Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ:ΤΟ ΝΕΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ

Συκοφαντία: Το έσχατο όπλο του Ολοκληρωτισμού!


Τους πρώτους μήνες που ανέλαβε ο Τσίπρας, το «αφήγημα» της νέας Κυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ ήταν πως αυτοί δήθεν «διαπραγματεύονταν» σκληρά και «στρίμωχναν» τους Ευρωπαίους, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση, τάχα «υπέγραφε ό,τι της έδιναν»!
Θυμάστε;
Έξη μήνες αργότερα όλα ήλθαν τα πάνω-κάτω: τα έκαναν «μούσκεμα» στις «διαπραγματεύσεις», πήγαν τη χώρα στα βράχια, αναγκάστηκαν να διώξουν, κακήν κακώς το Βαρουφάκη (και επτά ακόμα απερίγραπτους υπουργούς τους), επέστρεψαν την οικονομία στην ύφεση, υπέγραψαν νέο μνημόνιο, πολύ χειρότερο απ’ όλα τα προηγούμενα και μερικές φορές το έφερναν στη Βουλή… αμετάφραστο, όπως τους το είχε δώσει η Τρόϊκα!

Εκείνοι έκαναν πραγματικά, ό,τι ψευδώς κατήγγελλαν τους προκατόχους τους.
Μετά, απτόητοι… συνέχισαν τα ψέματά τους, και υποστήριζαν πως με τη νέα συμφωνία που έφεραν, θα προχωρούσαν τις μεταρρυθμίσεις που τάχα δεν έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Όταν έφεραν το «ασφαλιστικό σχέδιο» Κατρούγκαλου (που ακόμα δεν έγινε συγκεκριμένο νομοσχέδιο) αποκαλύφθηκε ότι δεν κάνουν καμία «μεταρρύθμιση»!
Απλώςπροσαρμόζουν τη μεταρρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης στο χειρότερο δημοσιονομικό «σενάριο» που εκείνοι προκάλεσαν:


http://iwowapp.weebly.com/


Το 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ που ψάχνουν να κόψουν από το συνταξιοδοτικό κόστος του προϋπολογισμού, είναι για να επανέλθει στην «τροχιά» που το είχε βάλει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά: Δηλαδή να πέσει από το 10% του ΑΕΠ το 2014, στο 8,5% του ΑΕΠ το 2016 (και γύρω στο 5,4% του ΑΕΠ το 2019).
Αυτό η προηγούμενη κυβέρνηση θα το επιτύγχανε με σταθερές κύριες συντάξεις τα δύο επόμενα χρόνια (όχι αυξήσεις προέβλεπε για τις κύριες συντάξεις το email Χαρδούβελη) με ταυτόχρονη αύξηση του ΑΕΠ.
Η αύξηση του ΑΕΠ θα έφερνε περισσότερα έσοδα στα ταμεία (μείωση του μεριδίου που χρηματοδοτεί απευθείας ο Προϋπολογισμός), ενώ η αύξηση του ΑΕΠ κατά 6,6% τα δύο αυτά χρόνια θα μείωνε το κόστος και ως ποσοστό του εθνικού Εισοδήματος. Με μειωμένο αριθμητή και αυξημένο πολλαπλασιαστή το «κλάσμα» θα έπεφτε σημαντικά.
Τώρα μετέτρεψαν την ανάπτυξη που είχε αρχίσει επί Σαμαρά σε ύφεση διαρκείας και πάλι, χάνουν τα αυξημένα έσοδα για τα ταμεία, τους μειώνεται και ο παρονομαστής κι έτσι τους υποχρεώνουν σε μείωση συντάξεων κατά 1,8 δισεκατομμύρια!
Καμία «μεταρρύθμιση»!
Προσαρμογή στο «δυσμενές σενάριο» τους ζητούν να κάνουν.
Κι είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν, γιατί το έχουν υπογράψει.
Η μεταρρύθμιση προϋπήρχε και ήταν «βιώσιμη», χωρίς επί πλέον περικοπές των κυρίων συντάξεων. Άλλωστε, καμία απαίτηση για μείωση κυρίων συντάξεων δεν υπήρχε από την Τρόϊκα μέχρι το Δεκέμβριο του 2014…
Μετά, τους ήλθε και το «στραπάτσο» με το μεταναστευτικό:
Στην αρχή έλεγαν πως δεν υπάρχουν παράνομοι μετανάστες ή λαθρομετανάστες. Είχαν ανοίξει τα σύνορα σε όλους και διαλαλούσαν πως όλοι είναι «ευπρόσδεκτοι»!
Αλλά οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι τους διαμήνυσαν το προφανές:
Πως η Ευρώπη «δεν είναι ξέφραγο αμπέλι χωρίς σύνορα».
Κι ότι δέχεται – κι αυτό με μέτρο – ορισμένο αριθμό προσφύγων από χώρες διαλυμένες εξ αιτίας του πολέμου, όπως Συρία και Λιβύη.
Αλλά δεν δέχεται λαθρομετανάστες από Μαρόκο, Αλγερία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές. Κι έτσι τώρα οι λαθρομετανάστες παγιδεύονται στην Ελλάδα, όπου ήδη οι Τούρκοι δουλέμποροι, με την ανοχή της Άγκυρας, τους αποβιβάζουν στα ελληνικά νησιά.
Σε μερικά αλλάζει ήδη η πληθυσμιακή σύνθεση
Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξακολουθεί να μιλάει για… «ανθρωπισμό»;
Ποιόν ανθρωπισμό; Σε λαθρομετανάστες που ΔΕΝ δικαιούνται άσυλο και κάνουν στην ουσία «άοπλη εισβολή»;
Αυτούς καλούν; Αυτούς «καλωσορίζουν»; Τζίρο στους δουλέμπορους κάνουν...
Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες τους κλείνουν τα σύνορα!
Κι οι δικοί μας εξακολουθούν να μιλούν για «αλληλεγγύη»!
Αλληλεγγύη στους δυστυχείς κατοίκους των νησιών μας ποιος θα δείξει;
Κι επειδή αυτά όλα δεν φτάνουν, μπήκε μπροστά το τελευταίο αποκούμπι του προπαγανδιστικού τους Ολοκληρωτισμού.
Η συκοφάντηση των αντιπάλων τους.
Τη μια με τον Σταύρο Παπασταύρου… Τον οποίο τον «έψαξαν» πολλές φορές στο παρελθόν, τον βρήκαν απολύτως «εντάξει», ο ΣΔΟΕ δεν βρήκε τίποτε σε βάρος του,
και τώρα του επέβαλαν πρόστιμο με ένα «κατασκευασμένο στοιχείο», το οποίο θα καταπέσει σε οποιοδήποτε δικαστήριο! Αλλά ως τότε η επιχείρηση λάσπης «δουλεύει»… Κατά του Παπασταύρου, αλλά και εναντίον της Νέας Δημοκρατίας συνολικά.
Κι επειδή κι αυτή η επίθεση έπεσε στο κενό... Νέο κύμα λασπολογίας με την περιβόητη λίστα Μπόργιανς. Ότι τάχα ο υπουργός ενός γερμανικού κρατιδίου, έστειλε στην προηγούμενη κυβέρνηση, το 2012, μια «λίστα φοροφυγάδων» που τότε εκείνη αρνήθηκε να την παραλάβει!
Κι ύστερα αποκαλύφθηκε η αλήθεια:
Ο ίδιος ο Γερμανός αξιωματούχος αποκαλύπτει ότι τότε δεν είχε καμία λίστα ελλήνων φοροφυγάδων στα χέρια του!Κι από το 2012 η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ήδη πάρει τη βοήθεια, όχι ενός Γερμανικού κρατιδίου, αλλά της Γερμανικής κυβέρνησης συνολικά!
Και η «συνδρομή αυτή» περιλάμβανε και τεχνογνωσία για το χτύπημα της φοροδιαφυγής.
Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε επιτύχει συστηματικά μείωση της φοροδιαφυγής περίπου 1 δισεκατομμύριο το χρόνο (μετρήσιμα στον προϋπολογισμό).
Για πρώτη φορά, επί προηγούμενης κυβέρνησης (Σαμαρά) άρχισε να μειώνεται η φοροδιαφυγή!
Αυτό σταμάτησε επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης. Που επειδή δεν μπορούν να πιάσουν τίποτε, φορολογούν μετά μανίας τους πάντες.
Και κατηγορούν μετά μανίας τους προηγούμενους – τώρα πια με συκοφαντίες – επειδή οι ίδιοι έχουν αποτύχει σε όλα.
Και επειδή, ακόμα, οι συγκρίσεις με την προηγούμενη κυβέρνηση, είναι συντριπτικές σε βάρος της σημερινής.
Θυμίζω ενδεικτικά και σε αριθμούς:
* Όταν ανέλαβε ο Σαμαράς (Ιούνιος του 2012), η ύφεση έτρεχε με 7,2% ετησίως.
--Όταν παρέδωσε ο Σαμαράς (Ιανουάριος του 2015), η ύφεση είχε μετατραπεί σε ανάκαμψη 0,73%, ένα χρόνο νωρίτερα απ’ ό,τι προέβλεπε το Πρόγραμμα!
-- Επί Τσίπρα, μέσα σε μια χρονιά ουσιαστικά, επιστρέψαμε σε ύφεση
* Όταν ανέλαβε ο Σαμαράς, το έλλειμμα έτρεχε με 9,5% ετησίως.
--Όταν παρέδωσε ο Σαμαράς, το έλλειμμα είχε περιοριστεί στο 2,4% (πρωτογενές πλεόνασμα 0,6%) και για την επόμενη χρονιά θα μηδενιζόταν (προβλεπόταν πρωτογενές πλεόνασμα 2,6-3%)!
--Επί Τσίπρα, επιστρέψαμε σε πρωτογενή ελλείμματα (σε εθνικολογιστική βάση).
Χωρίς να υπολογιστούν και τα κεφάλαια που «σκούπισε» η κυβέρνηση Τσίπρα από δήμους, περιφέρειες, νοσοκομεία και τα οποία δεν έχουν επιστραφεί ακόμα.
* Όταν ανέλαβε ο Σαμαράς, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου (χρήματα που το κράτος χρωστούσε στους ιδιώτες από προηγούμενες κυβερνήσεις) ξεπερνούσαν τα 9 δισεκατομμύρια!
--Όταν παρέδωσε ο Σαμαράς, δυόμιση χρόνια αργότερα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου είχαν πέσει στα 3 δισεκατομμύρια! Δηλαδή επί Σαμαρά το κράτος πλήρωνετις τρέχουσες οφειλές του, ενώ ξεχρέωνε και τα παρελθόντα χρέη προς ιδιώτες.
 
--Επί Τσίπρα, μέσα σε ένα χρόνο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σχεδόν διπλασιάστηκαν, πλησιάζουν πια τα 6 δισεκατομμύρια.
* Όταν ανέλαβε ο Σαμαράς, οι καταθέσεις των Ελλήνων στις Ελληνικές τράπεζες έφταναν τα 150 δισεκατομμύρια.
--Έξη μήνες αργότερα είχαν αυξηθεί: ξεπέρναγαν τα 164 δισεκατομμύρια.
--Όταν ανέλαβε ο Τσίπρας οι καταθέσεις εξακολουθούσαν να είναι γύρω στα 160 δισεκατομμύρια.
Έξη μήνες μετά είχαν πέσει στα 120 δισεκατομμύρια, οπότε και επιβλήθηκαν τα capital controls για να σταματήσει η «διαρροή» καταθέσεων.
* Στα έξη χρόνια της κρίσης, οι καταθέσεις έχουν πέσει (μέχρι τα capital controls) κατά 100 δισεκατομμύρια….
Από αυτά, τα 40 χάθηκαν τους έξη μήνες της διακυβέρνησης Τσίπρα. Τα υπόλοιπα, στα δυόμιση χρόνια της διακυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου. Στα δυόμιση χρόνια της διακυβέρνησης Σαμαρά, οι καταθέσεις αυξήθηκαν (κατά 15 δισεκατομμύρια)!
* Όταν ανέλαβε ο Σαμαράς το Χρηματιστήριο βρισκόταν γύρω στις 500 μονάδες.
Αμέσως μετά την ορκωμοσία του εκτοξεύθηκε στις 600 μονάδες. 15 μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από το Σαμαρά (Μάρτιος του 2014) είχε ξεπεράσει τις 1350 μονάδες. Είχε υπερδιπλασιαστεί!
-- Όταν ανέλαβε ο Τσίπρας το Χρηματιστήριο βρισκόταν στις 813 μονάδες. Ένα χρόνο περίπου μετά βρίσκεται στις 430 μονάδες, έχει πέσει στο μισό!
Γι’ αυτό και συκοφαντούν την προηγούμενη κυβέρνηση.
Γιατί ούτε στο «νυχάκι» της…
Αλλά να ξέρετε ένα πράγμα:
Στην αρχή, όσοι πάρουν την εξουσία με νοοτροπία ολοκληρωτικού καθεστώτος, λένε ψέματα υπέρ του δικού τους έργου.
Όταν το έργο τους αποβεί καταστροφικό, τότε πια συκοφαντούν τους αντιπάλους τους! Αυτό είναι το τελευταίο τους όπλο.
Με αυτό προσπαθούν να γαντζωθούν στην εξουσία…
Όταν τους δείτε να το χρησιμοποιούν, πάει να πει, ότι άλλο τίποτε δεν τους έμεινε, παρά μόνο η συκοφαντία.
Και πολύ σύντομα θα πέσουν με πάταγο…
Και θα τα πληρώσουν όλα μαζωμένα!
Τώρα γιατί η Νέα Δημοκρατία κάθεται και τους κοιτάει αμήχανη, και δεν τους απαντά όπως τους αξίζει - δηλαδή ως κοινούς και χυδαίους συκοφάντες – κανείς δεν το καταλαβαίνει.
Έχει δίκιο ο Κυριάκος: Το μεταναστευτικό είναι «εθνικό θέμα»!
--Και η υπέρ-φορολόγηση είναι «εθνικό θέμα»,
--Και το επικείμενο κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων για την Ελλάδα είναι «εθνικό θέμα».
--Και η ανοιχτή προσπάθεια χειραγώγησης του τύπου, και χτισίματος νέας «διαπλοκής» είναι «εθνικό θέμα».
--Και η απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να χτίσει το δικό του «καθεστώς» είναι εθνικό θέμα.
Και γι’ αυτό πρέπει να τους διώξει.
Όχι να κάθεται να τους κοιτάει αμήχανος…
http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet