Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕ Ο ΤΖΟΝ ΚΕΡΙ...

Την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Συρία απαίτησε ο υπουργός Εξωτερικών...
των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, θέτοντας σε άλλη βάση το νέο κύκλο συνομιλιών που ξεκίνησε στο Μόναχο της Γερμανίας, για την επίλυση του συριακού. Ο Αμερικανός διπλωμάτης ακολούθησε τη λογική του «όλα ή τίποτα», χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι ο πληθυσμός της χώρας χρειάζεται ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς πεθαίνει καθημερινά από την πείνα και τους βομβαρδισμούς.

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή, ο Τζον Κέρι ήταν αρκετά δυναμικός στην τοποθέτησή του, παρακάμπτοντας την τοποθέτηση της συριακής αντιπολίτευσης, η οποία δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί μία εκεχειρία, καθώς δεν εμπιστεύεται το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ και τη Ρωσία, ενώ η τελευταία έχει προτείνει την επιβολή εκεχειρία τον επόμενο μήνα.

Η συριακή αντιπολίτευση και η Γαλλία άσκησαν πιέσεις στην αμερικανική πλευρά, προκειμένου με τη σειρά της να ασκήσει πίεση στη Ρωσία και να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στις θέσεις των ανταρτών, ως υποστήριξη του κυβερνητικού στρατού.

Ο Τζον Κέρι τόνισε ότι περιμένει μία σοβαρή συζήτηση απ' όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και συμπλήρωσε ότι επιβάλλεται το συντομότερο δυνατό να υπάρξει πρόοδος και να ληφθούν αποφάσεις για την κατάπαυση του πυρός στον εμφύλιο της Συρίας και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο λαό της χώρας. 

http://fimotro.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet