Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΑ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΑ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Απασφάλισε ο Σουλτάνος της Τουρκίας.  Μετά το βαρύ πλήγμα που δέχθηκε η τουρκική πολιτική μετά την αναγνώριση του ρόλου των Κούρδων της Βόρειας Συρίας κατά του ΙSIS από τις ΗΠΑ, έχει αρχίσει να επιτίθεται φραστικά και πέρα από κάθε διπλωμστική έννοια, κατά πάντων. Μετά τις ΗΠΑ, σειρά πήρε ο ΟΗΕ, για το αίτημα που διατύπωσε να ανοίξουν τα σύνορα της Τουρκίας για τους δεκάδες χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες από το Χαλέπι που συνωστίζονται εκεί.
«Εσείς του ΟΗΕ, σε τι χρησιμεύετε, αν είναι τόσο εύκολο; Εμείς [η Τουρκία] έχουμε υποδεχθεί τρία εκατομμύρια ανθρώπους από το Ιράκ και τη Συρία. Εσείς πόσους φιλοξενείτε; Ενοχλείστε με 300 ή 500 ανθρώπους, όμως εμείς έχουμε τρία εκατομμύρια» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του σε τοπικούς αξιωματούχους στην Άγκυρα.
«Εσείς, τα Ηνωμένα Έθνη, δώσατε βοήθεια μόνο 450 εκατομμυρίων δολαρίων, όμως εμείς έχουμε δαπανήσει 10 δισεκατομμύρια» συνέχισε.
«Ελάτε, βοηθήστε μας. Όλα είναι εδώ. Εκείνοι έρχονται, επιθεωρούν, αλλά συνεχίζουν να μας ζητούν ένα πλάνο, προγράμματα. Σταματήστε πια. Μας κοροϊδεύετε;» υπογράμμισε σε έντονο ύφος.
Η Τουρκία αρνείται μέχρι σήμερα να ανοίξει τα σύνορά της για τους περίπου 30.000 εκτοπισμένους από το Χαλέπι που έχουν συγκεντρωθεί στη μεθόριο και προτιμά να τους στέλνει βοήθεια εντός του συριακού εδάφους. Όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση, έτσι και ο ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση στην Άγκυρα να τους δεχτεί στη χώρα.
http://dynati-ellada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet