Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΝΑ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ

«Η Άγκελα Μέρκελ ίσως να μεταφέρει την προσφυγική κρίση..
προσωρινά στην Ελλάδα με το κλείσιμο των συνόρων της χώρας με τα Σκόπια και την Βουλγαρία, για να περιορίσει την εισροή προσφύγων στην Γερμανία», επισημαίνει το αμερικανικό δίκτυο CNBC

«Οι χιλιάδες πρόσφυγες που καταφθάνουν καθημερινά στην Ελλάδα αυξάνουν την πίεση που βιώνει η χώρα, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως μια "λιμνάζουσα" οικονομία, αύξηση των κοινωνικών εντάσεων και πολιτική πίεση, παράγοντες που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν έξω από την ζώνη του ευρώ», τόνισαν την Δευτέρα πολιτικοί αναλυτές του Eurasia Group ( η μεγαλύτερη διεθνής συμβουλευτική εταιρεία για πολιτικές καμπάνιες), στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Οι πολιτικοί αναλυτές υποστήριξαν ότι η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη εισροή προσφύγων από την Συρία, που προσπαθούν να διαφύγουν από τον εμφύλιο πόλεμο, ωστόσο η Ελλάδα, όπως και η Τουρκία, έχει επωμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος και γι' αυτό τον λόγο οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να δώσουν στην Τουρκία το ποσόν των 3 δισ. ευρώ για να περιοριστεί, όσο είναι δυνατόν, ο αριθμός των προσφύγων.

Όμως, όπως δήλωσαν την Δευτέρα οι αναλυτές του Eurasia Group, η Ελλάδα φέρει το μεγαλύτερο βάρος για τον περιορισμό των προσφύγων που ταξιδεύουν προς την βόρεια Ευρώπη. Οι Mujtaba Rahman, Naz Masraff και James Sawyer από το Eurasia Group τόνισαν ότι θεωρούν πως η συμφωνία των Ευρωπαίων με την Τουρκία δεν θα αποδώσει και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα επιλέξει να μεταφέρει προσωρινά το πρόβλημα στην Ελλάδα, με στόχο να αποφύγει την περαιτέρω εισροή προσφύγων στην χώρα της.

Έτσι, σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές του Eurasia Group, θα κλείσουν τα σύνορα Ελλάδας - Σκοπίων και, ενδεχομένως και τα σύνορα της Ελλάδας με την Βουλγαρία. Αν αυτό συμβεί, τα αποτελέσματα στην χώρα θα είναι επικίνδυνα από κοινωνική και οικονομική άποψη, δημιουργώντας κοινωνικές αναταραχές και αστάθεια, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Ελλάδα έξω από την ζώνη του ευρώ.

Οι ίδιοι πολιτικοί αναλυτές δεν παρέλειψαν να σημειώσουν ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει υπογράψει «απρόθυμα» μια τρίτη συμφωνία διάσωσης με τους διεθνείς δανειστές της χώρας από το περασμένο καλοκαίρι και βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο γύρο σκληρών ελέγχων εκ μέρους τους.

«Αν "σφραγιστούν" τα σύνορα με τα Σκόπια αυτό θα ενισχύσει το αντιευρωπαϊκό και εθνικιστικό συναίσθημα στην Ελλάδα και η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών δεν μπορεί να αποκλειστεί» τόνισαν οι πολιτικοί αναλυτές στο δίκτυο CNBC.

Το αμερικανικό δίκτυο επισημαίνει ότι η χώρα μόνο από τις 28 Ιανουαρίου του 2016 μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου δέχτηκε 16.723 μετανάστες και πρόσφυγες και τώρα καλείται να αποδείξει ότι συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την βελτίωση της διαχείρισης των συνόρων της με την κατασκευή πέντε «hotspots» και δύο κέντρων μετεγκατάστασης (relocation centers).
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet