Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...

Ύστερα από την εμπλοκή της Τουρκίας, η οποία αρνήθηκε να εφαρμόσει την απόφαση του ΝΑΤΟ, το κλίμα "μυρίζει μπαρούτι"

για μία ακόμη φορά. Ένταση προκλήθηκε κατά τη συζήτηση των μελών, όπου θα ρυθμίζονταν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες για το πεδίο δράσης και τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν το στόλο του ΝΑΤΟ.

Στη συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας των Υπουργείων Άμυνας των χωρών μελών. Οι εκπρόσωποι της Τουρκίας στην επιτροπή εξέφρασαν άσχημα και απαξιωτικά λόγια για την πολιτική ηγεσία της χώρας τους, φανερώνοντας την αρνητική άποψη που έχει η στρατιωτική ηγεσία για την κυβέρνηση της Τουρκίας. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και χαρακτήρισαν την απόφαση του ΝΑΤΟ ως "μπούρδες".

Με περίσσιο θράσος, οι Τούρκοι στρατιωτικοί απαίτησαν από το ΝΑΤΟ να περιπολεί από τα αριστερά της του 25ου Μεσημβρινού, δυτικά δηλαδή των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Ζήτησαν δηλαδή να φύγουν οι περιπολίες από τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας και να μετατοπιστούν στο κέντρο του Αιγαίου.Η αντίδραση αυτή των στρατιωτικών φανερώνει πως είναι έτοιμοι για σύγκρουση με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τονίζουμε πως στον τουρκικό στρατό ανήκουν πολλοί κεμαλικοί αξιωματικοί αλλά και οπαδοί του ισλαμιστή ιμάμη Γκιουλέν. Πρόκειται δηλαδή για ανθρώπους που πρόσκεινται στους πολιτικούς αντιπάλους του Ερντογάν.

Επιπλέον οι στρατιωτικοί δεν επιθυμούν να εισβάλλουν στη Συρία, αλλά ο Ερντογάν τους αγνοεί διαρκώς, δυσαρεστώντας τους ακόμη περισσότερο.

Ανά πάσα στιγμή οι στρατιωτικοί αυτοί μπορούν να προκαλέσουν πραξικόπημα, ανατρέποντας τον Ερντογάν, ο οποίος χάνει διαρκώς συμμάχους, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό της Τουρκίας. Τέλος, πολλές είναι οι φωνές στο εσωτερικό της Τουρκίας, οι οποίες ισχυρίζονται πως ήδη προετοιμάζεται το κλίμα και γίνονται οι κατάλληλες διεργασίες για να "πέσει" η κυβέρνηση Ερντογάν.


voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet