Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗ ΣΕΝΓΚΕΝ

Το πρακτορείο επικαλείται μυστικό έγγραφο της ΕΕ στο οποίο επισημαίνεται η ιστορική απόφαση.
Ειλημμένη φαίνεται πως είναι η απόφαση των Βρυξελλών για κατάργηση της συνθήκης Σένγκεν στην Ευρώπη απόρροια της ανεξέλεγκτης εισροής προσφύγων μεταξύ των κρατών-μελών, όπως επισημαίνει την Παρασκευή το Associated Press.

Το πρακτορείο επικαλείται μυστικό έγγραφο της ΕΕ στο οποίο επισημαίνεται η ιστορική απόφαση.

Σύμφωνα με το έγγραφο, πολιτικοί κύκλοι της Ε.Ε. είναι έτοιμοι να κάνουν χρήση ενός ειδικού, έκτακτου μηχανισμού που υπάρχει στην εν λόγω συμφωνία και να επαναφέρουν το σύστημα των ελέγχων, ιδιαίτερα εάν η Ελλάδα δεν κατορθώσει να συμμορφωθεί πλήρως με τις απαιτήσεις των ετέρων της στο συγκεκριμένο θέμα.

 
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. αναγνώρισαν ότι η συνολική λειτουργία της Σένγκεν βρίσκεται σε κίνδυνο και ζήτησαν από την Ελλάδα να κάνει περισσότερες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση.

Διαβάστε σχετικά: Τελεσίγραφο στην Ελλάδα για τη Σένγκεν

Στο μεταξύ τα βέλη εναντίον της Άνγκελα Μέρκελ για το μεταναστευτικό και τους χειρισμούς της, έστρεψε ο  πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς σε συνέντευξή του στον γερμανικό Τύπο η οποία δημοσιεύεται αύριο Σάββατο.

«Αυτή η πολιτική, η οποία ήταν πρόσκαιρα δικαιολογημένη, δεν μπορεί να έχει διάρκεια», απάντησε ο Βαλς ερωτηθείς εάν τάσσεται υπέρ της πολιτικής «των ανοικτών συνόρων» που εφαρμόζει η Μέρκελ, στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στον γερμανικό όμιλο τοπικών μέσων ενημέρωσης Funke.

«Οι περιορισμένες δυνατότητες υποδοχής που έχουμε, οι εντάσεις των τελευταίων εβδομάδων — στη Γερμανία όπως κι αλλού στην Ευρώπη — μας υποχρεώνουν να μιλήσουμε για τα πράγματα καθαρά: η Ευρώπη δεν μπορεί να υποδεχθεί όλους τους μετανάστες που προέρχονται από τη Συρία, το Ιράκ ή την Αφρική», είπε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας.

«Η Ευρώπη θα όφειλε να ανακτήσει τον έλεγχο των συνόρων της και της μεταναστευτικής πολιτικής και της πολιτικής ασύλου» που ασκεί, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι επικρίσεις στην πολιτική της Μέρκελ στο ζήτημα των προσφύγων δεν παύουν να εντείνονται.
Σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα Handelsblatt, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ χαρακτήρισε «απλά βλακώδη» την ευρωπαϊκή πολιτική υποδοχής προσφύγων που ενσαρκώνει η καγκελάριος Μέρκελ. Από την δική της πλευρά η Πολωνή πρωθυπουργός Μπεάτα Σίντλο κάλεσε να υπάρξει μια «στροφή» στην πολιτική υποδοχής προσφύγων που εφαρμόζει η Γερμανίδα καγκελάριος, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Bild.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενδέχεται να δεχτούν να φιλοξενήσουν περισσότερους πρόσφυγες απ’ όσους προβλέπεται μέχρι σήμερα, σε αντάλλαγμα για τις εντονότερες προσπάθειες που θα καταβάλλει η Τουρκία για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Εκπρόσωποι των χωρών αυτών θα συναντηθούν με εκπροσώπους της Τουρκίας στο περιθώριο της προσεχούς συνόδου κορυφής των Βρυξελλών, στις 18 και 19 Φεβρουαρίου. Η καγκελάριος δεν διευκρίνισε ποιες είναι οι χώρες αυτές.

“Υπάρχει μια ομάδα χωρών” της ΕΕ “που θα μπορούσαν να δηλώσουν έτοιμες να δεχτούν σε εθελοντική βάση” και άλλους πρόσφυγες, είπε η Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή της, στο Βερολίνο, με την πρωθυπουργό της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο.

Πηγή: fortunegreece.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet