Τα πράγματα έχουν σοβαρέψει πλέον. Η Ελλάδα απειλείται με διπλό Grexit, το ένα χειρότερο από το άλλο, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και του ίδιου του Τσίπρα προσωπικά.
Το πρώτο Grexit είναι το οικονομικό. Εκεί που η κυβέρνηση είναι ανίκανο να εφαρμόσει μια συμφωνία που υπέγραψε το καλοκαίρι και έκτοτε δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε. Λάθη, καθυστερήσεις, γκάφες, αδυναμία άσκησης πολιτικής, μια κοινοβουλευτική ομάδα που έχει ακόμη πολλά βαρίδια. 

https://www.wowapp.com/w/kkorpet
Η αξιολόγηση δεν έχει γίνει, η συζήτηση για το χρέος θα αργήσει, η τρόικα δεν βιάζεται καθόλου, η ρευστότητα θα αρχίσει ξανά να στερεύει στα κρατικά ταμεία. Ο δε Σόιμπλε και η παρέα του πιέζουν για ένα… τάιμ άουτ, δηλαδή την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Και στην κυβέρνηση τι κάνουν; Παίζουν το blame game, όπως είπε ο Αλέξης για το προσφυγικό από το Ισραήλ σε… άπταιστα αγγλικά.
Ρίχνουν τις ευθύνες στους άλλους και δεν ζητούν ούτε μια συγγνώμη και τους Βαρουφάκηδες και τους λοιπούς ολετήρες της κυβέρνησής τους. Και αδυνατούν να περάσουν ένα νομοσχέδιο με τις δικές τους ψήφους αναζητώντας συνενόχους. Όμως, ο χρόνος περνά, η οικονομία χειροτερεύει ξανά, η επιχειρηματικότητα έχει παγώσει και όλοι περιμένουν την τελική ετυμηγορία. Θα πάρει μπροστά η κυβέρνηση ή ο γέρο – Σόιμπλε θα μας πετάξει έξω από την Ευρώπη;
Στο θέμα του Προσφυγικού η Ελλάδα απειλείται με δεύτερο Grexit. Μας έδωσαν τρεις μήνες διορία να συμμορφωθούμε αλλιώς έρχεται η αποβολή από την Σένγκεν.
Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν καταγράφονται ελλείψεις και κενά στους ελέγχους στα ελληνικά σύνορα (χερσαία και θαλάσσια).
«Αναγνωρίζουμε ότι οι ελληνικές αρχές βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση αλλά υπάρχουν προβλήματα σε ό,τι αφορά την καταγραφή και τη δακτυλοσκόπηση των προσφύγων, τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων που δεν αντιπαραβάλλονται με τη βάση δεδομένων Σένγκεν (SIS) και αυτήν της Europol. Επιπλέον, υπάρχουν σοβαρές αμέλειες εκ μέρους της Ελλάδας που οδηγούν σε χάσματα και κενά, τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Β. Ντομπρόβσκις. Ο ίδιος ανέφερε ότι το σχέδιο της έκθεσης βασίζεται στα πορίσματα της αποστολής αξιολόγησης που έλαβε χώρα στην Ελλάδα τον περασμένο Νοέμβριο. «Αναγνωρίζουμε ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν λάβει κάποια μέτρα από το Νοέμβριο και μετά, αλλά πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα», δήλωσε ο ίδιος.
Δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση μήνες τώρα, κι ενώ ήξερε το πρόβλημα, δεν έκανε ό,τι έπρεπε για να το αντιμετωπίσει. Άφησε να περάσει ο χρόνος, έστειλε μηνύματα στους απανταχού μετανάστες ότι μπορούν να μπαίνουν στο ξέφραγο αμπέλι. Ποιος φταίει για το χάλι αυτό κ. Τσίπρα και κ. Μουζάλα; Ποιος οδηγεί την Ελλάδα έξω από την Σένγκεν;
Η χώρα βρίσκεται σε διπλό κίνδυνο και η κυβέρνηση της Αριστεράς ασχολείται με το σύμφωνο συμβίωσης. Η πατρίδα κινδυνεύει να απολέσει μέσα σε λίγους μήνες όσα κατέκτησε με τόσους κόπους και θυσίες. Και ο Τσίπρας κάνει επικοινωνιακά παιχνίδια στη Βουλή.
Αν γίνει έστω κι ένα από τα παραπάνω εφιαλτικά σενάρια, τότε ούτε ελικόπτερο τους σώζει, ούτε αεροπλάνο. Και το Γουδή δεν θα είναι μια απλή απειλή. Θα είναι το αποτέλεσμα μιας άφρονος, εγκληματικής πολιτικής που δεν ενδιαφέρθηκε ούτε μια στιγμή για την πατρίδα. 
Antinews.gr