Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΠΙ ΤΙ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑΡΟ

2
Μετά από ένα ατύχημα σαν αυτό που χάνουν τη ζωή τους τόσοι άνθρωποι, είναι πάντα φυσικό να διατυπώνεται το ερώτημα «Γιατί έπεσε». Το ερώτημα συνήθως δεν είναι εύκολο να απαντηθεί εάν δεν αρχίσει η διαδικασία διερεύνησης.

Η απάντηση στο ερώτημα «γιατί έπεσε» ένα πτητικό μέσο, είναι συνήθως αρκετά πολύπλοκη. Η αιτία δεν είναι μόνο μία. Συνήθως είναι ένα σύνολο παραγόντνων που συντελούν να γίνει το ατύχημα.
Ωστόσο διατυπώνονται ερωτήματα τόσο από τον απλό πολίτη, όσο και από ειδικούς.
Πόσο παλαιό είναι το ελικόπτερο;
Τα ελικόπτερα ΑΒ-212ASW παραγγέλθηκαν από το Πολεμικό Ναυτικό στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και παραλήφθηκαν μέχρι το 1984.
Υπάρχει πρόβλημα με τα ανταλλακτικά;
Αν και επίσημη απάντηση δεν υπάρχει, από τις συζητήσεις με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι γνωστό πως λόγω κρίσης υπάρχει θέμα με τα ανταλλακτικά. Ωστόσο καταβάλλονται υπεράνθρωποες προσπάθειες για να διατηρήσουν διαθέσιμα όσα περισσότερα μέσα είναι δυνατό.
Οι πιλότοι εκπαιδεύονται τακτικά ή έχει περικοπεί η εκπαίδευση;
Υπάρχουν πληροφορίες ότι οι εκπαιδευτικές πτητικές ώρες έχουν περιοριστεί λόγω κρίσης, αλλά δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση.
Αυτά είναι όσα ο απλός πολίτης μπορεί να ρωτήσει για να μπορέσει να καταλάβει τα αίτια της πτήσης ενός ελικοπτέρου.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο, προκύπτουν και άλλα ερωτηματικά, τα οποία ελπίζουμε μια ημέρα να απαντηθούν από το πόρισμα που θα συνταχθεί.
Πώς βρέθηκε το ελικόπτερο στο σημείο της πρόσκρουσης;
Υπήρχε κάποιος που το καθοδηγούσε; Αν ναι, τι συνέβη και έπεσε; Αν όχι πώς οι πιλότοι έβλεπαν τη θέση τους;
Το ελικόπτερο έχει κάποια όργανα να προσδιορίζει τη θέση του με ακρίβεια;
Είναι κατάλληλο το ελικόπτερο για νυχτερινές πτήσεις στο Αιγαίο;
Σίγουρα κανένας δεν θέλει να υποκαταστήσει τις αρμόδιες αρχές για τη διερεύνηση, αλλά είναι ερωτήματα που τίθενται και ενδεχόμενες απαντήσεις θα καθησυχάσουν την κοινή γνώμη.
Τραγική ειρωνεία. Χθες συμπληρώθηκαν 13 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στην Ικαρία που παρέσυρε στο θάνατο τέσσερα μέλη του πληρώματος.
Oλοκληρώθηκε το δράμα – Βρέθηκε και η σορός του τρίτου στελέχους του ΠΝ 
Βρέθηκε και η σορός του τρίτου στελέχους του ΠΝ  Τουλίτση Αναστάσιου που επέβαινε στο μοιραίο ΑΒ-212 που κατέπεσε χθες ξημερώματα στην Κίναρο.
Πριν από λίγα λεπτά ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας πως άνδρες των ειδικών δυνάμεων κατάφεραν να εντοπίσουν τη σορό του κυβερνήτη του ελικοπτέρου που συνετρίβη χθες στη νησίδα Κίναρος
Στο μοιραίο ελικόπτερο που μετείχε στην άσκηση «Αστραπή 2/16» και κατέπεσε -υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες- στη νήσο Κίναρο, επέβαιναν ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης (που μόλις βρέθηκε η σορός του), ο υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς και ο ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν στην πλαγιά της απόκρυμνης περιοχής της Κινάρου σε απόσταση 40-50 μέτρων από την κορυφή όπου είχαν βρεθεί τα πρώτα συντρίμμια.
Στις έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου Τουλίτση συμμετείχαν βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού, η 31η ΜΕΕΔ της Πολεμικής Αεροπορίας και άνδρες της ΕΜΑΚ.
Οι οικογένειες των αδικοχαμένων πιλότων, οι Ένοπλες Δυνάμεις, όλη η Ελλάδα πενθούν για τις απώλειες των  τριών Ελλήνων, ενώ ο πρωθυπουργός ζήτησε την πλήρη διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν το τραγικό δυστύχημα.
Τουλίτσης Αναστάσιος
«Η ζωή είναι ένα ταξίδι με πολλούς προορισμούς που πρέπει να βρεις χρόνο να τους γνωρίσεις». Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση, όπως φαίνεται και από το προφίλ και τις φωτογραφίες του στο facebook, ο Τάσος Τουλίτσης, ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου του πολεμικού ναυτικού πορεύτηκε από τα εφηβικά του χρόνια. Ζούσε ως στρατιωτικός μια ήρεμη μεν ζωή.  Με ταξίδια σε νησιά εντός Ελλάδος, απολαμβάνοντας την μεγάλη του αγάπη, το σκάφος του, αλλά και αποδράσεις στο εξωτερικό, από την Αφρική έως την Αμερική.
Πανανάς Κωνσταντίνος
Ο συγκυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου Agusta Bell, υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς ήταν μόλις 34 ετών. Καταγόταν από το Ναύπλιο, ήταν παντρεμένος, πατέρας ενός παιδιού, ηλικίας 4,5 ετών, και σε λίγο καιρό, εάν η μοίρα δεν έπαιζε αυτό το τραγικό παιχνίδι, θα κρατούσε στα χέρια του και το δεύτερο παιδί του.
Όμως, ενώ στη μνήμη όλων των Ελλήνων θα είναι αθάνατος, αυτό το παιδί θα έρθει στον κόσμο χωρίς να γνωρίσει ποτέ τον πατέρα του και το άλλο χωρίς να ξανανιώσει ποτέ το χάδι και τη στοργή του. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός πως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος συγκυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου μπήκε τελευταία στιγμή στο Agusta Bell, καθώς το δικό του είχε παρουσιάσει βλάβη.
Η φιγούρα της συζύγου του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Πανανά, που διανύει τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της συγκλονίζει. Έχασε τον άνθρωπό της και τώρα πρέπει να φανεί δυνατή για τα δύο τους παιδιά, να γίνει και μητέρα και πατέρας για αυτά χωρίς να έχει στο πλάι της τον σύντροφό της και να μοιράζεται μαζί του τους φόβους και τις ανησυχίες της.
Την είδηση ότι ο άντρας της έπεσε στο καθήκον της τη μετέδωσαν μέλη κλιμακίου του υπουργείου Άμυνας, που μετέβησαν στο Ναύπλιο, για επίσημη ενημέρωση για το δυστύχημα στην Κίναρο. Στο άκουσμα της τραγωδίας η έγκυος μητέρα λύγισε. Μέσα της μέχρι και την τελευταία στιγμή ήλπιζε ότι ο σύζυγός της θα γυρίσει πίσω στο σπίτι τους, χαμογελαστός, όπως πάντα, και όλα θα πήγαιναν καλά.
Την ελπίδα που είχε η οικογένεια του 34χρονου αξιωματικού ότι όλα θα κατέληγαν σε έναν κακό εφιάλτη, αποτυπώνουν τα λόγια του πατέρα του λίγες ώρες πριν η σορός του ταυτοποιηθεί.
Ο κ. Πανανάς την Πέμπτη παρέδωσε μαθήματα ψυχραιμίας, λέγοντας πως «οι υπεύθυνοι της έρευνας που διεξάγεται στην περιοχή της πτώσης μας έχουν δώσει ελπίδες. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο». Δυστυχώς, η μοίρα είχε άλλα σχέδια.
Σύμφωνα με άτομα από το στενό του κοινωνικό περιβάλλον, ο Κωνσταντίνος Πανανάς από μικρό παιδί λάτρευε τη θάλασσα και η δουλειά του ήταν μία από τις μεγαλύτερές του αγάπες. Με τη σύζυγό του ήταν πολλά χρόνια μαζί και πάντοτε ονειρευόταν να αποκτήσει μία μεγάλη οικογένεια. Ήταν ένας άνθρωπος πάντοτε γελαστός, υπεύθυνος και όλοι όσοι τον γνώριζαν μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον.  Με τα καλύτερα λόγια μιλούν για τον 34χρονο συγκυβερνήτη του Agusta Bell και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, τονίζοντας ότι επρόκειτο για έναν εξαιρετικό αξιωματικό με σπουδαίο ήθος.
Ευαγγέλου Ελευθέριος
Ο ναυτίλος (χειριστής ραντάρ επιφανείας) ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου μόλις τον περασμένο Νοέμβριο έκλεισε τα 35 του χρόνια. Έφυγε τόσο άδικα και τόσο νέος από τη ζωή αφήνοντας πίσω του τη σύζυγό του και την οκτάχρονη κόρη τους. Στο άκουσμα ότι το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε χάθηκε από τα ραντάρ η οικογένειά του πίστευε πως ο 35χρονος αξιωματικός θα βγει αλώβητος και από αυτή τη μάχη.
Όσοι τον γνώριζαν μιλούν για εκείνον με τα καλύτερα λόγια. Όλοι τους περιγράφουν έναν άνθρωπο που αγαπούσε πολύ την οικογένεια και τους φίλους του, δεν το έβαζε ποτέ κάτω και ήταν μαχητής. Δυστυχώς, σε αυτή τη μάχη ο Ελευθέριος Ευαγγελίου δεν τα κατάφερε. Το νήμα της ζωής του κόπηκε αιφνιδίως στη νησίδα Κίναρο, δυτικά της Λέρου, νησί καταγωγής των γονιών του κι ένας από τους αγαπημένους του προορισμούς για διακοπές κατά τη θερινή περίοδο.
http://www.xorisorianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet