Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Απελπισμένος ο Ερντογάν προσπαθεί να στρέψει τις ΗΠΑ κατά της Ρωσίας
Ειδικοί αναλυτές που μίλησαν στο ρωσικό Sputnik εκτιμούν ότι η Τουρκία βομβαρδίζει διαρκώς με πυρά πυροβολικού τις κουρδικές θέσεις στη βόρεια Συρία, επιδιώκοντας να θρυμματίσει την εύθραυστη εκεχειρία στη χώρα και να υπονομεύσει τις αμερικανορωσικές σχέσεις.

Την Τετάρτη ο διοικητής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση, αντιστράτηγος Σεργκέι Κουραλένκο, δήλωσε ότι οι τουρκικές επιθέσεις στους Κούρδους της Συρίας σκοπεύουν να εκτροχιάσουν την εκεχειρία που κηρύχτηκε στη χώρα το Σάββατο ύστερα από συνεργασία των ΗΠΑ και της Ρωσίας.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι οι Κούρδοι της Συρίας συνδέονται με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), το οποίο αγωνίζεται για την ελευθερία των Κούρδων μέσα στην Τουρκία και η Άγκυρα το θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.
«Ο Ερντογάν έχει κάθε λόγο εκ προθέσεως να βάλει μια σφήνα μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ», είπαν οι Ελίζαμπεθ Γκουλντ και Πολ Φιτζέραλντ, συγγραφείς βιβλίων για την εξωτερική πολιτική, μιλώντας στο Sputnik. «Χρειάζεται μια αφορμή ώστε κάποιος να προστρέξει σε βοήθειά του, αλλά όπως επίτηδες προσπαθεί να υπονομεύσει την εκεχειρία είναι σίγουρο ότι θα αποτύχει».
Ο Ερντογάν όλο και πιο απελπισμένα αναζητά κάτι που να βγει υπέρ του, καθώς χάνει τον έλεγχο τοπικά, με τα συμφέροντά του να μην συνάδουν με εκείνα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, παρατήρησαν οι Γκουλντ και Φιτζέραλντ.
Ο Κούρδος πολιτικός αναλυτής Χιμάν Χοσεΐνι είπε στο Sputnik ότι η κήρυξη της εκεχειρίας στη Συρία δεν σταμάτησε τις τρομοκρατικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων το Ισλαμικό Κράτος, το Μέτωπο Αλ Νούσρα και την Αχράρ Αλ Σαμ, από το να εξαπολύουν επιθέσεις ενάντια στους Κούρδους μαχητές και σε πολίτες στο Χαλέπι, στην Εφρίν και στην Τελ Αμπιάντ.
«Φαίνεται ότι όλες οι ισλαμιστικές ομάδες έχουν ενθαρρυνθεί από τους τουρκικούς άνευ διακρίσεως βομβαρδισμούς στις ίδιες περιοχές [της Συρίας]», σημείωσε ο Χοσεΐνι.
Ο Χοσεΐνι κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να προειδοποιήσουν την Τουρκία ότι οι βομβαρδισμοί των κουρδικών περιοχών στη Συρία συνιστούν παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και αποδυναμώνουν τις διεθνείς προσπάθειες να καταστραφούν οι τρομοκρατικές οργανώσεις.
«Ο Ερντογάν πρέπει να προειδοποιηθεί ότι οι πολιτικές του στην περιοχή που απορρέουν από νεοοθωμανικές φιλοδοξίες κοστίζουν σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα», υποστήριξε ο Χοσεΐνι.
Πρέπει να ειπωθεί στην Άγκυρα, πρόσθεσε ο Χοσεΐνι, ότι η ιδιότητά της ως μέλος του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να χρησιμεύει ως ασπίδα της για την υποστήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων.
Την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι τα τουρκοσυριακά σύνορα πρέπει να «σφραγιστούν», ώστε να μην μπορούν πλέον οι τρομοκράτες να παραλαμβάνουν όπλα προερχόμενα από την Τουρκία, κρυμμένα μέσα σε φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας.
http://www.tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet