Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟΥΡΚΙΑ: ¨ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ¨ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ

Τουρκία: «Κόκκινος συναγερμός» για πόλεμο ανά πάσα στιγμή
Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκεται η πολεμική αεροπορία στην Τουρκία, αναφέρει το Ria Novosti.
Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές αυτό το επίπεδο αφορά τη «διαθεσιμότητα των αεροσκαφών για κάθε πιθανή εξέλιξη» και τη δυνατότητα απάντησης των πιλότων σε εμπλοκή με εχθρικά αεροσκάφη χωρίς την έγκριση του διοικητή τους.

http://iwowapp.weebly.com/

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο κόκκινος συναγερμός σημαίνει πρακτικά πως «ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί μια πολεμική αναμέτρηση» και πως οι στρατιωτικές δυνάμεις πρέπει να είναι έτοιμες να «αμυνθούν και να επιτεθούν».
Το Σάββατο που μας πέρασε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σημείωσε εκ νέου πως το ρώσικο μαχητικό που κατερρίφθη, παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας. Μάλιστα κάλεσαν τον Ρώσο πρέσβη για να του δώσουν μια έγγραφη διαμαρτυρία για το συμβάν.
Η Μόσχα από την πλευρά της χαρακτήρισε αυτές τις θέσεις ως «προπαγάνδα χωρίς όρια». Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επανέλαβε πως «δεν υπήρξε καμία παραβίαση» και πως τα αντιαεροπορικά μέσα της Ρωσίας στη Συρία και τα ραντάρ, δεν «έπιασαν» κάτι τέτοιο.
Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας κρέμονται από μια κλωστή, όταν τον περασμένο Νοέμβριο η τουρκική πολεμική αεροπορία κατέρριψε ένα ρώσικο βομβαρδιστικό Su -24 εντός της Συρίας, όπως ισχυρίζεται η Μόσχα βασιζόμενη στα στοιχεία των τοπικών πύργων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.
Εκείνο που ωστόσο δεν συγχωρείται από τη Μόσχα, είναι η άνανδρη δολοφονία του πιλότου από Τουρκμένους της περιοχής, καθώς πρόκειται για έγκλημα πολέμου.
http://www.tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet