Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ CIA KAI FBI ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ...

Μια λίστα με ονόματα-στόχους κυκλοφόρησε από διαδικτυακούς λογαριασμούς...
που ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος. Τα ονόματα της λίστας ανήκουν σε Αμερικανούς υπαλλήλους της CIA και του FBI, ενώ το μήνυμα, που συνόδευσε τη λίστα, ήταν: «Προς εκτέλεση».

Πιο συγκεκριμένα, όπως δημοσίευσε η «Vocativ» την περασμένη Κυριακή ένας λογαριασμός στο Twitter, ο οποίος φαίνεται να ανήκει σε τζιχαντιστές, δημοσίευσε ονόματα και διευθύνσεις ατόμων, που εργάζονται στην αμερικανική Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών, στο Εθνικό Αντιτρομοκρατικό Κέντρο και στην Εθνοφυλακή.

Παρ' όλα αυτά κάποια από αυτά τα ονόματα βρέθηκαν και σε άλλες σελίδες του διαδικτύου, υποδηλώνοντας ότι οι τζιχαντιστές ίσως να συνέλεξαν απλώς πληροφορίες που ήταν ήδη διαθέσιμες και δεν προήλθαν από παραβίαση.



Ο λογαριασμός, που δημοσίευσε την εν λόγω λίστα, στην οποία υπήρχαν και στρατιωτικοί που υπηρετούν στην Μέση Ανατολή, διαγράφηκε μετά από λίγη ώρα. Παρ' όλα αυτά άλλοι λογαριασμοί αναπαρήγαγαν τις πληροφορίες μέχρι την Κυριακή το βράδυ.

Ένας από αυτούς τους λογαριασμούς, μάλιστα, που αναφέρεται σε «στρατιώτες σε όλο τον κόσμο», κυκλοφόρησε πληροφορίες σχετικά με διάφορα άτομα που βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία, τη Γαλλία, την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική.

Μια ομάδα που ονομάζεται το Τμήμα Ηλεκτρονικών Παραβιάσεων του Ισλαμικού Κράτους κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάρτιο μια «λίστα θανάτου», που περιελάμβανε εικόνες, διευθύνσεις και ονόματα 100 Αμερικανών στρατιωτών. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες προήλθαν από παραβίαση στις βάσεις δεδομένων του Υπουργείου Άμυνας. Ωστόσο, μετά από αξιολόγηση των στοιχείων αποδείχθηκε ότι μεγάλες ποσότητες δεδομένων ήταν ήδη διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Στον απόηχο της παραβίασης αυτής, στρατιωτικά όργανα όπως ο Στρατός και το Σώμα των Πεζοναυτών εξέδωσαν συστάσεις προς το προσωπικό της σχετικά με το πώς να προστατεύει τέτοιου είδους πληροφορίες στα social media.

Το κατά πόσο τα μέλη του ISIS έχουν εξελιγμένες ικανότητες hacking παραμένει άγνωστο, γεγονός είναι πάντως πως τον περασμένο Ιανουάριο παραβίασαν επιτυχώς τον λογαριασμό Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ στο Twitter. Συγκεκριμένα, μια ομάδα που χρησιμοποιούσε το hashtag #CyberCaliphate, άλλαξε την εικόνα του λογαριασμού και δημοσίευσε μια φωτογραφία με το λογότυπο «ISIS σ' αγαπώ». 

http://fimotro.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet