Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΨΕΛΝΟΝΤΑΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΙ ΟΚΤΩ ΘΑΝΑΤΟΠΟΙΝΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ...

Παρά τις έντονες αντιδράσεις από ολόκληρο τον κόσμο η Ινδονησία προχώρησε τελικά στην εκτέλεση οκτώ ...
από τους εννέα καταδικασμένους σε θάνατο για εμπόριο ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένων επτά αλλοδαπών.

Η Φιλιππινέζα που επρόκειτο επίσης να εκτελεστεί δεν ήταν μεταξύ τους. Η Βελόζο, που είναι μητέρα δύο παιδιών, είχε συλληφθεί το 2010, όταν έφτασε στην Ινδονησία έχοντας κρυμμένα στις αποσκευές της 2,6 κιλά ηρωίνης.

Η εκτέλεση της αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή καθώς μια συνεργός της παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές των Φιλιππίνων, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του γενικού εισαγγελέα της Ινδονησίας. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι θα ζητηθεί από την Βελόζο να καταθέσει σε βάρος του πρώην συνεργάτη της.

Πάντως, ο γενικός εισαγγελέας της χώρας υπερασπίστηκε τις εκτελέσεις, λέγοντας πως εντάσσονται στον «πόλεμο» που έχει κηρύξει η χώρα εναντίον των ναρκωτικών.

«Δίνουμε μία μάχη κατά των φρικτών ποινικών αδικημάτων που συνδέονται με τα ναρκωτικά και απειλούν την επιβίωση του έθνους μας. Θα ήθελα να πω ότι μία εκτέλεση δεν είναι κάτι ευχάριστο. Δεν είναι μία αστεία δουλειά. Αλλά πρέπει να το κάνουμε για να σώσουμε το έθνος από τον κίνδυνο των ναρκωτικών. Δεν γινόμαστε εχθροί με τις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι εκτελεσθέντες», είπε χαρακτηριστικά και πρόσυεσε: «Αυτό που πολεμάμε είναι τα ποινικά αδικήματα που συνδέονται με τα ναρκωτικά».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με έναν πάστορα που τους συνόδευε, οι οκτώ θανατοποινίτες -δύο Αυστραλοί, ένας Βραζιλιάνος, τέσσερις Νιγηριανοί και ένας Ινδονήσιος- έψελναν ύμνους, όπως το «Amazing Grace», οδεύοντας προς το εκτελεστικό απόσπασμα, σύμφωνα με έναν πάστορα που τους συνόδευε.



Όσο πλησίαζαν τα μεσάνυχτα, μία ομάδα υποστηρικτών τους με δάκρυα στα μάτια έψελναν κι αυτοί ύμνους κι αγκαλιασμένοι κρατούσαν κεριά σε μία αγρυπνία στο Τσιλακάπ, τον κόμβο προς το νησί-φυλακή Νουσακαμπανγκάν, όπου κρατούνταν οι οκτώ.

Στη Μανίλα, η αναστολή της εκτέλεσης της Μέρι Τζέιν Βελόζο έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς, αλλά ο ινδονήσιος γενικός εισαγγελέας έσπευσε να τονίσει ότι πρόκειται απλώς για «αναβολή» προκειμένου να δοθεί χρόνος στις αστυνομικές έρευνες.

Η Φιλιππινέζα Mary Jane Fiesta Veloso δεν εκτελέστηκε τελικά

Η Αυστραλία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της χώρας στην Ινδονησία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκτέλεση των δύο Αυστραλών, αλλά ο ινδονήσιος πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο είπε ότι απλώς εφάρμοσε τον νόμο εναντίον των εμπόρων ναρκωτικών.

Ο Πρασετίγιο από την πλευρά του υποβάθμισε την απόφαση της Αυστραλίας να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της χαρακτηρίζοντάς την προσωρινή αντίδραση, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Ρέτνο Μαρσούντι υπογράμμισε την επιθυμία της Τζακάρτας να συνεχίσει να έχει καλές σχέσεις με έναν από τους σημαντικότερους εμπορικούς της εταίρους.

Ο Andrew Chan και ο Myuran Sukumaran ήταν δύο από τους εκτελεσθέντες 

Η Βραζιλία εξέφρασε «την βαθιά της οδύνη» για την εκτέλεση του υπηκόου της, η οικογένεια του οποίου υποστηρίζει ότι ήταν ψυχικά ασθενής, και δήλωσε ότι μελετά το επόμενο βήμα της.




Μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση των Ευρωπαίων ηγετών που στις Βρυξέλλες είχαν αντιδράσει έντονα τονίζοντας ότι αναγνωρίζουν ότι η Ινδονησία πρέπει να καταπολεμήσει το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών, αλλά τονίζοντας ότι η εμπειρία σε άλλες χώρες δείχνει ότι η θανατική ποινή δεν είναι η σωστή απάντηση.  

http://fimotro.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet