο για την κυβέρνησή του. Όταν όλος ο κόσμος γελάει με τον υπουργό, αυτός τον χαρακτηρίζει «asset» και ότι τον φοβούνται οι υπόλοιποι γιατί μιλά καλύτερα τη γλώσσα των οικονομικών. Εδώ γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Ο απίθανος οικονομολόγος με τα παντελόνια έξω, που πήγαινε και έκανε διαλέξεις στα Γιούρογκρουπ είναι μέγας οικονομολόγος για τον Τσίπρα. Πόσο χαμηλά έχει πέσει η χώρα άραγε;
Αρνήθηκε ότι χάλασε η σχέση με τις ΗΠΑ όταν βοά ο τόπος για τα όσα έγιναν με τον Ξηρό. Δικαιολογήθηκε για την αποφυλάκιση διότι πρέπει να αποσυμφορηθούν οι φυλακές είπε.
Τι να πει κανείς για τη συμφωνία και τα μέτρα που θα πάρουν προκειμένου να κλείσει η εκκρεμότητα. Κανείς δεν κατάλαβε τι θα κάνει για να υπάρξει πρόοδος. Ψέλλισε κάτι για πιστωτικές κάρτες που θα χρησιμοποιούνται για συναλλαγές κάτω από 50-70 ευρώ στα τουριστικά νησιά. Ετερον ουδέν. Ξανά ασάφεια δηλαδή για εργασιακά, ασφαλιστικό, ΦΠΑ, μέτρα που θα έχουν δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Και απορεί κανείς πώς θα συμφωνήσουν οι ξένοι; Μήπως θα έχουμε νέο γύρο καθυστερήσεων; Μήπως πλέον ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να διαλύσει τη χώρα;
Όπως όλα δείχνουν, από τις δηλώσεις του Τσίπρα και του Βαρουφάκη, η κυβέρνηση θα συνεχίσει στο εσωτερικό να μιλά με ασάφεια, γενικόλογα και χωρίς να λέει την αλήθεια την οποία επικαλέστηκε πολλές φορές χθες ο πρωθυπουργός διότι προφανώς κανείς πλέον δεν τον πιστεύει. Στο εξωτερικό και στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του με τους δανειστές θα πάρει υποσχέσεις που θα είναι σκληρές για τους πολίτες και θα έρθει να ζητήσει την εντολή να τις εφαρμόσει. Όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει. Ο Τσίπρας οδηγεί ολοταχώς τη χώρα σε δημοψήφισμα προκειμένου να απεμπλακεί από τα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε. Ρίχνει το μπαλάκι στους πολίτες ώστε να επικαλείται στη συνέχεια τη λαϊκή εντολή και να καθαρίσει το κόμμα και την κυβέρνηση από τους ακραίους. Η κωλοτούμπα θα πάρει επίσημο χαρακτήρα και θα έχει και σφραγίδα μέσω της δημοψηφισματικής κάλπης. Αυτό ήταν το σχέδιό του από την αρχή. Για να δούμε όμως με κλειστές τράπεζες και διαλυμένα ταμεία τι θα κάνει;
http://www.antinews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet