Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΓΑΛΛΙΑ: ΕΝΩΠΙΟΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ

Γαλλία: Ενώπιον δικαστών και πάλι ο Σαρκοζί
Ενώπιον των δικαστών βρέθηκε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, καλούμενος να δώσει εξηγήσεις για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2012.

Στο τέλος της κατάθεσής του, ο πρώην πρόεδρος χαρακτηρίσθηκε επικουρούμενος μάρτυρας και απέφυγε προς το παρόν την απαγγελία κατηγορίας στο πλαίσιο της διεξαγόμενης έρευνας για κατάχρηση εμπιστοσύνης, ενώ δεν έχει ακόμη κλείσει τους λογαριασμούς του με τη δικαιοσύνη.
Το καθεστώς του επικουρούμενου μάρτυρα είναι ανάμεσα σ' αυτό του απλού μάρτυρα και την απαγγελία κατηγορίας.
Την ίδια στιγμή τρεις συνεργάτες του Νικολά Σαρκοζί βρίσκονται υπό κράτηση σε μια άλλη πτυχή η οποία αφορά τους ίδιους λογαριασμούς της προεκλογικής εκστρατείας του.

Η έρευνα στο πλαίσιο της οποίας κατέθεσε ο Σαρκοζί αφορά την πληρωμή από το κόμμα του, την Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), στα τέλη Οκτωβρίου 2013, των προστίμων που του είχαν επιβληθεί προσωπικά επειδή είχε υπερβεί τις επιτρεπόμενες δαπάνες στη διάρκεια της προεδρικής προεκλογικής εκστρατείας (22,5 εκατ. ευρώ).
Στην υπόθεση αυτή έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες για κατάχρηση εμπιστοσύνης σε βάρος του πρώην επικεφαλής του UMP Ζαν-Φρανσουά Κοπέ και της πρώην ταμία του κόμματος Κατρίν Βοτρέν.
Ο πρώην διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί και δύο άλλα πρόσωπα ανακρίνονται από την πλευρά τους από αστυνομικούς της διεύθυνσης κατά της διαφθοράς για την υπόθεση Bygmalion, από το όνομα μιας εταιρείας επικοινωνίας που φέρεται ότι δέχθηκε να εκδώσει για το UMP τιμολόγια εξόδων ύψους 18,5 εκατ. ευρώ για την προεκλογική εκστρατεία του πρώην προέδρου. Στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος επτά προσώπων.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet