Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗ ΓΑΤΑ


Ενδιαφέρον προκαλούν οι οργανωτικές διαδικασίες στην Νέα Δημοκρατία. Ο προγραμματισμός Νομαρχιακών Διασκέψεων, οι οποίες ήδη ξεκίνησαν,
με εκείνη στην Αχαϊκή πρωτεύουσα να σέρνει το χορό για την πανελλαδική κάλυψη.
Χωρίς να φαίνεται απολύτως βέβαιο ότι ο κύκλος θα ολοκληρωθεί, δεδομένου ότι η τελευταία τοποθετείται κάπου στον Ιούλιο. Και καθώς ο πολιτικός χρόνος είναι ιδιαίτερα «πυκνός» από εξελίξεις, που αναμένεται να γίνονται διαρκώς και δραματικότερες, οι εκλογές μέχρι τότε δεν αποκλείονται. Σε παρόμοια περίπτωση προφανώς οι διασκέψεις δύσκολα θα ολοκληρωθούν.
Εκείνο που αναμφίβολα σήμερα προέχει για τη ΝΔ, με βάση τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος, είναι η χάραξη και η προβολή μιας προοπτικής, εναλλακτικής από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ. Μιας αφήγησης που θα μπορεί να περιλάβει μεγάλο τμήμα του εκλογικού σώματος και να το συνεπάρει.

Η σταθερή επίκληση μόνο της «υπεράσπισης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας» δεν αρκεί, παρότι, σύμφωνα και με την τελευταία δημοσκόπηση, περίπου τα ¾ των ερωτηθέντων θέλουν συμμετοχή σε ΕΕ, ΕΖ, ΝΑΤΟ. Και δεν αρκεί διότι η επίδραση της οικονομικής κρίσης έχει διαμορφώσει σε ένα υπολογίσιμο τμήμα του λαού μια νοοτροπία που το κάνει πρόθυμο να τα παίξει όλα για όλα. Αυτό υπήρξε άλλωστε το καύσιμο τόσο για την εκλογική εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τη σημερινή του δημοσκοπική υπεροχή και στήριξη.

Οι υποσχέσεις προς το λαό μόνο για αίμα, δάκρυα και ιδρώτα αποτέλεσαν ιστορική πολυτέλεια του Τσώρτσιλ. Αλλά εκείνος είχε στην απέναντι από την Μάγχη ακτή τις στρατιές του Αδόλφου. Και πάνω από το κεφάλι του τη Λουφτβάφε. Παρότι η κατάσταση και για την Ελλάδα σήμερα δημοσιονομικά είναι αντίστοιχη, η πλειοψηφία υπό την επίδραση των ιδεών που επικράτησαν μετά την Μεταπολίτευση δεν το αντιλαμβάνεται και κραυγές για νέο Κούγκι βρίσκουν απήχηση.

Οφείλει λοιπόν η λεγόμενη ευρωπαϊκή πορεία πολιτικά να μεταφραστεί ευκρινώς σε θετική επίδραση στην καθημερινή ζωή του Έλληνα πολίτη. Από εκεί μόνο μπορεί να προκύψει ελπίδα για τον ευρύτερο αστικό χώρο.

Γι’ αυτό, προς το παρόν, ας μας επιτραπεί μια παρατήρηση.
Η ιστορική δικαίωση είναι σαν την αγάπη. Και ο Γκαίτε έλεγε ότι η αγάπη είναι σαν τη γάτα : όσο τη φωνάζεις, δεν έρχεται.

Προφήτης
http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet