Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Ν.Δ.

Δυστυχώς έρχονται πιο δύσκολες ημέρες για τη ΝΔ

Είναι πράγματι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στη Νέα Δημοκρατία. Μέχρι τις 22 Νοεμβρίου οι υποψήφιοι πρόεδροι δεν θα το έχουν σε τίποτε να σκοτωθούν, παρ’ ότι δήθεν δείχνουν πολιτισμένο πρόσωπο τις τελευταίες ημέρες.

Το καινούργιο… κοσκινάκι που βρήκαν, αφού έλυσαν όλα τα υπόλοιπα ζητήματα είναι: Θα κάνουμε ή όχι debate; Άφωνη η κοινή γνώμη παρακολουθεί το «δράμα» που περνούν στη Συγγρού. Από τον τελευταίο γέροντα στον Έβρο μέχρι την Κρήτη περιμένουν εναγωνίως ένα σήμα: Θα γίνει η τηλεμαχία ή όχι;
Ο Κυριάκος λέει ναι και ζητά από τους συνυποψήφιους τόπο και χρόνο διεξαγωγής της τηλεμαχίας. Ο Βαγγέλας ούτε που το σκέφτεται. Μία φορά πήρε μέρος και ο Αλέξης ο… κοντός τον έκανε του αλατιού. Μόνο το μουστάκι δεν έβαλε να του ξυρίσουν.
Ο Απόστολος το σκέφτεται αλλά έχει τα δικά του προβλήματα ενώ ο Άδωνις δεν έχει κανένα πρόβλημα. Άλλωστε από το πρωί ως το βράδυ σε ένα τηλεπαράθυρο είναι, θα τον χαλάσει μια μονομαχία; Το πολύ – πολύ να τους διαλύσει τους υπόλοιπους χάρη στην άνεση που έχει στο φακό.
Δηλαδή το μόνο πρόβλημα της ΝΔ είναι το debate; Έλεος! Δεν κοιτάνε όλοι τους να δουν πώς θα κάνουν το κόμμα πιο ελκυστικό στην κοινωνία και ασχολούνται με ανοησίες που μόνο τους δημοσιογράφους και τα κανάλια θα ωφελήσουν και κανέναν άλλον.
Όπως γράφαμε και χθες η ΝΔ χρειάζεται ριζική ανανέωση, όχι μόνο σε πρόσωπα αλλά στην ιδεολογική ταυτότητα. Γκρέμισμα θέλει, τα υλικά να πάνε στη χωματερή και να φτιαχτεί κάτι εντελώς καινούργιο. Όμως ποιος από τους τέσσερις μπορεί να εκπροσωπήσει το καινούργιο;
Ο Βαγγέλας που είναι 40 χρόνια στην πολιτική, εδοκιμάσθη, εμετρήθη και εκρίθη ακατάλληλος στις εκλογές και το μόνο που θα καταφέρει είναι να κάνει τον Τσίπρα να χαμογελά γιατί τον θέλει πρόεδρο του… χεριού του.
Ο Κυριάκος, αν και με τη μεγαλύτερη συγκρότηση από τους υπολοίπους δεν μπορεί να αποτινάξει από πάνω του τον γηραιό Επίτιμο. Όπου πάει σαν εφιάλτης εμφανίζεται ο Μητσοτάκης και θυμίζει στον κόσμο να μην… πέσει πάλι στα σκληρά.
Ο Άδωνις προσπαθεί να μιλήσει στην καρδιά του δεξιού, τα καταφέρνει πολλές φορές αλλά έχει κι αυτός βαρίδια από το παρελθόν του, αν και ο μοναδικός αυτόφωτος.
Και πάμε στον Τζιτζικώστα ο οποίος εμφανίζεται ως ο νέος, ο αδιάφθορος, ο αντί-Τσίπρας, αν και ο ίδιος απορρίπτει αυτόν τον χαρακτηρισμό. Στην αρχή ξεκίνησε καλά και όσο δεν εμφανιζόταν έδειχνε να κερδίζει το στοίχημα της νέας πνοής που ήθελε το κόμμα. Μέχρι που το παιδί… μίλησε. Υποβάθμισε την κυβέρνηση Σαμαρά, προέβη σε ένα βαρύ πολιτικό ατόπημα κατά του πρώην πρωθυπουργού, τσακώθηκε με όλους για ψύλλου πήδημα και όσο μιλάει τόσο θολώνει την εικόνα του. Είναι αυτό που λένε «το παιδί δεν μπορεί, δεν το ΄χει».
Ο Τζιτζικώστας δεν κατάφερε να κάνει ντόρο, να δημιουργήσει προσδοκίες και σιγά – σιγά χάνεται στη μετριότητα. Άλλωστε, ήδη τον έχουν εγκαταλείψει ευσχήμως πολλά στελέχη και βουλευτές που κατάλαβαν ότι δεν μπορεί να τραβήξει το κάρο της ΝΔ.
Κι εδώ είναι το μείζον πρόβλημα για την παράταξη. Κανείς δεν μπορεί να τραβήξει το άρμα του κόμματος σε βάθος χρόνου. Ακόμη και ο Βαγγέλας να βγει ή ο Τζίτζι, θα είναι πρόεδροι με ημερομηνία λήξεως. Δεν είναι αυτό που χρειάζεται η ΝΔ. Δεν είναι αυτό που προσδοκούν οι πολίτες, Νεοδημοκράτες και μη.
Η κεντροδεξιά παράταξη βουλιάζει στην ασάφεια, την αβεβαιότητα, την έλλειψη διακριτών γραμμών. Δεν πείθουν ότι έχουν σύγχρονο πολιτικό λόγο, όραμα, συνέχεια αλλά και σύνθεση του νέου με το παλιό.
Το μεγάλο πρόβλημα για τη ΝΔ δεν είναι οι ημέρες μέχρι τις εκλογές. Το πρόβλημα είναι οι επόμενοι μήνες όταν θα κληθεί αυτό το κόμμα το οποίο έπρεπε να έχει διαλυθεί, να διαχειριστεί μια πρωτοφανή οικονομική και πολιτική κρίση. Ποιοι θα μπουν μπροστά για να σώσουν τη χώρα; Αυτοί που δεν μπορούν ούτε έναν σοβαρό προεκλογικό αγώνα να κάνουν;
Δυστυχώς έρχονται πιο δύσκολες ημέρες για τη ΝΔ. Τις βλέπει ο Αλέξης και τρίβει τα χέρια του.
http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet