Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ...

Ανά τους αιώνες έχουν υπάρξει αρκετές γυναίκες που με τις πράξεις τους αξίζουν ...

να μνημονεύονται. Άλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο, διάσημες γυναίκες έχουν επηρεάσει την πορεία της παγκόσμιας ιστορίας. Ποιες όμως είναι αυτές, που έχουν στιγματίσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας και κυρίως, ποια θεωρείται η κορυφαία εξ αυτών;

Σύμφωνα με το Opinium, ιστοσελίδα που διεξάγει έρευνες και δημοσκοπήσεις, η Μάργκαρετ Θάτσερ, είναι η γυναίκα με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία της ανθρωπότητας, συγκεντρώνοντας το 28% των ψήφων των ερωτηθέντων. Η συντηριτική πρωθυπουργός της Βρετανίας, άφησε στη δεύτερη θέση, με 24%, την εξίσου «τεράστια» φυσικό και χημικό, Μαρί Κιουρί, ενώ την τριάδα της έρευνας συμπλήρωσε η βασίλισσα Ελισάβετ Β'.

Την υπόλοιπη δεκάδα, συμπληρώνουν κατά σειρά, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, η Εμελίν Πάνκχαρστ, ηγέτης του κινήματος «Σουφραζέτες» και υπέρμαχος της χειραφέτησης των γυναικών, η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης, Μητέρα Τερέζα, η Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ, η γυναίκα που άλλαξε για πάντα τους κανόνες νοσηλευτικής από τον πόλεμο της Κριμαίας και μετά.

Τις τρεις τελευταίες θέσεις της δεκάδας καταλαβάνουν, η βασίλισσα Βικτωρία, η Ρόζα Παρκς, που που έμελλε να μείνει στην ιστορία όταν, την 1 Δεκεμβρίου 1955, στο Μοντγκόμερυ της Αλαμπάμα, αρνήθηκε να δώσει τη θέση της στο λεωφορείο σε έναν λευκό, αντιστεκόμενη στην τότε πολιτική φυλετικού διαχωρισμού των ΗΠΑ και τέλος η Όπρα Γουίνφρεϊ.


Η δεκάδα των κορυφαίων γυναικών σε ποσοστά




Σε επιμέρους κατηγορίες, η, μυθική πλέον, Αμέλια Έρχαρτ ονομάστηκε η αθλήτρια με τη μεγαλύτερη επιρροή, η Τζέιν Ωστιν, η καλλιτέχνις με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία, ενώ στο χώρο του θεάτρου, κορυφαία κρίθηκε η Τζούντι Ντεντς.
http://www.fimotro.blogspot.ca/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet