Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΙ


Δείτε γιατί οι πλούσιοι δεν νιώθουν πλούσιοι
Οι Αμερικανοί δεν παραδέχονται εύκολα ότι είναι πλούσιοι, αφού σε γενικές γραμμές δεν μιλούν για τα χρήματά τους. Μόλις το 1% των Αμερικανών δηλώνουν μέλη της «ανώτερης τάξης»,
αναφέρει έρευνα του Pew Research Center. Όλοι οι άλλοι Αμερικανοί νομίζουν ότι η λέξη πλούσιος περιγράφει κάποιον άλλο εκτός αυτών.
Ο Richard Reeves του ινστιτούτου Brookings ερεύνησε πάνω στο τι πιστεύουν στις ΗΠΑ για το πλούτο ενώ και το ινστιτούτο Gallup ζήτησε από τους Αμερικανούς να περιγράψουν πόσο περισσότερο εισόδημα θα χρειαζόταν για να μπορούν να δηλώσουν ότι είναι πλούσιοι.
Οι περισσότεροι που κέρδιζαν έως 30.000 δολάρια το χρόνο υποστήριξαν πως μπορείς να είσαι πλούσιος ακόμα και αν βγάζεις κάτω από 100.000, ενώ η πλειοψηφία εκείνων που είχαν εισοδήματα από 30.000 έως 99.000 δολάρια ανέφεραν ότι χρειάζεται να περάσεις τις 100.000 δολάρια το χρόνο.
Οι άνθρωποι δεν σκέφτονται για το βιοτικό επίπεδο σε απόλυτες τιμές αφού τείνουν να συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους συνομήλικούς τους.
Έτσι, αφού γνωρίζουν όλο και κάποιον με καλύτερο αυτοκίνητο, μεγαλύτερο σπίτι και καλύτερες φωτογραφίες διακοπών, πιστεύουν ότι οι ίδιοι δεν είναι πραγματικά πλούσιοι.
Σύμφωνα με μελέτες που επικαλείται ο Richard Reeves, το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες χώρες του κόσμου.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet