Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΤΑ ΡΟΥΒΛΙΑ ΑΡΓΗΣΑΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

Η Κυβέρνηση χρειάζεται ένα διαφορετικό «αφήγημα» κάθε εβδομάδα και τον Μάρδα σε φόρμα να βρίσκει λεφτά από κάθε πιθανή και απίθανη πηγή.

Έλειπαν 4οο εκατομμύρια από τον Μάρδα το πρωί. Από τη στιγμή της δήλωσης του και μέχρι να πάει στο γραφείο του –μέσα σε μιάμιση ώρα- βρέθηκαν.
Τώρα ψάχνει 2,5 δις έως το τέλος Μαΐου. Αν σηκώσουμε τα μαξιλάρια από τους καναπέδες, αν ψάξουμε στα άπλυτα πουκάμισα και παντελόνια, στα ρούχα για το καθαριστήριο, αν ανακατέψουμε τσάντες και πορτοφόλια, όλο και κάτι θα βρούμε.
Ας σημειωθεί ότι ο κος Μάρδας θεωρείται –και είναι- από τους πλέον σοβαρούς της Κυβέρνησης. Άρα το κενό των 4οο εκατομμυρίων όντως υπήρξε (υπάρχει;).
Η οικονομική ασφυξία είναι γεγονός, από τη στιγμή που δεν ήρθαν τα πέντε δις από την προκαταβολή του αγωγού, τα οποία αναμένονταν χθες Τρίτη.
Αντίθετα, ο επικεφαλής της Gazprom, έκανε τις επαφές του με την ελληνική Κυβέρνηση: ο αγωγός θα υλοποιηθεί και τα λεφτά σε βάθος χρόνου.
Στα αξιοσημείωτα των χθεσινών συνομιλιών, οι υποκλίσεις του Λαφαζάνη, που αν τις είχε τολμήσει οποιοσδήποτε Υπουργός προηγούμενης Κυβέρνησης σε οποιονδήποτε ξένο αξιωματούχο, θα είχαμε δέκα πορείες στο Σύνταγμα. Αλλά από τη στιγμή που η Κυβέρνηση εκτός από Κοινωνικής Σωτηρίας είναι και Εθνικής Υπερηφάνειας, όλα καλά.
Για τον αγωγό μιλούσαν άλλωστε, δεν θα μπορούσε ο Υπουργός να ήταν ανάγωγος.
Και μη σκεφθεί κανείς ότι η Κυβέρνηση κάθεται με σταυρωμένα χέρια να περιμένει το μοιραίο ή την φιλευσπλαχνία των πιστωτών.
Σε μια εξόχως συμβολική κίνηση, οδήγησε στον εισαγγελέα τον επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα, για φοροδιαφυγή ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.
Πέρα από την ουσία της υπόθεσης, η Κυβέρνηση προσδοκά κυρίως επικοινωνιακά οφέλη από αυτή την κίνηση.
Σε μια συγκυρία που με τη διαπραγμάτευση να δείχνει βαλτωμένη και το μπάχαλο στο εσωτερικό να μεγαλώνει, το εφήμερο όφελος από το κυνήγι του μεγάλου πλούτου χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σημαντικό.
Αν τα ρούβλια άργησαν μια μέρα, υπάρχουν ευρώ στη χώρα και τα έχουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες.
Για να τσουλήσει το πράγμα η Κυβέρνηση χρειάζεται ένα διαφορετικό «αφήγημα» κάθε εβδομάδα και τον Μάρδα σε φόρμα να βρίσκει λεφτά από κάθε πιθανή και απίθανη πηγή.
Κακώς κάηκε τόσο νωρίς ο Σώρρας. Θα μπορούσαμε βάσιμα να ελπίζουμε για τουλάχιστον δύο εβδομάδες στα ομόλογά του…
Μ.Ο.
http://www.antinews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet