Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

¨ΜΕ ΑΠΑΤΗ ΠΛΗΡΩΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗ ΔΟΣΗ ΣΤΟ ΔΝΤ¨

Αυτό γράφει σε άρθρο στην ιστοσελίδα της η γερμανική εφημερίδα "Bild"...Το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να αποπληρώσει την δόση της στον διεθνή οργανισμό το έκανε με την βοήθεια της Τράπεζας της Ελλάδας, επισημαίνει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας. Για την κίνηση της Τράπεζας της Ελλάδας ήταν ενήμεροι οι θεσμοί, δηλαδή η αποπληρωμή έγινε εν γνώσει τους.

Κι όλα αυτά την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός,Αλέξης Τσίπρας ευχαριστούσε τους Ρώσους για την πρότασή που του έκαναν, δηλαδή να γίνει η Ελλάδα μέλος των BRICS (των αναδυόμενων οικονομιών) και να ενταχθεί στην δική τους τράπεζα. Η Ελλάδααπέφυγε την ολοκληρωτική χρεοκοπία καταβάλλοντας το ποσό των 700 εκατομμυρίων ευρώ προς το ΔΝΤ, γράφει η γερμανική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι τα μεγάλα τεχνάσματα των Ελλήνων συνεχίζονται.

Η χρεοκοπημένη χώρα αποκτά έναν κρυφό πιστωτή. Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, οι πιστωτές των Ελλήνων - η Κομισιόν, ΔΝΤ και ΕΚΤ, το δέχτηκαν για έναν και μόνο λόγο: Για να μην χρεοκοπήσει η χώρα.

Από «καβάτζα» της προηγούμενης κυβέρνησης πληρώθηκαν τα χρήματα για το ΔΝΤ

Από λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδας και με χρήματα που είχαν μπει εκεί από την προηγούμενη κυβέρνηση πληρώθηκε τελικά η δόση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά τη Δευτέρα το μεσημέρι να πληρώσει τη δόση των 740 εκατ. ευρώ προς το ταμείο για να μην προκαλέσει την μήνιν της ΕΚΤ –και παρά τις περί του αντιθέτου πληροφορίες που υπήρχαν από την Κυριακή το βράδυ που συνεδρίαζε το Κυβερνητικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό.

Η λύση αυτή επελέγη και για τον πρόσθετο λόγο πως δεν χρειάστηκε να βρει αλλού χρήματα, αλλά αυτά υπήρχαν ήδη σαν εγγύηση στον λογαριασμό που τηρείται στην ΤτΕ (περί τα 800 εκατ. ευρώ) με τελικό δικαιούχο το ΔΝΤ που εισπράττει από εκεί τις δόσεις του. Η «μπροστάτζα» αυτή είχε προβλεφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από την αρχική σύμβαση, είχαν μπει εκεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και πρέπει κάποια στιγμή και πάλι να αναπληρωθούν, αλλιώς μπορεί να υπάρξει πρόβλημα πληρωμών.

Αδειάζοντας τον λογαριασμό αυτόν πάντως όπου μοναδικός δικαιούχος είναι το ΔΝΤ, η κυβέρνηση δεν χρειάστηκε τουλάχιστον προς το παρόν να ξοδέψει για την πληρωμή της δόσης χρήματα από τα ελεύθερα ταμειακά διαθέσιμα. Κρατάει έτσι ρευστότητα για να πληρώσει αύριο 600 εκατ. ευρώ για το δεκαπενθήμερο μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων.

Στη συνέχεια όμως τα πράγματα δυσκολεύουν, καθώς στις 27 Μαΐου πρέπει να πληρωθούν 1,1 δισ. για μισθούς και συντάξεις. Η όποια έξτρα ρευστότητα θα υπάρξει από πληρωμές του ΦΠΑ ή άλλων δόσεων από ρυθμίσεις πληρωμής φόρων του παρελθόντος. Ο εσωτερικός δανεισμός από τις καταθέσεις που τηρούν τα ασφαλιστικά Ταμεία περιορίζεται δραστικά (καθώς ανακοινώθηκε πως μόνον τον Μάρτιο μειώθηκαν κατά 800 εκατ. ευρώ επιπλέον) και παράλληλα έχουν παγώσει σχεδόν όλες οι «ελαστικές» ανάγκες πληρωμών του δημοσίου σε ιδιώτες (4,5 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών τον Μάρτιο και πάνω από 7 δισ. ευρώ συνολικά εφέτος όπως δείχνουν τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού).
http://www.24wro.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet