Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

Εν μέσω επίσημων οικονομικών στατιστικών, που ισχυρίζονται ότι «η μεγαλύτερη οικονομία του χαρτιού στον κόσμο είναι σε μια θαυμάσια ανάκαμψη» και με την επιμονή των κορυφαίων οικονομολόγων των ΗΠΑ ότι το δημόσιο χρέος δεν έχει σημασία, δεδομένου ότι οφείλεται στον εαυτό του, ο γεωπολιτικός αναλυτής F. William Engdahl υποστηρίζει ότι η χώρα είναι σχεδόν σε πτώχευση και το τέλος της θα μπορούσε να είναι πιο κοντά από ότι μπορούμε να φανταστούμε.

Ο F. William Engdahl αντέκρουσε τους ισχυρισμούς των κορυφαίων οικονομολόγων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Paul Krugman που πήρε βραβείο Noble , ότι αυτό το χρέος σε μια οικονομία που είναι η πιο φουσκωμένη με χρέη στον κόσμου, τις Ηνωμένες Πολιτείες «δεν πειράζει», γιατί για σε ένα μεγάλο βαθμό, χρωστάει χρήματα στον εαυτό της.
"Σήμερα, η αμερικανική οικονομία πηγαίνει σε ένα νέο φαύλο κύκλο οδηγούμενη από το χρέος,» δήλωσε ο γεωπολιτική αναλυτής, ο οποίος είναι επίσης ένας στρατηγικός σύμβουλος κινδύνου και λέκτορας με πτυχίο στην πολιτική από το Πανεπιστήμιο του Princeton, όπως γράφει στο άρθρο του για το New Eastern Outlook.

Ο συγγραφέας αναλύει ότι οι χρεωμένοι Αμερικανοί καταναλωτές είναι ο κύριος λόγος για μια τέτοια αξιολύπητη κατάσταση της οικονομίας της χώρας.

Αναφέρει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης μελέτης η οποία αποκάλυψε ότι το 2015 το μέσο αμερικάνικο νοικοκυριό είχε 129,579 δολάρια χρέος απ το οποίο 15.355 είναι από τις πιστωτικές κάρτες υψηλού επιτοκίου.

«Ακριβώς επειδή η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει μια πολιτική μηδενικών επιτοκίων δεν σημαίνει η Chase ή άλλοi εκδότες καρτών Visa χρεώνουν μηδέν. Εξακολουθούν να χρεώνουν από
13% έως 25% ανάλογα με την πιστωτική ιστορία », γράφει.

"Σήμερα το σύνολο του καταναλωτικού χρέους είναι συγκλονιστικό και αγγίζει τα 11.91 τρισεκατομμύρια, σχεδόν το 70% του ΑΕΠ. Είναι ακόμη χειρότερη από ό, τι τα γυμνά στατιστικά στοιχεία. "

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet