Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΡΙΑ: ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΑΝΕΚΤΗΣΑΝ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ


Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις με την υποστήριξη μαχητών της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου και Ιρανών αξιωματικών ανέκτησαν τον έλεγχο του προπυργίου των ανταρτών Σέιχ Μισκίν κοντά στα ιορδανικά σύνορα, ανακοίνωσε…
 σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις, που υποστηρίζονται επίσης από τις επιδρομές της ρωσικής αεροπορίας, ανέκτησαν τη νύχτα "τον πλήρη έλεγχο του Σέιχ Μισκίν στη νότια επαρχία Ντεράα", σχεδόν ένα μήνα μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν στην πόλη.
Η στρατηγικής σημασίας πόλη Σέιχ Μισκίν βρίσκεται σε σταυροδρόμι που οδηγεί βορείως στην πρωτεύουσα Δαμασκό και ανατολικά στην πόλη Σουέιντα και οι δύο τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων.
Η πόλη βρίσκεται επίσης σε απόσταση 12 χλμ. από το προπύργιο των ανταρτών Νάουα, που αποτελεί επίσης στόχο των κυβερνητικών δυνάμεων.
Το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ντεράα είναι στα χέρια των ανταρτών, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν τμήματα της ομώνυμης πρωτεύουσας της επαρχίας και μερικά χωριά.
Το Σέιχ Μισκίν ήταν "βάση" των ανταρτών "από την οποία πραγματοποίησαν δεκάδες επιθέσεις εναντίον της νότιας Δαμασκού", ανακοίνωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.
Μετά την έναρξη της στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας στις 30 Σεπτεμβρίου στη Συρία, ο κυβερνητικός στρατός προέλασε στη βορειοδυτική επαρχία Λαττάκεια, στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου, στη νοτιοδυτική επαρχία Ντεράα.
Περισσότεροι από 260.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατομμύρια έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους από την έναρξη της σύγκρουσης το 2011.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet