Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΝΟΥΡΓΕΣ ΑΥΤΙΚΡΑΤΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΣΤΙΣ 10 ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Είναι γνωστή η ιδιαίτερη σχέση που έχουν οι γυναίκες με τα χρήματα. Κάποιες αγαπούν να τα σπαταλούν μέχρι τελευταίας δεκάρας και κάποιες έχουν
εμμονή με την αποταμίευση και την οικονομία, καταφέρνοντας πάντα να κάνουν γερό κομπόδεμα.
Η ιστορία αποδεικνύει ότι οι γυναίκες δεν είχαν μεγάλη περιουσία και δεν συγκαταλέγονταν στις λίστες με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο.
«Οι γυναίκες με τεράστια προσωπική περιουσία, είναι ένα σύγχρονο φαινόμενο», λέει χαρακτηριστικά, ο Walter Scheidel, καθηγητής της αρχαίας ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

http://iwowapp.weebly.com/

Παρόλα αυτά, ιστορικά, υπήρξαν και κάποιες που κατάφεραν να αποκτήσουν τεράστιες περιουσίες.
Δείτε παρακάτω τη λίστα με τις 10 πλουσιότερες από αυτές, που έφτιαξε το CNN, η οποία περιλαμβάνει από κληρονόμους που διαχειρίστηκαν σωστά και μεγάλωσαν την περιουσία που πήραν στα χέρια τους, μέχρι πανούργες αυτοκράτειρες.

10. Σαρλίν ντε Καρβάλιο- ΧάινεκενΓεννήθηκε: 1954
Χώρα: Ολλανδία
Κορύφωση πλούτου/ παγκόσμιο ΑΕΠ: 0,017%

Η περιουσία της έφτασε στα 12,7 δισ. δολάρια φέτος. Είναι το μοναδικό παιδί του Φρέντι Χάινεκεν, ο οποίος διετέλεσε CEO στην τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία ζυθοποιίας στον κόσμο από το 1971 έως το 1989. Κληρονόμησε το 25% της Heineken International όταν ο πατέρας της πέθανε το 2002.

9. Αν Κοξ Τσέιμπερς
Γεννήθηκε: 1919
Χώρα: ΗΠΑ
Κορύφωση πλούτου/ παγκόσμιο ΑΕΠ: 0,021%

Διετέλεσε πρέσβειρα στο Βέλγιο, αλλά ο βασικός λόγος για τον οποίο είναι γνωστή είναι πως πρόκειται για μεγιστάνα των ΜΜΕ. Η περιουσία της προέρχεται από το μερίδιό της στην Cox Enterprises του πατέρα της, που κατέχει εφημερίδες. Τα μεγαλύτερα κέρδη όμως προέρχονται από τις τηλεπικοινωνίες, καθώς κατέχει έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους καλωδιακής τηλεόρασης της χώρας. Τον περασμένο Νοέμβριο, στα 96 της χρόνια, αποσύρθηκε από τα καθήκοντά της στο συμβούλιο της εταιρείας και μοίρασε την περιουσία της- της τάξεως των 15,3 δισ. δολαρίων- στους τρεις κληρονόμους της.

8. Σούζαν Κλάτεν
Γεννήθηκε: 1962
Χώρα: Γερμανία
Κορύφωση πλούτου/ παγκόσμιο ΑΕΠ: 0,024%

Είναι η πλουσιότερη γυναίκα στη Γερμανία και το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας των 17,4 δισ. δολαρίων που κατέχει προέρχεται από την BMW. Κληρονόμησε το 12,6% της εταιρείας από τον πατέρα της, Χέρμπερτ Κουάντ. Εχει επενδύσει σε πολλές επιχειρήσεις, από φαρμακευτικές εταιρείες- κατέχει το 100% της Altana AG με ετήσιες πωλήσεις περίπου 2 δισ. δολάρια- έως την αιολική ενέργεια. Με την μητέρα της και τον αδερφό της μπήκαν στο στόχαστρο το 2013, επειδή έκαναν δωρεά σχεδόν 1 εκατ. δολαρίων στο κόμμα της Ανγκελα Μέρκελ. Η γενναιοδωρία της οικογένειας συνέπεσε με την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης ενάντια στα όρια για τις εκπομπές αερίων.

7. Γιανγκ Χουιγιάν
Γεννήθηκε: 1981
Χώρα: Κίνα
Κορύφωση πλούτου/ παγκόσμιο ΑΕΠ: 0,025%
Ήταν από εκείνους που επλήγησαν βαρύτερα από την οικονομική κρίση το 2007. Ξεκίνησε με περιουσία 16,2 δισ. δολαρίων που κληρονόμησε από τον πατέρα της, ιδρυτή της Country Garden. Μετά από την κρίση «έπεσε» στα 5,2 δισ. δολάρια. Εμπλέκεται στην επιχείρηση της οικογένειας από τα εφηβικά της χρόνια, όταν μετείχε σε συνεδριάσεις του ΔΣ δίπλα στον πατέρα της. Σήμερα είναι αντιπρόεδρος.

6. Λίλιαν Μπετανκούρ
Γεννήθηκε: 1922
Χώρα: Γαλλία
Κορύφωση πλούτου/ παγκόσμιο ΑΕΠ: 0,055%

Η περιουσία της κληρονόμου της L'Oreal κορυφώθηκε το 2015, φτάνοντας στα 40,7 δισ. δολάρια. Είναι η βασική μέτοχος της εταιρείας που ίδρυσε ο πατέρας της το 1907. Υπό τον έλεγχό της, η L'Oreal εξαγόρασε άλλες εταιρείες, όπως η Lancome, το 1964, ή το άρωμα «Polo» του Ralph Lauren το 1985. Πλέον δεν εμπλέκεται στην καθημερινή διαχείριση της εταιρείας καθώς πάσχει από άνοια. Το 2012 την αντικατέστησε στο διοικητικό συμβούλιο ο εγγονός της.

5. Ισαβέλλα της Καστίλης
Έζησε: 1451-1504
Χώρα: Ισπανία
Κορύφωση πλούτου/ παγκόσμιο ΑΕΠ: 1%

Ήταν ήδη η πλουσιότερη μονάρχης του κόσμου, πριν αποκτήσει τον έλεγχο όλης της Ισπανίας χάρη στον γάμο της με τον ξάδελφό της, Φερδινάνδο της Αραγονίας. Όταν πέθανε, είχε ετήσιο εισόδημα περίπου 1,45 εκατομμύριο δουκάτα, το χρυσό νόμισμα της Ισπανίας. Η Ισαβέλλα και ο Φερδινάνδος ένωσαν την Ισπανία, ανακτώντας την Ιβηρική χερσόνησο και με την εξάπλωση σε περιοχές του Νέου Κόσμου. Βασίλευσε την εποχή της «έκρηξης» της κλωστοϋφαντουργίας της Ισπανίας, ενώ προσωπικά κατείχε μερικά από τα πιο πολύτιμα κοσμήματα και ταπισερί σε όλο τον κόσμο εκείνη την εποχή.

4. Κλεοπάτρα

Έζησε: 69-30 π.Χ.
Χώρα: Αίγυπτος
Κορύφωση πλούτου/ παγκόσμιο ΑΕΠ: περίπου 2,6%

Τη θυμούνται τόσο για τον πλούτο της, όσο και για την ικανότητά της στην πολιτική χειραγώγηση. Ως βασίλισσα της Αιγύπτου είχε στον έλεγχό της τις μεγαλύτερες «βιομηχανίες» της Αιγύπτου εκείνη την εποχή, όπως σιταριού, πάπυρου και αλοιφών, που της χάριζαν ετήσιο εισόδημα 12.000-15.000 αιγυπτιακών ταλάντων. Η καθαρή αξία της εκτιμάται ότι έφτασε έως και τα 95,8 δισ. δολάρια. Όμως, δεν μπορούσε πάντα να καλύψει την πολυτελή ζωή της, καθώς δανειζόταν μεγάλα ποσά από ξένους δανειστές, για να χρηματοδοτήσει τους πολέμους της.

3. Μεγάλη Αικατερίνη

Έζησε: 1729-1796
Χώρα: Ρωσία
Κορύφωση πλούτου/ παγκόσμιο ΑΕΠ: 5,4%

Ίσως να μην την αποκαλούν «Μεγάλη» μόνο για την εξουσία της, αλλά και για την περιουσία της, η οποία σήμερα θα αντιστοιχούσε σε περίπου 2,5 τρισ. δολάρια. Ως αυτοκράτειρα της Ρωσίας είχε τον έλεγχο περίπου του 5% του παγκόσμιου ΑΕΠ της εποχής.

2. Χατσεπσούτ

Έζησε: 1507-1458 π.Χ.
Χώρα: Αίγυπτος
Κορύφωση πλούτου/ παγκόσμιο ΑΕΠ: περίπου 20%


Η πρώτη γυναίκα Φαραώ της Αιγύπτου υπήρξε η πλουσιότερη ηγέτης της χώρας, σύμφωνα με τους ιστορικούς. Την εποχή εκείνη είχε τον έλεγχο των χρυσωρυχείων με παραγωγή αξίας 2 δισ. δολαρίων με σημερινούς όρους.

1. Αυτοκράτειρα Γου
Έζησε: 624-705
Χώρα: Κίνα
Κορύφωση πλούτου/ παγκόσμιο ΑΕΠ: 22,7%

Παλλακίδα δύο αυτοκρατόρων, πατέρα και γιου. Όταν ο γιος, Γκαοζόνγκ ανέβηκε στην εξουσία, εκείνη δεν δίστασε να σκοτώσει την ίδια την κόρη της, μόλις μίας εβδομάδας, και να «φορτώσει» το έγκλημα στην «βασική» σύζυγο του αυτοκράτορα, προκειμένου να κερδίσει την αγάπη του. Όταν ο Γκαοζόνγκ πέθανε, η Γου ανάγκασε τους ίδιους τους γιους της να παραιτηθούν και αναδείχθηκε διαχειρίστρια, θέση αντίστοιχη του αυτοκράτορα. Υπό την 15ετή κυριαρχία της η αυτοκρατορία επέκτεινε τα εδάφη της στην κεντρική Ασία και έγινε μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο εκείνη την εποχή. Χάρη στο εμπόριο τσαγιού και μεταξιού με τις δυτικές χώρες, άνθισε ο εθνικός πλούτος.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet