Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΤΡΕΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΜΠΑΤΑΚΛΑΝ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 22.000 ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ...

Μία ημέρα μετά την αποκάλυψη του δικτύου Sky News για την ύπαρξη λίστας ...
με 22.000 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, στην οποία συμπεριλαμβάνονται προσωπικά στοιχεία, διευθύνσεις και τηλεφωνικοί αριθμοί των τρομοκρατών, νέα στοιχεία προκύπτουν σχετικά με την υπόθεση.

Όπως αναφέρουν γερμανικά δημοσιεύματα στην λίστα του τρόμου, η οποία ερευνάται από γερμανικές και βρετανικές αρχές, συγκαταλέγονται και τρεις τρομοκράτες που σκόρπισαν τον πανικό και το θάνατο τον περασμένο Νοέμβριο στο Παρίσι.

Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται ο Σαμι Αμιμούρ, ο Φουέντ Μοχάμεντ Αγκάντ, ο Ομάρ Μοστεφάι, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από την επίθεση στο Μπατακλάν, όπου έχασαν τη ζωή τους 90 από τους συνολικά 130 ανθρώπους.

Ωστόσο, στην ίδια λίστα συγκαταλέγεται και ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα, ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο οποίος αναφέρεται ως «εγγυητής» για τα ταξίδια των επίδοξων Γάλλων τρομοκρατών στη Συρία για να ενταχθούν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Οι Γάλλοι τζιχαντιστές της λίστας φτάνουν τους 16, εκ των οποίων οι τρεις εκείνοι που άνοιξαν πυρ στο θέατρο Μπατακλάν.

Επισημαίνεται πως από τους 22.000 τρομοκράτες που κατάγονται από 51 διαφορετικές χώρες, 16 είναι Βρετανοί, τέσσερις Αμερικανοί και έξι Καναδοί, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται αρκετοί Γάλλοι και Γερμανοί.

Σύμφωνα με το Sky News, μάλιστα, οι Βρετανοί είναι γνωστοί στις βρετανικές αρχές, ενώ μεταξύ τους συγκαταλέγεται ο 26χρονος Αμπντέλ Μπάρι, ράπερ από το Λονδίνο, ο οποίος το 2013 εντάχθηκε στους κόλπους της οργάνωσης ταξιδεύοντας στη Λιβύη, την Αίγυπτο και την Τουρκία κι έκτοτε αγνοείται.

Την ίδια στιγμή, στο αρχείο, το οποίο δόθηκε στη συντακτική ομάδα του βρετανικού δικτύου σε USB, αναφέρεται ενότητα με τίτλο «Μάρτυρες», όπου συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα των τζιχαντιστών που είχαν εκπαιδευτεί και σκόπευαν να γίνουν καμικάζι αυτοκτονίας. Παράλληλα, συμπεριλαμβάνονται 23 ενότητες με ερωτήσεις σχετικά με το όνομα, την ημερομηνία και τον τόπο γέννησης, την πατρίδα, τον τηλεφωνικό αριθμό, την μόρφωση και την ομάδα αίματος του επίδοξου, τότε, τζιχαντιστή, αλλά και αν ο… υποψήφιος έχει εμπειρία στον ιερό πόλεμο, ή αν είναι προετοιμασμένος να γίνει βομβιστής αυτοκτονίας.

Κάποιοι από τους τηλεφωνικούς αριθμούς, μάλιστα, είναι ενεργοί, ενώ εκτιμάται πως παρότι πολλοί μπορεί να ανήκουν σε συγγενικά πρόσωπα των τρομοκρατών, αρκετοί ενδέχεται να χρησιμοποιούνται ακόμα από τους ίδιους τους τζιχαντιστές.

Την ίδια ώρα, επισημαίνεται πως το USB διέρρευσε ο Αμπού Αχμέντ, ο οποίος είχε ταχθεί κατά του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ και στη συνέχεια πέρασε στο μέτωπο του «χαλιφάτου», αλλά απογοητευμένος αποχώρησε αποφασίζοντας να «προδώσει» τους άλλοτε συντρόφους του.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος που συνάντησε τον Αχμέντ, όταν ο τελευταίος του έδωσε το USB εξέφρασε την ελπίδα η οργάνωση να καταρρεύσει προσθέτοντας «Θεού θέλοντος». 

http://fimotro.blogspot.ca/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet