Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ

Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή με την Σαουδική Αραβία και την Τουρκία να επιμένουν ότι θα προχωρήσουν σε χερσαία επιχείρηση στη Ρωσία και την Μόσχα να προειδοποιεί εκ νέου για συνθήκες ενός νέου Παγκοσμίου…
 Πολέμου.
Σύμφωνα με την Άγκυρα, η Σαουδική Αραβία στέλνει μαχητικά αεροσκάφη της βασιλικής αεροπορίας και στρατιωτικό προσωπικό στην αεροπορική βάση Ινσιρλίκ στα νότια σύνορα της Τουρκίας. Σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Yeni Safak ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλουτ Τσαβούσογλου επαναλαμβάνει ότι η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία ενδέχεται να ξεκινήσουν μία χερσαία στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. 


http://iwowapp.weebly.com/


«Σε κάθε συνάντηση του συνασπισμού πάντα τονίζουμε την ανάγκη για μία στρατηγική με στόχο ευρύτερα αποτελέσματα στη μάχη κατά της τρομοκρατικής ομάδας του Ισλαμικού Κράτους. Εάν έχουμε μία τέτοια στρατηγική τότε η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία μπορεί να ξεκινήσουν μία επιχείρηση στην ξηρά», είπε ο Τσαβούσογλου.
Το Ριάντ επιμένει ότι ο Λευκός Οίκος στηρίζει την συμμετοχή του με ειδικές δυνάμεις για επιχειρήσεις σε συριακό έδαφος σε περίπτωση που ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ αποφασίσει να επέμβει στη Συρία με χερσαία επιχείρηση.
Την ίδια στιγμή η Ρωσία στέλνει στην Μεσόγειο την κορβέτα Zelyony Dol, η οποία είναι εξοπλισμένη με πυραύλους κρουζ Kalibr. Η κορβέτα είναι από τα πιο πρόσφατα αποκτήματα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, καθώς κατασκευάστηκε πέρσι. Αυτή την εβδομάδα πήρε μέρος σε εκτεταμένες ασκήσεις για την διατήρηση του ελέγχου σε ακτές την ώρα που εχθρικά στρατεύματα επιχειρούν να τις καταλάβουν. «Οι στόχοι του πλοίου δεν δημοσιοποιούνται αλλά αν σκεφθεί κανείς ότι είναι εξοπλισμένο με μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους κρουζ η συμμετοχή του στην στρατιωτική επιχείρηση (στη Συρία) δεν μπορεί να αποκλειστεί», είπε στο πρακτορείο RIA Novosti πηγή των ρωσικών σωμάτων ασφαλείας της Κριμαίας.
Παράλληλα ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπογράμμισε ότι οι σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ έχουν πέσει σε επίπεδο νέου Ψυχρού Πολέμου και προειδοποίησε για τις συνέπειες που θα έχει μία χερσαία επιχείρηση στη Συρία. Ο Ρώσος πρωθυπουργός είπε κατά τη διάρκεια του 52ου Συμβουλίου Ασφαλείας του Μονάχου ότι αναγνωρίζει τα συγκεκριμένα προβλήματα και τις αποτυχίες του μοντέρνου συστήματος ασφαλείας των Ευρωπαίων αλλά οι χώρες δεν θα πρέπει να φέρουν την αντιπαράθεση σε επίπεδο απειλών Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου προκειμένου να καταλάβουν ότι η συνεργασία μεταξύ όλων των μερών είναι πιο επιθυμητή από οποιαδήποτε αψιμαχία.
Ταυτόχρονα Ουάσινγκτον και Παρίσι ζητούν από τη Μόσχα να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία. Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς ο οποίος μίλησε μετά τον Ρώσο ομόλογο του στο Μόναχο, ζήτησε από την Μόσχα να σταματήσει όλες τις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους, καθώς ανέφερε ότι είναι ζωτικής σημασίας προϋπόθεση για την επίτευξη ειρήνης στη Συρία. «Η Γαλλία σέβεται τη Ρωσία και τα συμφέροντα της… αλλά γνωρίζουμε ότι για να βρούμε και πάλι τον δρόμο για την ειρήνη οι ρωσικοί βομβαρδισμοί αμάχων πρέπει να σταματήσει», είπε ο Βαλς. 
http://www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet