Αλέξης... Άβαταρ
Μια ακόμη παράταση στους παραζαλισμένους βουλευτές του και τους ψεκασμένους ψηφοφόρους του έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Για ακόμη μια φορά βαφτίζει το κρέας ψάρι και μας οδηγεί σε ένα παράλληλο σύμπαν.
Μπορεί δηλαδή να μην εφάρμοσε το παράλληλο πρόγραμμα που υποσχόταν προεκλογικά αλλά το παράλληλο σύμπαν το δουλεύει καλά. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι έχουμε έναν πρωθυπουργό... Άβαταρ, από την γνωστή ταινία με τα εκπληκτικά γραφιστικά και το παράλληλο σύμπαν.
Ο Αλέξης... Άβαταρ λοιπόν μας παρουσίασε μια διαφορετική Ελλάδα και έναν διαφορετικό ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι η Ελλάδα που διαλύεται, δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που υπέκυψε σε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, δεν είναι η συγκυβέρνηση που σε δύο μήνες έχει χάσει δύο βουλευτές και πολλοί άλλοι είναι στα κάγκελα.
Όχι, δεν υπάρχει κρίση, δεν θα μας πάρουν τα σπίτια γιατί τα προστατεύει η κυβέρνηση. Το ασφαλιστικό είναι μύθος, δεν θα κοπούν οι συντάξεις και δεν θα αυξηθούν οι εισφορές.
Όχι, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών. Είναι επιτυχία του Τσακαλώτου και του Σταθάκη, όπως είπε ο Τσίπρας στην ομιλία του στην Κ.Ο. Γιατί, όπως είπε σώθηκαν οι καταθέσεις. Ασχέτως αν χάθηκαν δισεκατομμύρια των καταθετών, συγκεκριμένα όλων των Ελλήνων καθώς οι τράπεζες πουλήθηκαν έναντι... μισού λεπτού. Ασχέτως αν χάθηκαν περιουσίες μικρομετόχων που είχαν βάλει τις αποταμιεύσεις τους στις τράπεζες. Αλλά που να το καταλάβει ο Αλέξης... Άβαταρ αυτό; Προτίμησε, όπως μας λέει, να διασώσει τις καταθέσεις των 100.000 ευρώ και πάνω κι όχι τις μετοχές των 2 ή 3 χιλιάδων ευρώ. Ούτε τα 20 και πλέον δισ. ευρώ που έχασε το ΤΧΣ, δηλαδή οι τσέπες του ελληνικού λαού.
Στον παράλληλο κόσμο του πρωθυπουργού, όπως είπε, τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι προχωρά. Έμαθε και αραβικές παροιμίες ο Αλέξης, αφού σου λέει «γεωγραφία δεν ξέρω, γεωπολιτική δεν σκαμπάζω, οικονομία είμαι άσχετος, ε κάτι πρέπει να ξέρω κι εγώ ο κακόμοιρος».
Η κυβέρνηση προχωρά και πετυχαίνει τους στόχους της διαψεύδοντας τα σενάρια της παρένθεσης, που έχουν ως παρονομαστή να μην είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σε θέση ισχύος, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:
«Όσο πιο κοντά φτάνουμε στο στόχο της πρώτης αξιολόγησης για να βγει η χώρα από την κρίση και να ξεκινήσουμε την συζήτηση για το χρέος, τόσο τα κέντρα που απεργάζονται τα σενάρια αυτά μας βλέπουν να προχωρούμε, μας χτυπούν», συμπλήρωσε και επισήμανε πως «αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αδιαμφισβήτητος πόλος σταθερότητας σε αυτή την κοινωνία».
«Αν υπάρχει αστάθεια στο πολιτικό σύστημα, κρίση αστάθειας δεν υπάρχει σε αυτήν την ΚΟ. Αν υπάρχει αστάθεια στο πολιτικό σύστημα, υπάρχει σε αυτούς που θα συνεδριάσουν μετά από μερικές ώρες σε αυτήν την αίθουσα», είπε ο πρωθυπουργός, εννοώντας την ΚΟ της ΝΔ που συνεδριάζει αμέσως μετά.
«Αν υπάρχει αστάθεια στο πολιτικό σύστημα αυτή βρίσκεται σε μια αντιπολίτευση κατώτερη των περιστάσεων» δήλωσε ακόμα και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιδίδεται σε μια αδιέξοδη αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρητορική.
Ο κ. Τσίπρας απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης, τονίζοντας πως «εμείς θα αντέξουμε ως το 2019, ελπίζω να αντέξουν και αυτοί που μας πολεμούν». «Ας ξεχάσουν τα σενάρια των οικουμενικών κυβερνήσεων», είπε χαρακτηριστικά.
«Τις κυβερνήσεις τις ανεβάζει και τις κατεβάζει ο λαός» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Εμείς όχι μόνο θα αντέξουμε, αλλά θα πετύχουμε και τους στόχους μας. Και ο λαός θα κρίνει το έργο μας, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, το Φθινόπωρο του 2019. Εμείς θα αντέξουμε, ας αντέξουν και αυτοί που μέχρι τώρα μας πολεμούν».
Με λίγα λόγια, στον παράλληλο κόσμο του Αλέξη φταίνε όλοι οι άλλοι. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τα διαπλεκόμενα, κάποιοι «αφανείς υπονομευτές». Αλλά δεν φταίει αυτός, δεν φταίει η ανικανότητα στη διαχείριση των προβλημάτων της χώρας. Δεν φταίει καν το γεγονός ότι υποσχέθηκε πράγματα που δεν μπόρεσε να υλοποιήσει. Δεν φταίει που έχει μετεξελιχθεί σε ένα θατσερικού τύπου κόμμα, με αρχηγό που νομίζει ότι είναι ο Βοναπάρτης.
Και μας απειλεί κιόλας ότι το τέλος αυτής της κυβέρνησης θα είναι το 2019. Το ίδιο δεν έλεγε και τον περασμένο Φεβρουάριο; Το ίδιο δεν έλεγε και το καλοκαίρι όταν έσκιζε τα μνημόνια πριν υπογράψει το χειρότερο;
Δεν έλεγε ότι δεν θα επιτρέψει την «αριστερή παρένθεση»; Αυτός δεν έκανε εκλογές και αυτός δεν θα ξανακάνει μόλις δει ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει;
Εντάξει. Λογικό είναι να θέλει να μαντρώσει τους «ελεύθερους, αριστερούς βουλευτές του». Λογικό να νομίζει ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο, γιατί πράγματι το τρώει. Λογικό να έχει μετατρέψει ένα αριστερό, ριζοσπαστικό κόμμα στη χειρότερη πολιτική καρικατούρα της Μεταπολίτευσης.
Αλλά πόσο λογικό είναι να συνεχίζει να μιλά και να προκαλεί με τα όσα λέει; Ξυπνάει ο κόσμος κάποια στιγμή και τους παίρνει αμπάριζα τους ψεύτες.
http://www.antinews.gr