Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: 50% ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ...

Σ. Αραβία. Η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο. Κοινώς αποδεκτή αλήθεια. Η χώρα στην οποία... ένα μπουκάλι νερό κοστίζει περισσότερο από ένα μπουκάλι πετρέλαιο.

Όχι πια. Ακόμη και οι ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου μπορεί τελικά να βρεθούν αντιμέτωπες με τόσο μεγάλα προβλήματα ώστε η λιτότητα και οι αυξήσεις φόρων να αποτελούν τη μοναδική τους επιλογή.

Αυτό ισχύει πλέον και στην περίπτωση της Σ. Αραβίας, καθώς η κάθετη υποχώρηση της τιμής πετρελαίου διόγκωσε σε επίπεδα ρεκόρ το έλλειμμα, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αποφασίσει να προχωρήσει σε... αύξηση της τιμής της βενζίνης και μάλιστα κατά 50%!

Η αύξηση της τιμής αποτελεί μέρος του προγράμματος αναδιάρθρωσης της οικονομίας στο οποίο περιλαμβάνεται και η μείωση των επιδοτήσεων για τον τομέα της ενέργειας. Πάντως ο υπουργός Οικονομίας και Σχεδιασμού της χώρας, Adel al-Fakih υποστηρίζει ότι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι να «αδράξει τη στιγμή και να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις ώστε να μετασχηματίσει την οικονομία».

  www.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet